Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Имоти и строителство

Вземи в gLOG
05 Юни 10, 14:39 / Автор: Symmetric Communication Consultancy
В Бургас за първи път под един покрив ще бъдат събрани 9 кина и над 130 магазина
Инвестицията в „Галерия Бургас” мол за над 75 млн. евро е шанс за развитие на града.
На елегантен коктейл в Морската градина, който събра представители на бизнеса, администрацията и медиите в Бургас, бе представен проектът „Галерия Бургас”.

Пред гостите на събитието управителят на GTC за България г-н Шалом Мор изтъкна, че изграждането на търовско-развлекателния комплекс създава уникално предимство за жителите на Бургас и за местния бизнес. Инвестицията, направена от GTC в Бургас надхвърля 75 млн. евро, което е знак за доверие от наша страна към общината и региона като цяло, заяви още г-н Мор. Проектът в Бургас е част от цялостната инвестиционна програма на GTC в България, която е на стойност над 350 милиона евро. „В GTC виждаме кризата като възможност и смятаме, че сега е времето да изградим подобен комплекс в Бургас, който ще бъде печевилша концепция за всички – за потребителите, за местния бизнес, за инвеститорите, за града и региона”, заяви г-н Мор.

Заместник-кметът на града г-н Костадин Марков каза, че този проект е една изключително добра новина за Бургас и неколкократно подчерта, че градът е имал нужда от подобна инвестиция. „Знаете ли, че Бургас не можа да стане „най-добър град за живеене” според една класация в нашата страна, точно защото нямаше толкова силен търговско-развлекателен център, колкото се очаква да бъде вашият проект”, обърна се г-н Марков към управителят на GTC в България г-н Мор. „Убеден съм, че през 2011 година с ваша помощ това ще се случи”, допълни той.

Повече от 600 нови работни места са открити в Бургас във връзка със строежа на сградата на „Галерия Бургас”, който започна в края на миналата година, каза още изпълнителният директор. След старта на проекта комплексът ще даде работа на още 800 бургазлии.

Модерният и мултифункционален комплекс от веригата „Галерия” ще отвори врати в края 2011 г. На обща разгърната площ от 82 000 кв. м. и три етажа молът ще предложи оптимален търговски микс от над 130 магазина, развлекателна част с 9 кина, ресторанти, фитнес и СПА център, заведения за хранене, както и паркинг с 1 250 места. Ключовата локация на мола, разположен между булевард „Янко Комитов” и улица „Одрин” – бъдещата търговска зона в Бургас, също е част от успешната формула в изграждането на интегрирани пространства за пазаруване и развлечение.

Коктейлът-представяне на проекта „Галерия Бургас” продължи със стилен концерт на Белослава, която изпълни на живо хитовете от своя репертоар. Виртуозните музиканти Живко Петров и Димитър Семов акомпанираха на впечатляващoто представяне на певицата.

Допълнителна информация:


GTC България е 100% дъщерно дружество на Globe Trade Centre S.A. (GTC S.A.), един от водещите инвеститори в Централна и Източна Европа. Фирмата навлиза на българския пазар с три проекта за търговски центрове GALLERIA, част от едноименната международна верига: Galleria Stara Zagora, Galleria Varna и Galleria Burgas.

Globe Trade Centre S.A. (GTC) е създадена в Полша през 1994 г. и е сред водещите инвеститори в Централна и Източна Европа. GTC развива активно бизнеса си в 10 страни от региона: Полша, Унгария, Чехия, Румъния, Сърбия, Хърватска, България, Словакия, Украйна и Русия. Понастоящем портфолиото на GTC включва над 130 проекта. GTC е публично дружество, листвано на Варшавската фондова борса.

За дейността си в региона GTC е отличена с многобройни награди. Компанията е удостоена с приза “Предприемач на годината в Централна и Източна Европа” за 2009г., 2007г. и 2004г. в конкурса Real Estate Quality, както и със специален диплом, “Company of Distinction 2004”. През 2007г. Globe Trade Centre S.A. бе обявен за най-добрият предприемач в Югоизточна Европа в номинациите за наградите Europa Property SEE Real Estate. 

За повече информация:

Ралица Мирчева, ralitsa.mircheva@gtc.bg

Източник: 
Symmetric Communication Consultancy

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4908