Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Общество

Вземи в gLOG
16 Август 10, 10:48 / Автор: Image Advertising
Несебър посрещна 15 август с уникална спортна площадка и нови тренировъчни игрища
Празникът на града - с еко сертификат
По традиция с тържествена света литургия в храма „Св.Успение Богородично” започна празничният ден в Несебър. В църквата множеството миряни бяха дошли да се помолят за здраве, късмет и благополучие. Градоначалникът Николай Димитров, д-р Тодор Чобанов, зам.-министър на културата, Константин Гребенаров, областен управител на Бургас, Златко Димитров, заместник-областен управител на Бургас, Димитър Бойчев, областен ръководител ПП ГЕРБ Бургас, и заместник-кметове от Несебър също бяха сред присъстващите на празничната литургия. Половин час по-късно, пред крепостните стени на стария град, се състоя ритуал по тържественото издигане на националния флаг, а минути след това бе издигнат и флага на „Зелен Несебър”. В приветственото си слово, кметът на Несебър Николай Димитров подчерта, че този празник е по-специален, защото всички прояви преминават под мотото „Аз обичам зелен Несебър”- една инициатива на общината, която стартира днес, на 15 август. Идеята е да се акцентира върху екологията, която е приоритетна политика за 2010 за всички общински структури. Кметът посочи, че в празничната програма са заложени такива събития, чието послание е да опазваме природата чиста. Благой Филипов, председател на ОбС –Несебър и Константин Гребенаров също отправиха своите приветствия по случай големия християнски празник и ден на града. 

С откриване на нови тренировъчни игрища на стадиона в Несебър и на спортна площадка в Южния парк продължиха празничните прояви. Интересното при площадката е, че тя е единствена по рода си в Несебър, като най-впечатляващите елементи на уредите са ергономичните седалки, овалните тръбни извивки, дръжките и местата за стъпване. На площадката има уред за стягане на ханша, велоергометър и степер, уред за набирания и развитие на тялото, уред за разтягане на бедрата, уред за разтягане на ръцете, уред за изтласкване, уред за трениране на бедрените мускули, уред за стягане на коремните мускули и мускулите на гърба и т.н. Официалното откриване на входа към Южният плаж на Несебър бе последното от събитията, свързани с новите градски придобивки.

Сред акцентите в празничната програма бе плувният маратон, който за втора поредна година се организира от община Несебър и Спортен клуб по водни спортове – „МЕСЕМБРИЯ”. Общо 34 души се включиха в морското събитие. Сигнал за началото на маратона даде кметът на Несебър Николай Димитров, който заедно със зам. -кметове и представители на общинска администрация проследи цялата морска надпревара на корабче в морето. Маратонът бе спечелен от Георги Палазов на 30 години от спортен клуб „Бриз”, който преплува разстоянието от Южния плаж ( х-л „Мираж”) до Морска гара (стария град) за 13 минути и 45 секунди. Най-възрастният участник в състезанието бе Николай Ханджиев на 59 години, а най-малкият – Валентина Ангелкова на 10 г. И двамата получиха поощрителни награди. Участие в маратона, взе, както бе и миналата година, кметът на Равда Андон Бакалов. 

На празничните събития присъстваха представители на община Несебър в лицето на: секретаря Стойко Стоянов, Ели Кирилова - зам.-кмет по „Култура, образование и международно сътрудничество”, Виктор Борисов - зам.кмет "Правно обслужване и общинска собственост", Иван Гургов- зам.кмет "Бюджет и финанси", Георги Манолов- зам.кмет "Управление и проекти по еврофондове", Лазар Япаджиев зам.кмет "Туризъм", Красимира Тодорова - зам.кмет "Здравеопазване и социални дейности". 

Днес, малко по-късно празничната програма продължава с парад на ветрилата, спектакъл на мажоретни състави, две тематични партита- на професионалистите от БГ радио и на перфекционистите от хип-хоп формацията The Center. Акцент в деня на Несебър ще бъде най-новият собствен културен продукт на община Несебър - музикално-сценичен спектакъл, чиято премиера ще е днес на сцената на амфитеатъра.

Очаква се около 20000 души да посетят града на ЮНЕСКО на 15 август, за да бъдат част от неповторимата атмосфера на празнуващия Несебър.

Вечерта преди 15 август, ще се помни дълго, защото Несебър избра своята кралица. Красиво събитие превърна амфитеатъра в Стария град в интернационална сцена на радост и емоция, където всички кандидатки за титлата имаха възможност да изявят своя талант и потенциал. За втора поредна година Община Несебър организира конкурс за красота наречен “Кралица Несебър”. Измежду многото хубавици журито имаше нелеката задача да отличи най-красивата дама и нейните подгласнички. 

Кандидатките за короната първо се представиха пред публиката, след това дефилираха в спортно облекло, символизиращо съпричастността към идеята за Зелен Несебър, а в последния, трети кръг, блестяха в красиви вечерни тоалети. Перфектната организация, превърна състезанието в истински спектакъл, като в паузите между кръговете, публиката аплодираше горещо музикални изпълнения на айдъла Митко Атанасов.

Кулминацията на програмата, разбира се, бе изборът на кралицата. За втора подгласничка журито-все дами от Несебър, избра Силвия Атанасова на 18 г. от Оризаре, а Ренета Керчева на 15 г. от Несебър стана първа подгласничка. Титлата кралица на Несебър за 2010 г. се казва Адриана Ангелова на 15 г. от Несебър. Кралицата на Несебър тази година ще бъде натоварена с мисията да поддържа екологичния имидж на града. 

В конкурса взеха участие момичета между 14 и 25 години, родените и свързани с Несебър. Избраната за „Кралица Несебър 2010” ще участва активно в проявите, включени в програмата на общината за популяризиране на дейностите за устойчиво развитие в контекста на проекта „Зелен Несебър” – популяризиране на зелени политики, приложими на местно равнище от гражданите и гостите на града, запознаване с добри практики за управление на отпадъците и тяхното регенериране, участие в кампании, свързани с глобални инициативи за устойчиво развитие. 

Празникът на града е сертифициран по международния стандарт за екология и управление на околната среда ISO 14001:2004. ISO 14001 е единственият международен стандарт за управление на околната среда, приложим за организациите от всички сектори. Стандартът е признат в целия свят и поставя изисквания към организациите при идентифицирането, управлението и контрола на дейностите, имащи влияние върху околната среда. Сертификацията по международния стандарт за управление на околната среда ISO 14001 дава възможност да се подобри имиджа на една община и да се спечели общественото мнение.

Източник:
Image Advertising

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1136