Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Туризъм

Вземи в gLOG
24 Юни 10, 21:41 / Автор: Criuse.bg
Ръст единствено при круизите
Годишни резултати за развитието на круиз индустрията, презентирани в Саутхемптън по време на най-голямото изложение и конференции за този глобален бизнес.
Последни данни от Асоциацията на круиз пасажерите Великобритания сочат удвояване на круиз пасажерите от 2000 г. насам, и ръст с 50% за последната година в резервирането на ултра-луксозни круизи

Саутхемптън, 25 юни 2010: Като участник в най-голямото круиз изложение и конференции посветени на круиз индустрията в Европа, Българско круиз общество съобщава за последните тенденции в развитието на круиз пътуванията.

Данните оповестени от Асоциацията на круиз пасажерите (PSA) Великобритания днес сочат, че над 4 млн. европейци се очаква да почиват на круиз през 2010 – над 15% увеличение спрямо 2009 г. Докладът на PSA показва устойчива тенденция на ръст в пътешествията по вода, независимо от предизвикателните за туристическата индустрия икономически условия. Четиринадесет кораба са пуснати на вода през 2010, а тенденцията е броят на британските пасажери, възнамеряващи да почиват на круиз, да достигне до 2 млн. до 2014 г.

Една от десет резервации за туристически пакет във Великобритания е за круиз, сравнен с 1 от 30 през 1997 г. Явното разнообразие от оферти е знак, че за всеки интерес има круиз – историческо обогатяване в Средиземноморието, първокласно плаване из Карибите, изследване на културното разнообразие с речен круиз или фото-експедиция из фиордите – все повече хора се качват на борда, за да открият света на круизите.

Круиз пасажерите са лоялни. Докладът на асоциацията сочи, че 60% процента от пасажерите предприемат повече от един круиз на година. Освен това, пътуват по-дълго. Наблюдава се увеличение от 10 на 11 нощувки, спрямо предходната година. Качественото обслужване, ценността на изживяването, високите стандарти на материалната база на круиз линиите в сегментите стандартен, първокласен и луксозен, подсказват, че пасажерите ще се завръщат отново и отново на борда.

Круизът може да ви отведе навсякъде по света. Докладът на PSA показва подчертан интерес към Северна Европа - с 20% ръст на записванията от Великобритания, като Балтика и Норвежките фиорди държат първите места, докато Карибските круизи се задоволяват едва с 8% ръст на резервациите.

Интересно е да се отбележи, че потреблението на ултра-луксозни круизи е скочило с 50% през 2009, в сравнение с предходната година.
Уилямс Гибънс, директор на PSA споделя: „Успехът на круиз индустрията през един от най-тежките икономически периоди за света се отдава на ценността на преживяването и високите стандарти на круиз пътуването, на концепцията за включени в цената транспорт, пълен пансион на борда, забавления и занимания, заедно с огромното разнообразие от световни дестинации и широкия диапазон на предлагате - от бюджетни до ултра-луксозни круизи. 2010 е на път да се отбележи като още една рекордна година, с 14 нови кораба на вода и повече отплавания от Великобритания. Уверени сме, че до края на 2014 броят на круиз пасажерите ще достигне 2 млн.”

За Контакти:

Илиян Иванов, Председател, Българско Круиз Общество, 0888-508-199

Източник:
www.cruise.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1615