Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Общество

Вземи в gLOG
05 Юли 10, 19:04 / Автор: AMI Communications
Бургаско момиченце с церебрална парализа се надява да проходи за 6-тия си рожден ден
Необходими са още средства за продължаване лечението на детето
Благодарение на безотказните грижи на майка си и спомоществователството на частни дарители, малката Татяна Мищенко от Бургас, която проговори на 4 години, има шанс да проходи, ако й бъде направена операция на крака и последвана от продължителна рехабилитация. 

Детето страда от церебрална парализа и вътрешна хидроцефалия от раждането си, но състоянието му рязко се подобри след направената преди 2 години операция за вливане на собствени стволови клетки. Следва рехабилитация и изследвания в Германия, подкрепена от бургаската строителна фирма Евробилдинг Инженеринг. Лечението на детето може да продължи с операция за луксация на десния крак през есента на 2010 г., което ще й даде възможност да започне да ходи сама. Необходимо е паралелно да продължат процедурите по рехабилитация, които не се покриват от здравната каса и струват над 140 лева на ден. На Татяна й предстоят и още поне 5 процедури в Александровска болница в София за вливане на стволови клетки с цел подобрение на неврологичния статус.
„Благодаря на всички дарители и специално на Евробилдинг Инженеринг, които вече две години ни подкрепят като финансират рехабилитацията на Таня. Обръщам се с молба към всеки, който има желание и възможност да ни помогне да дадем шанс на едно дете да проходи и да има по-нормален живот. Ако се намерят дарители, ще можем си позволим така необходимата рехабилитация след операцията и предстоящите процедури за вливане на стволови клетки,” заяви майката на Татяна, Мария Мищенко.

Средства се набират чрез  изпращане на sms с текст DMS TANIA на Единен дарителски номер 17 777 (за абонати на GLOBUL, VIVACOM и M-Tel)  или на банкова сметка Прокредит банк IBAN: BG 30 PRCB 9230 1022 5622 14, BIC: PRCBBGSF 

Текст под снимка: Татяна се надява да получи най-хубавия подарък за 6-тия си рожден ден – да започне да ходи сама.

Източник:
AMI Communications

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

7.1699