Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / PR

Вземи в gLOG
07 Юли 10, 15:18 / Автор: Българско дружество за връзки с обществеността
БДВО въвежда правила за работа на Комисията по етика
С новата процедура PR специалистите ще отбележат петата годишнина от подписването на Етичния кодекс

София, 07 юли 2010 г. – Навръх 5-годишнината от подписването на „Етичен кодекс на PR специалистите в България”, на Управителен съвет от 06.07.2010 г, Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) прие „Правила за работа на Комисията по етика”, обобщени в конкретна процедура за разглеждане на жалби и сигнали във връзка с етични казуси и порочни практики в бранша.

Съгласно нововъведените правила, Комисията по етика може да бъде сезирана с подаването на жалба до нея от физическо лице, агенция, организация или институция.

Комисията може също да се самосезира, ако някой от нейните членове установи неетична практика в областта на PR. Сигнал може да подаде всеки гражданин или организация, според когото/която нечии действия нарушават приетия от всички активни браншови организации „Етичен кодекс на PR специалистите в България”.

Въвеждането на принципи за работа на Комисията по етика на БДВО ще допринесе за публичността на неетичните практики в PR у нас, като консолидира гилдията около фундамента на PR професията  - информираността в полза на обществото.

Дружеството е отворено за мнения, консултации и дискусии по теми и казуси в сферата на PR етиката.

Етичният кодекс на PR специалистите в България бе приет на 07.07.2005 г. от шест български организации в сферата на комуникациите – БДВО, ИПРА България, БАПРА, Асоциация Имагинес, АСКО и Дружество за връзки с обществеността към СБЖ.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) е основано през 1996 г. с идеята да утвърждава Public Relations професията в България, високите критерии за нейното практикуване и да бъде мост в общуването между различните академици, практици и организации на професионалната гилдия в страната.

Дружеството е първата по рода си национална организация, учредена в България и обединява PR практици, академици и студенти по PR в България. Организацията се ръководи от Общо събрание, Управителен съвет и Комисия по етика. БДВО е член на Европейската PR конфедерация (CERP) и на Global Alliance и си сътрудничи с множество международни професионални организации.

За повече информация:

Мила Миленова, Член на Комисията по етика на БДВО
+ 359 897 986 860; Mila.Milenova@gmail.com

Източник:
БДВО


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5136