Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Техника

Вземи в gLOG
13 Юли 10, 13:18 / Автор: AMI Communications
Проучване на НР показва, че най-малките жестове създават най-голяма възвращаемост на инвестициите за малките и средни предприятия
Присъствието на цветя и зеленина на работното място е водещо за продуктивността в малките и средни предприятия. Това сочат резултатите от проучване, публикувано от групата „Решения за печат” на НР и проведено в региона на Европа, Африка и Близкия изток. Изследването е направено сред представители на малки и средни предприятия в 11 страни. То разкрива, че растенията в офиса увеличават персоналната продуктивност при 55% от анкетираните. За сравнение местоположението на офиса и наличието на магазини и ресторанти в близост до него влияят съответно на 38% и 34% от служителите.
о време” на работното място според проучване на НР, част от кампанията „HP LaserJet ще ви се отплати”

Присъствието на цветя и зеленина на работното място е водещо за продуктивността в малките и средни предприятия. Това сочат резултатите от проучване (1), публикувано от групата „Решения за печат” на НР и проведено в региона на Европа, Африка и Близкия изток. Изследването е направено сред представители на малки и средни предприятия в 11 страни. То разкрива, че растенията в офиса увеличават персоналната продуктивност при 55% от анкетираните. За сравнение местоположението на офиса и наличието на магазини и ресторанти в близост до него влияят съответно на 38% и 34% от служителите.

Проучването е проведено като част от кампанията на НР “LaserJet ще ви се отплати”, която има за цел да покаже често непризнатата стойност, която лазерните принтери на НР донасят на малките и средни предприятия в целия свят през последните 25 години.

Според проучването мениджърите са тези, които най-често създават възвръщане на инвестициите (ROI) от традиционните дейности, на които по принцип се гледа като загуба на време. 74% от анкетираните мениджъри извличат полза от сутрешното кафе и 66% от обяда с колеги, сравнено с 64% и съответно 40% от персонала без ръководни функции при извършване на същите дейности.

Резултатите показват и силна връзка между осъществяването на добри взаимоотношения с колегите и ефективността. Като цяло участниците в изследването са посочили, че обяда с колеги е три пъти по-продуктивен (60%) от обяд без тях (20%). Подобни резултати се наблюдават и по отношение на излизането с или без колеги след работа. Една вечер навън с колеги е с 57% по-вероятно да генерира стойност за компанията, отколкото самостоятелно излизане!

Д-р Майкъл Башур, професор по Индустриална и организационна психология, описва тези открития като отражение на последните течения в академичното знание в тази област.

„Мениджърите и служителите извличат ползи от „бездействието” в офиса, което рядко се свързва с възвращаемостта на инвестициите,” коментира Башур.

„Взимането на почивка позволява на служителите да се откъснат за момент от своята работа, което намалява умората, действа срещу натрупването на стрес и в крайна сметка води до по-голяма ефективност и продуктивност на работното място.”

Луис Касадо, Маркетинг директор „Предприятия”, „Решения за печат” (IPG) в HP, определя резултатите като интересни за предприятията, които искат да извлекат стойност от собствената си организация.

„Проучването има за цел да идентифицира, измери и използва скритите ползи в работния процес. То е проведено паралелно с кампанията „HP LaserJet ще ви се отплати”, която помага на организациите да разгледат лазерните принтери не само като бизнес средство, но и като инвестиция, която може да допринесе за крайния резултат,” казва Касадо.

„HP LaserJet ще ви се отплати”
Кампанията „HP LaserJet ще ви се отплати„ показва ползите, които лазерния принтер на НР предлага на малките и средни предприятия през последните 25 години.

- HP Color LaserJet CM3530 намалява консумацията на електроенергия, хартия и тонер и по този начин с времето спестява средства за потребителите.(2)

- HP LaserJet Pro P1102 - един от най-енергийно ефективните лазерни принтери на планетата.(3) Той може да намали консумацията на електроенергия с до 72% спрямо своя предшественик, благодарение на технологията HP Auto-On/Auto-Off.(4)

- HP LaserJet P1606dn предлага на потребителите надежден двустранен печат, за да спестят пари и пространство, което намалява обема на използваната хартия с до 50%.(5)

За HP

HP създава нови възможности, позволяващи на технологията да има значително влияние върху хората, бизнеса, държавните органи и обществото. Най-голямата технологична компания в света НР предлага обширно портфолио в областта на печата, хардуера, софтуера, услугите и IT инфраструктура, което разрешава проблемите на потребителите. Повече информация за HP (NYSE: HPQ) е достъпна на http://www.hp.com/bg.

1) Според проучване сред 1 674 работещи хора на възраст между 18-65 години в страните Франция, Великобритания, Германия, Италия, Испания, Холандия, Обединените Арабски Емирства, Русия, Гърция, Южна Африка и Турция. Проучването е направено от независимата агенция за онлайн изследвания StraegyOne. То е проведено в периода 31 май 2010 – 07 юни 2010 г.
2) По-ниски разходи при печат на 50 копия на брошура (двустранен печат на специална гланцирана медиа) 12 пъти в месеца на HP Color LaserJet CM3530 MFP, сравнено със средните цени на частни печатници и копирни центрове. Допълнителните по-ниски разходи за електроенергия са от Instant-on технологията, двустранния печат и HP Smart Web Printing. Реалните резултати могат да варират. Източник на цените на копирните центрове: Infotrends Cost of Print Studies, March 2009. Посетете http://www.hp.com/go/printcosts за повече информация включително методологията и извадката на проучването. HP Color LaserJet ще започне да се предлага в региона на ЕМЕА от октомври 2010 г.
3) Консумацията на електроенергия за отпечатването на една страница е базирана на TEC измервания отчетени от energystar.gov и eu-energystar.org през март 2010 г. и калкулатора за НР за измерване на отделяното количество въглерод - HP Carbon Footprint Calculator: hp.com/go/carbonfootprint. Методологията и резултатите при реални тестове могат да варират.
4) В сравнение с HP LaserJet P1005.
5) За повече информация посетете: http://h20331.www2.hp.com/hho/cache/608028-0-0-225-121.html

За Контакти:

Мартин Маев, AMI Communications за HP,
тел. 0885 769 556, E-mail: martin.maev (at) amic.bg

Източник:
AMI Communications

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.6578