Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Лайфстайл

Вземи в gLOG
13 Юли 10, 13:48 / Автор: PR Agency Anettevents
Летен празник на Южна Африка във Варна
Финалът на Световното първенство по футбол ЮАР 2010 бе повод Българо-Южноафриканска търговска камара съвместно с Посолството на Южна Африка в България да организират Летен Празник на Южна Африка - 2010. Красивата Вила Марциана в село Падина край Девня събра видни представители на българската политика, икономика и култура.
Финалът на Световното първенство по футбол ЮАР 2010 бе повод Българо-Южноафриканска търговска камара съвместно с Посолството на Южна Африка в България да организират Летен Празник на Южна Африка - 2010. Красивата Вила Марциана в село Падина край Девня събра видни представители на българската политика, икономика и култура.

Почетни гости на събитието бяха Нейно Превъзходителство г-жа Шийла Камерер, Посланик на ЮАР в България, Митрополит Кирил - митрополит на Варненска и Великопреславска околия, Министърът на Икономиката, енергетиката и туризма - Трайко Трайков, Министърът на околната среда и водите - Нона Караджова, Зам. Кметът на Варна - Антон Жожев, Кметът на Девня - Атанас Кузев, Кметът на с. Падина- Ивелина Йоргакиева и др.

На това първо официално събитие организирано от Българо-Южноафриканската търговска камара гостите съпреживяха финала на Световното първенство в реално време на големи видео-стени, а в паузите се насладиха на алтернативна програма: модно ревю и автентични звуци на африканска музика – южноафрикански ритъм, соул и джаз поднесени от Пени О’Съливан и нейния бенд.

Изключително живописната градина на Вила Марциана бе определена от Н.Пр. Шийла Камерер като „прекрасна африканска атмосфера”, като Посланичката на ЮАР отбеляза, че на това място се чувства като у дома си.

По време на официалната вечер прозвучаха звуци и на „вувузели” особено в първите минути, след победата на новия световен шампион Испания.

Повече за Българо-Южно Африканска Търговска Камара

Българо-Южно Африканска Търговска Камара е основана през 2009 година по инициатива на г-н Гренцебах и някои видни варненски предприемачи. Управител на Българо-Южно Африканска Търговска Камара е г-н Франц Йозеф Гренцебах, а членове са: Орлин Атанасов, Румен Янков и Пламен Стилянов. Целта на Камарата е изграждането на икономически връзки между Република България и Република Южна Африка, осъществяване на културен обмен и взаимно обогатяване на опита на двете страни в политически и икономически план.

Българо-Южно Африканска Търговска Камара среща изключителната подкрепа на Нейно Превъзходителство г-жа Шийла Камерер, Посланик на ЮАР в България, която има голям политически опит в своята родина. Тя приема много присърце работата си в България и работи с изключителна ангажираност върху своята най-важна цел, а именно изграждане на дипломатически връзки между двете страни. Г-жа Камерер е посещавала Варна вече много пъти и е голям почитател на морската ни столица.
Със съдействието Посолството на република ЮАР и на Българо-Южно Африканска Търговска Камара се предвижда организирането на официално посещение на южно африканска дипломатическа група в България в началото на 2011. Преди това са планувани поредица от дейности, целящи изграждането на икономическите връзки между българския и южно африканския бизнес. След това дейността на Камарата ще се фокусира в подобряването на условията за изграждане на билатерален туризъм.

За Контакти: Анета Недялкова

Източник: 
PR Agency Anettevents

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

7.07