Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Техника

Вземи в gLOG
24 Юни 10, 16:29 / Автор: AMI Communications
HP подобрява сигурността и практичността на решенията си за виртуализация
София, 24 юни 2010 г. – HP разшири предложенията си за виртуализация, насочени към бизнес потребители. Те ще помогнат на бизнеса да намали разходите и сложността в процеса на виртуализация, като в същото време ще подобрят ефективността на потребителите.
София, 24 юни 2010 г. – HP разшири предложенията си за виртуализация, насочени към бизнес потребители. Те ще помогнат на бизнеса да намали разходите и сложността в процеса на виртуализация, като в същото време ще подобрят ефективността на потребителите.

Новите предложения бяха представени на конференцията Citrix Synergy 2010 г. и включват:

— мобилния тънък клиент HP 4320t - създаден, за да отговори на нуждата от сигурност и надеждност на служителите, които работят извън офиса или в движение;

— серията от тънки клиенти на НР сега се предлага с разширени възможности за работа с мултимедийно съдържание;

— в сътрудничество със Citrix, НР е разработила нова инфраструктура за виртуалните настолни системи (virtual desktop infrastructure VDI). Тя се отнася към архитектурите XenDesktop и XenServer, които намаляват заплахата от възможна загуба на данни или кражба. Двете решения също намаляват сложността и разходите за управление и осигуряват на крайния потребител функционалността на стандартно PC;

— настолният HP Compaq Elite 8000 и мобилният компютър HP EliteBook 8440p са първите продукти на НР, които ще поддържат последната технология на Citrix XenClient hypervisor. Поддръжката на Citrix XenClient предлага възможността за работа с най-взискателните бизнес приложения, докато в същото време запазва сигурността с централно управляваната виртуална машина.

“Изчерпателното портфолио от клиенти за виртуализация на НР позволява на организациите да изберат най-подходящия компонент за тяхната инфраструктура и потребители. Ние осигуряване на нашите клиенти доказала се технология, която отговаря на уникалната им IT среда. Това включва иновативните настолни и мобилни тънки клиенти до традиционните персонални компютри. Те позволяват виртуализация до предварително настроените и изпробвани архитектури, които помагат на нашите клиентите да създадат правилната комбинация от хардуер, софтуер и услуги в бизнеса си,” коментира Шарл Снайман, Вицепрезидент „Персонални системи” (PSG) в HP за Европа, Африка и Близкия Изток.

По-сигурна и лесно управляема мобилност
С навлизането на виртуализацията при настолните системи се получава сериозно търсене на надеждни мобилни тънки клиенти за потребителите, работещи извън централния офис. Новият HP 4320t позволява сигурен достъп до базирано на сървър или blade PC къмпютинг решение и в същото време осигурява мобилността на надежден ноутбук. Потребителите могат да съхраняват данните си на сигурен централизиран сървър, вместо на вътрешен хард диск и по този начин информацията ще е защитена в случай на кражба или изгубване на тънкия клиент.

VDI и хардуер за блейд клиент
HP 4320t е с тегло 1.95 кг. и се предлага с корпус с алуминиево покритие за повече издръжливост и по-изчистен вид. Стилният дизайн включва устойчива на разливане с течности клавиатура и тъчпад. Допълните характеристики включват:

— малки размери с 33.8 см. дисплей със светодиодно задно осветяване (Backlight LED), поддържащ висока резолюция за повече яркост, контраст и чистота на картината;

— HDMI порт за директна връзка с HD монитори;

— широк избор от батерии, в които се включват 6-клетъчна литиево-йонна батерия за по-малко тегло и основната 9-клетъчната литиево-йонна батерия на НР за продължителна работа с устройството;

— инсталираните Windows® Embedded Standard, File Based Write Filter, Enhanced Write Filter и HP Virtual Client Essentials осигуряват по-лесна употреба и поддръжка на крайните клиенти;

— Enhanced Write Filter (EWF) помага за предотвратяването на нежелани записи на сървъра, като инсталиране на приложения или свалени файлове;

— опции за съхранение и сигурност на USB. Те осигуряват автоматичен контрол на включените USB устройства от администраторите, които имат права да четат и променят съдържанието.

Приложенията за управление HP ThinState, HP Device Manager и инсталираният софтуер на Altiris Deployment Solutions намаляват времето за управление, което IT персоналът трябва да отдели. Изчерпателните вградени технологии за мрежова свързаност, като WLAN и LAN помагат на мобилните служители да останат продуктивни, без допълнителни усилия от тяхна страна.

Подобрена работа с мултимедийно съдържание
От бизнес обучения до YouTube, базираните на Adobe® Flash видео клипове се срещат в изобилие в днешния бизнес. Въпреки това Remote Desktop Protocol (RDP) 6 - един от най-често срещаните VDI протоколи, използван от VMware View и Microsoft® Remote Desktop Services, не поддържа флаш без допълнителна работа по него. Новият HP RDP за Adobe Flash Redirection декодира и стартира вградения флаш, което позволява на потребителите да се наслаждават на подобрена продуктивност и повече възможности за комуникация.

Достъпен за тънките клиенти от сериите HP Flexible и НР Performance, HP RDP Enhancements за Adobe Flash Redirection декодира флаш, като се използва процесора на клиента, вместо процесора на сървъра и така предотвратява големи натоварвания на сървъра. Това също увеличава ефективността, като се позволява на клиентите да добавят повече потребители на един сървър и по този начин намалява общите разходи за притежание.

Намаляване на сложността при създаване на VDI среда
Новата архитектура на HP и Citrix VDI осигурява функционалността на традиционно PC, докато в същото време позволява стандартизирано управление, както на физическите, така и на виртуалните инфраструктури от една и съща конзола.

Решението VDI е разработено от HP и Citrix и може да поддържа повече от 1000 потребителя, използващи решенията XenDesktop 4.0, XenServer 5.5 или Provisioning Server 5.1. То включва HP BladeSystem c-Class или HP ProLiant сървъри, заедно с технологията Flex-10 за виртуална връзка и избор от тънките клиенти HP t5740 и HP t5325 в зависимост от нуждите на крайния потребител.

Всяка инфраструктура може да бъде изградена, така че да отговори на променящите се бизнес нужди и допълнена от пълното портфолио от услуги на НР, включително планиране, прилагане, поддръжка и хостинг.

Цена и наличност(1)
Мобилният тънък клиент HP 4320t се предлага от месец май 2010 г. на цени, започващи от 899 лева с ДДС.

HP RDP Enhancements за Flash Redirection ще започне да се предлага през юни тази година като add-on от HP.com на цена от 15 евро.

За HP
HP създава нови възможности, позволяващи на технологията да има значително влияние върху хората, бизнеса, държавните органи и обществото. Най-голямата технологична компания в света НР предлага обширно портфолио в областта на печата, хардуера, софтуера, услугите и IT инфраструктура, което разрешава проблемите на потребителите. Повече информация за HP (NYSE: HPQ) е достъпна на http://www.hp.com/bg.

(1) Препоръчителни крайни цени. Реалните цени могат да варират.

За Контакти:

Мартин Маев, AMI Communications за HP,
тел.: 02 / 989 51 15, @: martin.maev (at) amic.bg

Източник:
AMI Communications

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1123