Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Спорт

Вземи в gLOG
29 Юли 10, 12:03 / Автор: PR Agency Anettevents
Черноморски Танго Маратон „Калиакрия 2010”
С Черноморския Танго Маратон „Калиакрия 2010” България за първи път ще се превърне в част от световната танго сцена с амбицията това да се превърне в традиция.
Какво по-горещо може да се случи още на брега на морето освен палещото лятно време?! Разбира се, ритъм на аржентинско танго, маратон от нестихващи танцувални страсти, денонощна музикална магия! И то за първи път край морето с домакин едно от най-вълшебните места на Северното Черноморие – Sea & Golf View Resort Kaliakria.

Танго Маратонът е събитие, което събира Тангероси от различни точки по света, обединени от страстта си към Аржентинското Танго. С Черноморския Танго Маратон „Калиакрия 2010” България за първи път ще се превърне в част от световната танго сцена с амбицията това да се превърне в традиция.

В последните години все повече събития в Европа, а и по целия свят, са посветени на магията на аржентинското танго и привличат постоянно нарастващия брой на танцуващи този неповторим и магнетичен танц. Любители на страстното танго, както и професионални танцьори се срещат на едно място, за да танцуват в продължение на дни без да спират, увлечени в магията на музиката и танца.

Уникалният комплекс „Калиакрия” със своите открити тераси с изглед към морето, два бара, ресторанти и неповторим плаж скътан между скалите ще се превърнат в сцена на незабравими емоции и изживявания под елегантното и чувствено звучене на танго ритмите! В дните от 5 до 8 август включително професионалисти от цял свят ще посрещнат гостите на комплекса и Танго Маратона, за да им отворят вратите на един нов и вълнуващ свят – светът на увличащия ритъм на аржентинското танго.

Организаторите от TANGO & PEPPER Studio обещават четири дни световноизвестни DJ или TJ /Tango-Jockey/ от различни дестинации да пускат музика в 60-часов маратон - от автентични колекционерски аржентински танга до модерен електро танго ритъм.

Специални гости на маратона ще бъдат и учители от най-добрите Танго Училища в Европа. Начинаещи и напреднали ще имат възможността да се присъединят към уроците и да се запознаят с различните стилове в Танго. Всички желаещи да се впуснат магията ще могат да избират пакети от 6, 10 и 12 урока. Както и две опции: 2-9 август или 5- 9 август.
Повече информация относно записване, програма на Танго Маратона „Калиакрия 2010”, както и друга информация могат да се намерят на специалния уебсайт на събитието: http://www.tangoandpepper.com/marathon

Повече за професионалните преподаватели и организаторите

Jose Vazquez & Anna Yarigo
Ана Яриго и Хосе Вазкез са от новото поколение Танго учители и артисти. Техният стил е силно индивидуален, елегантен и демонстрира страстта, която споделят в танца. Те са участници и създатели на редица Танго спектакли. Част от местата, на които са участвали са: Argentina: Villa Malcolm Tango Club, Confitería “La Ideal”, Museo del tango, Club Italiano, Hotel Alvear, “Sunderland Club”,”Salon Canning”, “Tangocool”, Teatro Colonial and many more. In Еurope: “Wuppertal Tango Festival-2009“ (Germany), “Vilnius Tango Festival-2009“ (Lithuania), “Tangocamp-2009″ (Ukraine), “Un Abrazo -2010″ (Minsk). Хосе и Анна преподават семинари в много градове в Германия, Англия, Холандия, Италия, Белгия, Литва, Испания, Беларус и др. Като учители те помагат на всеки да развие своя собствен стил в Танго и затова голямо внимание обръщат на индивидуалния маниер на водене, прецизността на всяко движение, красивата постановка на тялото и импровизацията в танца.

Birkit and Muzaffer (Biki & Muzo)
Срещат се през 1992 и основават училище „Tango La Zapada” в Нидерландия. Биркит и Музафер обичат да работят с различните форми на Танго. Те разглеждат танца като комбинация на силни контрасти: щастие-тъга, бързо-бавно, традиционно-модерно, в близък или далечен хват и др., което личи и в техните перформанси. Стилът им е игрив, музикален и динамичен с хумористични елементи. Те преподават във всички големи градове в Холандия и Европа. Като учители са известни с богатите си познания върху техниката в Танго. Различни упражнения са основна част от класовете им - упражнения, както за тялото, така и за стимулиране на способностите за импровизация и музикалност. Отделно от това, са добре познати с чувството си за хумор.

Alex Cantarelli & Mimma Mercurio
Танцьори и хореографи, директори на Компания Медитанго /най-популярното Танго училище в Италия/, танцуват заедно от 10 години. Създатели и участници са на повече от 25 шоу-спектакъла. Организатори са на Международния Фестивал в Рим, в който са участвали артисти от ранга на Пабло Верон, Естебан Морено и Клаудия Кодега, Адриан Вередиче и Алехандра Хоберт, Електрокутанго и много др. Участници са в много други фестивали, канени са и като преподаватели в почти всички градове в Европа. Били са и специални гости на концерта на Colortango. Танцували са на една сцена със звезди като Роберто Рейс, Роберто Херера и др. Стилът им на танцуване е ориентиран към новата динамика, но запазвайки автентичното усещане за Аржентинско Танго.

Caterina & Pino Trozzola
Създатели на най-голямото Танго училище в Торино. Методиката на преподаване, която са създали се базира на три основни акцента: прегръдката в танца /основно важна за комуникацията между партньорите в танца/, необходимата стойка за елегантния вид на танцьорите, интерпретацията на музиката – така, че всяко изтанцувано танго да е уникално. В преподаването си те запознават с всички елементи от историята на Танго, етикета на милонга и ритуала на танца. Накрая на урока, любовта и отдадеността към Танго, която Пино и Катерина споделят, не остават никой да си тръгне безразличен.

TANGO & PEPPER Studio
Студиото е създадено с цел да популяризира Аржентинското Танго и да създава нови възможности за развитие на таланти в областта на това изкуство. Студиото организира, както постоянни активности: милонги, практики, уроци и семинари, където хората намират място за комуникация чрез езика на танца, така и национални и международни Танго събития: фестивали, концерти, шоу-спектакли.

За Контакти:office@anettevents.com

Източник:
http://www.tangoandpepper.com/marathon

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1106