Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Информационни технологии

27 Юли 10, 17:08 / Автор: Host.bg
Започва „.CO“ ерата
Големите надежди за популярността на домейна от най-високо ниво (TLD) .co са свързани с факта, че на него се гледа като на алтернатива на най-популярния домейн .com.
Host.bg е един от първите регистратори на домейна у нас

Големите надежди за популярността на домейна от най-високо ниво (TLD) .co са свързани с факта, че на него се гледа като на алтернатива на най-популярния домейн .com. Домейнът е къс, близък е по звучение с .com и на него, както и на .com се гледа като на съкращение от COmpany. Домейнът, също така, създава асоциация за COoperation, COnnect, COmmunicate или COrporation. Регистрацията на домейна стана общодостъпна на 22 юли 2010 г. в 19:00 часа Централно европейско време. В рамките на повече от месец преди това, регистрацията беше на разположене на притежателите на търговски марки.

Освен привлекателните асоциации, има още една сериозна причина за интереса към .co. Близостта с най-популярния домейн означава, че притежателите на travel.co или insurance.co например, ще се радват на забележителен трафик още от първия ден само заради грешно изписани заявки. По същата причина се очаква носителите на известни марки да побързат да запазят своето име в комплект с .co. Според представител на European Domain Centre, само до края на годината ще се направят над 1 млн. регистрации, а в следващите 3 – 5 години домейнът може да влезе в първата десетка по популярност сред TLD-тата.

Няма географски ограничения за регистрантите, макар че домейнът продължава да бъде регионален домейн на Колумбия. Според официална информация, правителството в Колумбия, съвместно с интернет общността в страната, са взели решение да го превърнат в глобален. Домейнът се управлява от дружеството .CO Internet S.A.S., в което влизат колумбийската компания Arcelandia S.A. и американската Neustar, Inc. Neustar осигурява техническата инфраструктура за поддръжка на домейна. Компанията е избрана, защото има повече от 8 години опит в тази сфера и в момента предлага техническа експертиза за оперирането на .biz, .us, .travel и .TEL.

В името на домейна от този тип са разрешени латинските букви и цифрите от 0 до 9. Ако в името на една марка присъства амперсанд (&), този знак трябва да бъде пропуснат. Ако в името на марката има интервал, той може да бъде заменен с тире. В първите дни след пускането на домейна се очаква наплив за регистриране на популярни думи и марки. За разлика от защитения период, в който при заявка на две еднакви имена се провеждаше аукцион, сега действа правото на „първия по време“.

Още миналата седмица Google обяви, че към домейна .co ще бъде прилагана абсолютна същата политика за геотаргетиране както към другите TLD-та .com, .net, .biz и .org. Представител на Google уточни, че необходимата функционалноист в Google Webmaster Tools ще се появи съвсем скоро. Новината беше потвърдена и от няколко блогъра, които са контактували персонално с членове от екипа на Google.

Цената на българския пазар се движи около 55 лева с ДДС за една година. Максималният срок на регистрация на домейна е 5 години. След като в началото на годината Host.bg включи домейните mobi, me, tel, tv и asia в списъка на продаваните домейни, сега разширява още този списък. Новите предложения са: .co, .cc, .bz и .ws. Повече информация за цените има в страницата на доставчика.

За Контакти: s.sokolov@host.bg

Източник:
Host.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

6.6157