Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Изкуство

Вземи в gLOG
18 Юни 10, 14:13 / Автор: Обединена българска банка
Изложба „Златна Тракия - Изображения на божества, хора и животни” стартира на пешеходния мост до НДК
ОББ дари на Столична община 30 изложбени съоръжения за експозиции на открито.
От 17 юни до 4 юли ще продължи изложбата „Златна Тракия - Изображения на божества, хора и животни“, наредена върху пешеходния мост до НДК с фотографии на Николай Генов, подбрани от проф. Валерия Фол и реализирана с подкрепата на ОББ. Кметът на София, Йорданка Фандъкова официално откри изложбата и получи като дарение от ОББ 30-те изложбени конструкции. 

Експозицията представя необичаен поглед към достигналото до нас наследство от древните траки, обитавали българските земи преди образуването на Дунавска България. Заслепени от блясъка на скъпоценните метали, от пищността на украсата върху тях и от пъстротата на фреските, хората не успяват да съзрат строгата изразителност на лицата на божествата, реалните или вече митологизирани образи на владетели и герои, експресивните изображения на фантастични животни. Изложбата насочва вниманието на зрителите върху детайлите, като същевременно им дава възможност да разберат къде се намират върху скъпоценния предмет. Акцентът върху моделираните от майсторите и изобразените от художниците лица на богове и богини, на владетели и техните спътници, на фантастични животни ще покаже какво са харесвали и какви са били митологичните представи на тракийските владетели и аристократи, притежатели на тези съкровища. Акцентирането чрез гигантофотоси на сцени и участници в обредността ще я направи по-разбираема за зрителите и те ще могат да изживеят своята съпричастност към приказния свят на древните траки. 

Това е първа изложба в Постоянна галерия на открито върху пешеходния мост до НДК, станала възможна благодарение на ОББ. Банката официално дари на Столична община изработените 30 изложбени конструкции, с размери 2.3 м. х 1.8 м., които ще превърнат мястото в постоянна експозиция на открито.

Людмил Каравасилев
Мениджър “Връзки с обществеността”, ОББ

За допълнителна информация: телефон 811 23 75

Източник:
Сдружение "Култарни проекти"

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

6.0092