Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Благотворителност

Вземи в gLOG
20 Юли 10, 13:36 / Автор: PR Agency Anettevents
Лайънс Клуб Варна отново в помощ на офталмологичната диагностика и профилактика на деца
На 17 юли лятната тераса на хотел „Астера” събра гости от България и чужбина на традиционната благотворителна вечер на Лайънс клуб Варна. Клубът, създаден през 1999 г., има непосредствената задача да осъществява благотворителна дейност за ранна офталмологична диагностика и профилактика на зрението в детска възраст, както и подпомагане и социална интеграция на хора с увреждания, превенция и борба с наркоманиите.
На 17 юли лятната тераса на хотел „Астера” събра гости от България и чужбина на традиционната благотворителна вечер на Лайънс клуб Варна. Клубът, създаден през 1999 г., има непосредствената задача да осъществява благотворителна дейност за ранна офталмологична диагностика и профилактика на зрението в детска възраст, както и подпомагане и социална интеграция на хора с увреждания, превенция и борба с наркоманиите.

Вече 11 години членовете на клуба отделят време, сили и енергия, за да реализират своите благородни работни проекти. На традиционната лятна благотворителна вечеря тази година каузата бе посветена на събирането на средства за закупуването на апарат за ранен очен скрийнинг на деца над 6-месечна възраст. Апаратът работи едновременно с двете очи и дава резултат за кривогледство, мътнини на очните среди и за състояния предразполагащи към амблиопия, т.е. мързеливо око. Vision Screener може да се използва от педиатри, общо практикуващи лекари, училищни медицински сестри и благотворителни организации, каквато е и Lions Club Varna. Работата с апарата е лесна. След активиране двете очи се подравняват с нивото на камерата. Измерването става автоматично в рамките на секунди, след което се изписва резултата. Отпечатва се информация за родителите като референция за последваща високо квалифицирана медицинска помощ.

По време на събитието домакините от хотел „Астера” – един от основните спонсори на вечерта, поднесоха специално меню на Главен готвач Пламен Стамов на присъстващите над 120 госта – членове на клуба, представители на бизнеса, почетни консули и др.

Специален гост-изпълнител бе обичаната от всички Кичка Бодурова, която със своята прекрасна програма подкрепи събитието и каузата на вечерта. Гранд дамата на българската естрада изненада присъстващите с появата на нейния колега Йоргос Сунас, който също пя за гостите на партито.

С оглед набирането на средства, водещите на вечерта Тони Александрова и Христо Димитров-Тито проведоха търг на картини. Две от тях бяха маслени платна на младата художничка с артистичния псевдоним Валенти Влади. Авторката живее и твори във Варна и според нея картините улавят и стилизират мига, а според рисуващият артист единствено уловеният миг е въплъщение на материя и дух, създава асоциации за преходността и вечност. Третата картина - цветна графика, бе на Наум Наумов - художник с впечатляващ и категоричен графичен език, носител на Националната награда за графика през 1982 г. Негови творби се притежание на много галерии в страната и частни колекционери. Продадени бяха и фотографии на Севдалена Апостолова – кадри от Джулай морнинг на Камен бряг.

За гостите пяха и Иво Донев от Мюзик Айдъл 2, както и Ивайло Донков – незрящо момче, в момента ученик в Националната музикална академия-София, магистратура класическо пеене. Своят път той започва във Варна и от дълги години е подкрепян от Лайънс Клуб Варна.

В програмата на вечерта бе предвидено участие и на наскоро пристигналия в България носител на Златния Орфей Сергей Захаров, но поради заболяване певецът не успя да присъства. Негов представител поздрави гостите и дари от името на руската звезда 500 лева за каузата.

Сумата, нужна за закупуването на апарата – 10 000 лева, бе събрана благодарение както на усилията на всички присъстващи, така и на генералните спонсори: Анадолу Медикал Център афилиейшън уит Джон Хопкинс Медицин – разположен в Истанбул (Турция) и представляван в България от Мустафа Мехмедов и Екатерина Тодорова - мениджъри на контактните офиси на центъра в България, Диджитал компютър уъркшоп, Козметичен и Спа Център Бюти Академи и Хепи ООД. Присъствието сред спонсорите на чуждестранен медицински център от ранга на Анадолу Медикал Център афилиейшън уит Джон Хопкинс Медицин е знак, че каузите на Лайънс Клуб Варна все повече привличат вниманието и подкрепата не само на българския бизнес и институции, но и на чуждестранни такива. Членовете на Лайънс Клуб Варна изказват своята благодарност на всички гости и спонсори на вечерта за подкрепата.

Повече за част от каузите на Лайънс Клуб Варна:

- през 2004 г. е защитен проект пред Lions Clubs International Foundation за изграждане на мултифункционална Спортна зала в училището за деца с нарушено зрение „Проф. д-р Иван Шишманов” в кв.Аспарухово, гр. Варна на стойност 75 000 USD;

- през 2005 г. е реализирана програма за безплатен офталмологичен скрийнинг на учениците в първи клас на варненските училища, а през 2008 - програма "Скрийнинг на деца от предучилищна възраст" с мащаб - регион Варна;

- през 2006 г. е открит говорящ асансьор, изграден със средства събрани от приятели и членове на “Лайнс Клуб Варна”;

- през 2009 г. е поставена първата указателна табела на брайлова азбука пред терминала за пристигащи пътници на Летище «Варна» като целта е това да се направи и пред други важни за града места, като Археологическия музей и Храма «Успение Богородично»;

- повече от 8 години, с апаратура и оборудване, дарени от немски Лайънс Клуб „Wiesbaden Neroberg” функционира Детският очен “Лайънс център” за безплатни прегледи на деца. Изключително е помощта, оказана от Община Варна с предоставено помещение, върху което имаме учредено безвъзмездно право на ползване до 2020 година. В момента центъра не функционира поради планиран основен ремонт на сградата;

- през 2009 г. на АГ-болница – Варна беше дарен апарат за ранна диагностика на ретинопатията на недоносените бебета (ROP);

- подготвят се проекти за съвместни пленери за млади художници от Варна в Истанбул и художници от Истанбул във Варна, за есента на 2010 г.

За Контакти: 052-691888

Източник: 
PR Agency Anettevents

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.15