Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Здравеопазване

Вземи в gLOG
20 Юни 10, 22:12 / Автор: PR Agency Anettevents
ЕКСПЕРТЕН БОРД ОТ 27 ТОП-ОНКОЛОЗИ СЕ СЪБРА НА РАБОТНА СРЕЩА ВЪВ ВАРНА
Професионалната среща е част от предстоящата конференция МОРЕ 2010.
Работната среща е част от национална програма МОРЕ 2010 – абревиатура на Мултидисциплинарни Онкологични Разговори и Екстракти. Тя е инициатива на Медицински университет – Варна, Българско онкологично дружество и Университетска болница „Света Марина”-Варна, които ще организират ежегодни национални конференции, посветени на проблеми на най-значимите злокачествени тумори, тяхното диагностициране и лечение в България. Тазгодишната конференция ще се проведе на 1-2 октомври в Мелия Гранд Ермитаж и ще приеме национален документ за правилата на медицинската практика при белодробен рак.

На проведената на 18 юни пресконференция бе дадено началото на двудневната работна среща, чиято цел е изготвянето на националния документ. В срещата в к.к. „Златни пясъци” ще вземат участие 27 хабилитирани специалисти от почти всички онкологични центрове в страната. Подобен експертен борд се събира за първи път в историята на българската онкологична медицина и включва всички специалности и браншови лекарски организации, занимаващи с белодробен рак: пулмолози, гръдни хирурзи, патолози, генетици, рентгенолози, лъче- и химиотерапевти и др. Срещата на специалистите, както и предстоящата конференция МОРЕ 2010 са подпомогнати от Актавис, най-голямата фармацевтична компания в България. Изключителното значение на конференцията е фактор за това почти всички фармацевтични компании да заявят своето участие в организацията й. Изработеният от експертния борд национален консенсус ще бъде дискутиран и приет през октомври, за да стане най-съвременен и актуален наръчник за българските лекари.
В експертния борд фигурират имената на най-авторитетните български онколози: проф. д-р Данаил Петров (гръден онкохирург), проф. д-р Татяна Хаджиева (лъчетерапевт), проф. д-р Драга Тончева (генетик), доц. д-р Явор Иванов (пулмолог), доц. д-р Димитър Костадинов (бронхолог), доц. д-р Екатерина Вълчева и доц. д-р Галя Кирова (рентгенолози), доц. д-р Валентина Цекова (химиотерапевт), доц. д-р Янина Славова и доц. д-р Анна Михова (патолози) и др. Представители на варненската онкологична наука в борда са доц. д-р Екатерина Софтова, доц. д-р Лена Маринова, доц. д-р Радослав Радев и доц. д-р Боян Балев. Част от членовете на борда присъстваха на пресконференцията и споделиха идеите си относно предимството на подобни експертни срещи не само от научно, но и от практическо естество.

В организационния комитет на конференция МОРЕ 2010, влизат проф. д-р Анелия Клисарова, ректор на Медицински университет – Варна, проф. д-р Красимир Иванов, изпълнителен директор на УМБАЛ „Света Марина” – Варна и доц. д-р Асен Дудов, председател на Българското онкологично дружество. Председател на организационния комитет е доц. д-р Димитър Калев, началник на Клиника по медицинска онкология в УМБАЛ „Света Марина” – Варна.

Всички събития, свързани с МОРЕ 2010, са посветени на инициативата на Форума на международните респираторни асоциации (FIRS), който обяви 2010-та за Годината на белия дроб.

Повече за Актавис България

Актавис е най-голямата фармацевтична компания в България, чиято мисия е да подобрява качеството на живот, благодарение на съвременните генерични лекарства и хранителни добавки, които произвежда. Актавис България е част от международната компания Актавис Груп - една от най-големите компании в света, специализирана в разработването, производството и продажбата на висококачествени генерични медикаменти, в която работят над 10 000 служители от 40 държави, от които 1300 са служители на Актавис България.
Актавис предлага най-богатото продуктово портфолио на българския пазар - над 260 висококачествени генерични фармацевтични препарати за хуманна употреба, покриващи най-важните терапевтични групи - храносмилателна система, кръв и кръвообразуващи органи, сърдечно-съдова система, дерматологични, антибиотици и др. Сериозно и с доказано качество е присъствието на Актавис в по-специални области като онкологията, трансплантологията и на пазара за болнични продукти. Актавис разполага с богата гама съвременни ОТС продукти и хранителни добавки, като най-известните са: Vit. С, Efisol, Benalgin, Acetysal, Geritamin neo, Paracetamol, Neurobex, Spasmalgon и други.

За Контакти: office@anettevents.com

Източник: 
PR Agency Anettevents

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5042