Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Реклама

Вземи в gLOG
11 Юни 10, 12:25 / Автор: БИЛБОРД АД
Следвайки Европейските практики, МВР въвежда нормативни промени в полза на бизнеса
Промените касаят регистрацията на леки и лекотоварни автомобили с рекламна графика.
Рекламната графика върху превозни средства е един от най-евтините, лесно достъпни и ефикасни начини за достигане до голяма аудитория. За малкия и среден бизнес използването на такъв вид собствен рекламоносител определено е възможност, създаваща конкурентно предимство.

Поради тежката и неясна регистрационна процедура за автомобили с рекламни графики много фирми бяха лимитирани в използването на тази атрактивна медия.

Считано от първи януари тази година, Пътна Полиция въведе промени в Наредба I-45/2000 г., касаещи процедурата по регистрация на МПС, и по-точно на автомобили с рекламни надписи, табели и емблеми.

До този момент поставянето на рекламна графика върху леки и лекотоварни автомобили се отразяваше в регистрационната им документация. Процедурата изискваше ред документи, включително снимки, одобрения и регистрации на търговските марки от Патентното Ведомство. При поставяне на графики върху вече регистриран автомобил беше необходима смяна на регистрационния му талон.

С въведените изменения в наредбата отпадна изискването да се отразява в регистрационния талон наличието на табели и емблеми. Така, гореописаната сложна процедура е съкратена до минимум като единствено не се допускат за регистрация или биват спирани от движение автомобили с графики, чието съдържание е в противоречие със съществуващите нормативни актове. Има се впредвид цензура валидна за всички останали медии, случаи, когато съдържанието на графиките може да се тълкува, като обидно, порнографско или с елементи на етническа, сексуална или друг вид дискриминация.

С влезлите в сила промени на Наредба I-45/2000 г., за да брандирате фирмените си автомобили не е необходимо да се минава през тежки административни процедури касаещи промяна в регистрационната им документация. Това безспорно ще спести време и средства, както на бизнеса, така и на служителите на Пътна Полиция. Нововъведението е изцяло в съответствие с Европейските практики и може да бъде единствено от полза на обществото.

За Контакти:

Кристина Милкова
PR
Тел: 02/ 91 66 503
GSM: 0889/418 322
E-mail: k_milkova@billboardprint.it

Източник:
БИЛБОРД АД

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1126