Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Изкуство

Вземи в gLOG
23 Юни 10, 17:50 / Автор: PR Agency Anettevents
Weeky freaky: Aрт уикенд в к-с „Калиакрия”
Imagination in communication. Изкуството комуникира
От 2 до 4 юли в к-с „Калиакрия” край Варна ще се проведе първия по рода си летен арт фестивал.

Weeky freaky има амбицията да среща своите гости с най-разнообразните форми на изкуство, които се практикуват днес. Тези срещи ще се случат далеч от града, сред красота и спокойствие. От петък вечерта до ранния следобед на неделята в района на к-с „Калиакрия” ще се случат различни артистични проекти. От инсталации и пърформанси до музика и бижута. Без ограничения в изкуствата.

Петък вечер weeky freaky ще стартира с откриването на фотоизложбата “ The nature of Fashion” на топ фотографа, режисьор и визуален артист - Александър Моллов (http://www.mollovpictures.com).

Александър Моллов е работил с модни агенции в Милано (Next, Names, Major и др.), New York (Boss Models, QUADRIL). В портфолиото му има множество корици и фотосесии за Егоист, EGO, ELLE, EVA, Cosmopolitan, MAXX, Intro, 1Едно, както и рекламни кампании на Rollmann, Capasca, Prista Oil. Като режисьор е автор на над 30 музикални видеоклипове на международни и български артисти: Angelique Cinelu, DJ Tomer, DJ Boliver, IT, Galia, Three O Five, Santra & Kristo, Нина Николина, Галя & Saten, Миро, Graffa, Азис, Rushi Vidinliev, Каризма, както и победителите от Music Idol - Невена, Тома и Маги Джанаварова. Носител е на награди от ММ, БГ Радио и МелоТВМания.

Вечерта ще продължи с първия тур от късометражни филми, селектирани от Artin Vision и подкрепени от Jameson и парти на Dj-ите от Surcasm. Ще бъдат представени девет късометражни филма на режисьори като Адам Елиът, Дидие Фонтен, Етгар Керет и Шира Гефен.

Съботата ще бъде най-наситеният със събития ден.
Първата среща на публиката ще е със следобедно парти около Totally Romantic pool bar с Absolut Garo /Surcasm/, съпроводено с ревю на Beefeater, вдъхновено от модата на 80-те години.
Инсталациите “Fantomat” и “Via Ludens” ще представи носителят на наградата на Мтел за съвременно изкуство 2009 – Венелин Шурелов (http://subprodukt.blogspot.com/).

“Fantomat” е автомат за фантазии - копродукция на Intercult (Швеция) и Сдружение Via Pontica (България). Проектът включва серия хуманоидни машини, които работят на принципа на търговските и игрални автомати. Всеки Фантомат има инструкция за употреба, процеп за монети и бутон. Зрителят активира различно аудио-визуално съдържание, излъчвано от монитор вграден в очите му. Идеята за Фантомата се ражда като реакция срещу отчуждението и комерсиализацията на публичното пространство, той използва неговите средства, но предлага себе си като място за съзерцание и среща с човешкото.

“Via Ludens” е проект в развитие. Пътуването на играещите фигури остави следи върху фасадата на Театрална работилница Сфумато и брюкселския площад “Сейнт Катрин”. Какво ни очаква този път?

Съботният ден ще продължи с постановката на професионалната група за импровизационен театър „HaHaHa Impro Theatre”, които ще провокират с един неочакван, рисков и много жив формат за театрално зрелище, в което зрителите не са пасивни консуматори на предварително подготвен материал, а живи инициатори за смелата актьорска импровизация на едни от най-интересните млади имена в българския театър (www.hahahaimpro.com).

Следващото събитие в съботната вечер е създадената специално за weeky freaky интерактивната инсталация на Runabout Project, които казват за себе си, че са „Вечно в движение, вечно променящи се. Runabout project е аудио-визуална платформа за интеракция с постоянно сменящ се състав. Музиканти визуализират звука, художниците са предизвикани да превърнат в звук визуалните си проекти. Измислянето и изработването на нови подходящи инструменти е във фокуса, свиренето на тях е основното забавление.” (http://runabout.eu/)

След изпълнената със силни емоции и живи събития събота, неделята ще бъде кротка, съзерцателна, а за любопитните и обучителна. Двама артисти ще представят своето изкуство, демонстрирайки го пред зрители и приканващи ги да се включат в създаването:

Емилия Скотник е майстор в изработката на ръчна хартия и оригами. Занимава се с японско дърводелство. Преподава на възрастни и деца. Основна нейна цел е популяризирането на японските ръчни изкуства. За weeky freaky и неговите гости Емилия Скотник ще осъществи открит оригами уъркшоп.

„...обожавам да работя с глина. За бижутата и малките пластики, които правя, използвам и други естествени материали, които понякога си намирам като подаръци от самата природа - орехи, шарени бобчета, шушулки и семена - или забравени в чекмеджетата-съкровищници на баба ми - вълнени конци и прежди, канап, тел и мъниста - но не се отказвам и от химията на боите, лаковете, структурните пасти и бързосъхнещите моделини.” Това споделя за работата си като бижутер Весела Кучева, която е вторият участник в weeky freaky, който освен презентация ще предложи на зрители да се включат в работилница за изработка на бижута.
Няколко дена след премиерата си на Малкия сезон в Театрална работилница „Сфумато” Ана Митева и Александър Манджуков ще представят по време на арт фестивала в к-с „Калиакрия” дебютният си танцов спектакъл „Лош навик” на гостите на weeky freaky. Техният танц ще разкаже за „лошият навик да обичаш без да прощаваш и да прощаваш всичко, за да продължиш да обичаш.” в „реалност, в която всеки е сам, докато целува другия”.
Арт уикендът ще приключи с прожекцията на втория тур на късометрожни филми избрани за зрителите от Future Shorts и съдействието на Jameson.
Амбицията на организаторите е концепцията на weeky freaky да не остане еднократно осъществен, а да продължи в поредица от арт уикенди, които да превръщат почивката в арт приключение.
„Казват, че изкуството няма предели. И това, което казват навярно е вярно. За тези, които правят изкуство, то е жизненоважно. Изкуството търси комуникация. Има нужда да се сподели и публиката да намери своето изкуство.”
Ион Маро

За повече информация:

Анета Недялкова
PR Agency Anettevents
office@anettevents.com
+359.887.989.029

Източник: 
PR Agency Anettevents

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5649