Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Търговия

Вземи в gLOG
23 Юни 10, 11:15 / Автор: Mr. Bricolage
Втори Mr. Bricolage в Сърбия
С отварянето на втория магазин от веригата Mr.Bricolage в Нови Сад продължава задграничната експанзия на българското дружество в съседните страни.
На 22-ри юни 2010г. в гр. Нови Сад беше открит вторият магазин Mr.Bricolage в Сърбия. С това успешно продължава планираната задгранична експанзия на българското дружество “Доверие Брико” АД в страни от региона. Прекият инвеститор в търговския обект в Нови Сад е “Брико Спец” ООД, което е 100% собственост на “Доверие Брико” АД. Чрез “Брико Спец” дружеството реализира правата си за използване на марката Mr.Bricolage на територията на Република Сърбия. Капиталът на “Брико Спец” ООД е 5.7 млн. евро, финансиран със собствени средства. Дружеството се управлява от тричленен съвет на директорите с председател Милен Христов.

В средносрочен план задграничните инвестиции на “Доверие Брико” включват изграждането на магазини в Албания и Македония, както и на нови търговски центрове в два български града.

Магазин Mr.Bricolage в Нови Сад е разположен на търговска част от 2400м2 и е част от голям търговски комплекс в централната част на града. Продуктовият асортимент включва над 20 000 артикула за ремонта и обзавеждането на дома и градината, които са изложени по т.нар. универс концепция. Тя е наложен модел в модерната търговия, който има широко разпространение във Франция. Университе максимално улесняват достъпа до продуктите и представят нагледно тяхната функционалност. Клиентите на Mr.Bricolage в Нови Сад ще се възползват и от обичайните за веригата допълнителни услуги: рязане на дървени плоскости, кантиране, тониране на бои, ушиване на пердета, ключарско ателие, гаранционен сервиз, транспортни услуги. Магазинът осигурява нови 35 работни места в Нови Сад.

„Нашите планове на сръбския пазар са много амбициозни, така че ние няма да спрем само с тези два магазина. В следващите няколко години ще отворим още 3 обекта, за да сме по-близо да нашите сръбски клиенти” – заяви в своето обръщение към гостите на откриването Милен Христов, Изпълнителен директор на “Брико Спец” ООД.

Международната верига Mr.Bricolage възниква през 1980г. под формата на сдружение на търговци в сектора “Направи си сам”, като предлага стоки за ремонта и обзавеждането на дома и градината. Днес Мr.Bricolage е №1 по брой магазини в Европа. Търговската мощ на групата достигна 705 магазина по света под 4 търговски марки. Общата площ на търговските обекти надхвърля 1,6 милиона кв.м., в тях работят над 12 000 човека. Веригата поддържа стандартите на модерна търговия и предлага решения и стоки за дома и градината на европейско ниво. В световен мащаб Mr.Bricolage има търговски обекти в Андора, Белгия, България, Испания, Мароко, Мадагаскар, Мавриций, Румъния, Уругвай, Франция. Търговският оборот на групата за 2009г. надхвърля 1.9 млрд. евро.
Марката Mr.Bricolage гарантира еднакво високо качество на предлаганите продукти и услуги навсякъде по света. Продуктовата колекция включва богато разнообразие, разделено в секторите Железария, Баня, Електричество, Декорация, Градина, Инструменти, Дърво и Строителство.

Mr.Bricolage в България

Mr.Bricolage e първата международна верига от типа “направи си сам”, която влезе на българския пазар преди 10 години. През 2000г. е построен първият търговски център в София. Днес в България работят 10 магазина в София, Пловдив, Варна, Благоевград, Бургас, Стара Загора, Плевен, Русе и Добрич, които осигуряват 800 работни места. Общата им търговска площ е 60 000м2, а оборотът за миналата година възлиза на 137,4 млн. лева с ДДС. Ежедневно магазини Mr.Bricolage в България привличат над 9 000 клиенти, а от 2000г. досега са били посетени от над 20 млн. души.
Освен за Сърбия, “Доверие Брико” АД държи правата за използване на марката Mr.Bricolage за Македония, Албания, Черна гора и Косово.

За Контакти:

Мария Панайотова
Т. 02 96 00 334
Ф. 02 96 00 422
М. 0885 17 30 28
E. maria_pr@mr-bricolage.bg

Източник:
www.mr-bricolage.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

5.5979