Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Енергетика

Вземи в gLOG
19 Август 10, 13:21 / Автор: AMI Communications
ТЕЦ „Варна” помага за покриването на завишеното електропотребление по Черноморието
Електроцентралата работи с допълнителни блокове заради високата консумация на ток
19 август 2010 г., Варна. От началото на месец август ТЕЦ „Варна” е произвела за енергийната система на страната ни 189 214 МВтч електроенергия. През първите две седмици на най-горещия летен месец, варненската електроцентрала продължава да работи с активирани допълнително блокове, предназначени за студен резерв, за да компенсира високата консумацията на електроенергия в страната.

В зависимост от нуждите на енергийната система на България в ТЕЦ „Варна” работят 2 до 4 от енергийните блока. За периода 1 – 18 август 2010 г. производството на електроенергия от активиран студен резерв е общо 108 801 МВтч или 57.5% от общото производство за месеца.

"Завишената консумация на електроенергия през летните месеци не е нещо необичайно. Поради тази причина ние винаги организираме работата си така, че да можем да отговорим на очакванията на ЕСО за активиране на студения резерв и осигуряване на сигурността на енергийната система на България.”, заяви Минчо Минчев, изпълнителен директор на ТЕЦ „Варна”. Варненската електроцентрала осигурява повече от 60% от резерва за българската енергийна система.

„В момента, трите блока на ТЕЦ „Варна” предназначени за студен резерв, са от изключителна важност за работата на ЕСО. Благодарение на варненската електроцентрала, Операторът успява да осигури завишеното потребление на електроенергия в районите около Бургас и Слънчев бряг”, коментира ситуацията Митьо Христозов, директор на централното диспечерско управление на ЕСО.

ТЕЦ „Варна” е най-голямата конвенционална електроцентрала в североизточна България. Работата й е от изключително голямо значение за овладяване на напреженията при пикови натоварвания на мрежата, както и за осигуряването на устойчивост на енергийната система в региона, предвид нарастващия дял на ВЕИ мощности в Североизточна България. 

Източник:
AMI Communications

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1712