Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Събития

Вземи в gLOG
11 Август 10, 15:10 / Автор: PR Agency Annettevents
Приключи първият по рода си в България Танго маратон
Тангото е философия, начин на живот. От «Танго енд Пепър» споделят, че работят с огромно вдъхновение и че е било предизвикателство да се организира първия Танго маратон само за 2 месеца и половина.
В разгара на лятото „Калиакрия резорт” посрещна първия за България световен Танго маратон. Около 150 тангейроси на възраст от 20 до над 70 години от повече от 10 държави, в това число Франция, Испания, Аржентина, Гърция и др. няколко поредни дни се отдадоха почти денонощно на горещото Аржентинско танго на брега на Черно море. На събитието организирано от студио Tango&Pepper специален гост бе "Нео Танго" - един от най-големите производители на танго обувки в световен мащаб, със седалище в Аржентина. Донесените около 70 чифта се купуваха от тангейросите на промоционални за събитието цени. Аржентският производител бе представен от Пино Бангиола - основател на първия пътуващ танго фестивал. Организаторката на "Black Sea Tnago Marathon Holiday Kaliakria" Вера Тинкова разказа, че той се провежда в рамките на 1 месец като минава през Швеция, Италия, Германия и Гърция. В Гърция например се събират над 500 тангейроси и гостуват 7 професионални двойки - танго учители. По време на първия за страната ни танго фестивал на специално подготвения за събитито подиум от паркетна фабрика «Полекс» на терасата на “El balcon del Mundo”, всяка вечер се завъртъха над 50-60 двойки, в това число не малко българи, под вещото ръководство и невероятните шоу демонстрации на общо 6 двойки танго учители: Ана Яриго и Хосе Вазкес, Карлос и Роса Форте-Берг, Алекс Кантанели и Мима Меркуно, Мацен Кишан, Брикит и Муцафер, Катерина и Пино. Заедно с тях, музиката за часовете за начинаещи, средно напреднали и напреднали, уърк шоповете и всички милонги, миксираха диджеи от Стокхолм, Рим, Буенос Айрес, Берлин, Марсилия, Ню Йорк. Един невероятен микс от емоции и преплитане на старото с новото в този горещ музикален жанр.

По думите на организаторите след възраждането на тангото във Франция през 1913 г., то доста бързо се разпространява в цяла Европа. В България все още танго общността не е голяма, но се развива много бързо. Не малко млади хора се присъединяват и тангото става едно желано забавление и начин на общуване. В София на определении милонги-места се танцува танго в различни стилистики пет вечери всяка седмица. Съществува дори и по-модерното "Нуево Танго"- електронно танго, подходящо за млади хора. Има и по стандартни стилове - в стил 30те - 40те години. Не случайно един от гостуващите френски диджеи Беноа дьо Жантил сподели, че е «добре тангото да се учи на младини, но да се танцува, когато човек поостарее».

Тангото е философия, начин на живот. От «Танго енд Пепър» споделят, че работят с огромно вдъхновение и че е било предизвикателство да се организира първия Танго маратон само за 2 месеца и половина. Нормално такива събития се организират в продължение на година. Хубавото е, че организаторите се надяват да превърнат събитието в традиция като го провеждат не само през лятото край морето, но и през зимата в София. Една добра новина за всички почитатели на тангото!

За Контакти:

Anettevents Ltd.
www.anettevents.com

Източник: 
PR Agency Anettevents

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4196