СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Бизнес и икономика

25 Август 10, 15:08 / Автор: PR Agency Anettevents
Търговско-административният център Варна Тауърс отваря врати през есента на 2010 г.
24 август 2010 г., Варна. Марин Згурев и Антонио Бухтияров – инвеститори и собственици на Варна Тауърс, обявиха на пресконференция днес стартирането на кампанията във връзка с официалното откриване на търговско-развлекателния и административен център. Обектът, придобил вече популярност в морската столица със своята уникална архитектура, ще отвори врати през есента на 2010 г.
Водеща новина на проведената пресконференция бе сключеният договор с Е.ОН България, по силата на който електроразпределителната компания става най-големия наемател на офис площи във Варна Тауърс, като ще заеме малко повече от 17 хил. кв.м. Администрацията на Е.ОН ще се пренесе в цялата западна и в четири етажа от източната кула на комплекса.

„Преговорите с Е.ОН продължиха повече от година. И двете страни се опитаха да договорят максимално добри условия по сделката, която, смея да твърдя, заема едно от първите места в класацията по обем на отдадени наведнъж площи в страната. Разбира се, интересът е взаимен. За нас привличането на наемател, който ще заеме над 70% от офис площите е от огромно значение за успеха на проекта като цяло. От своя страна, въз основа на сключения договор, електроразпределителната компания ще реализира немалко икономии, снижавайки годишните си разходи за наем с около 50% - сериозно предимство в условията на криза.”, каза Марин Згурев.

Според споделеното с медиите от другия собственик - Антонио Бухтияров, част от договора с Е.ОН е поемането на довършителните работи на цялото офис пространство, което ще заеме електроразпределителната компания, и то с дизайн специално проектиран за нуждите на наемателя. „В сделката са предвидени и няколко бонуса, които осигуряваме като наемодатели, а именно: определен брой паркоместа само за Е.ОН, както и изграждане на целодневен детски център, който ще бъде удобство за всички работещи в комплекса.”, заяви г-н Бухтияров.

Варна Тауърс е първият по рода си мултифункционален комплекс, който ще отвори врати във Варна. За разлика от другите подобни обекти, тук синергията между търговия, забавления и бизнес осигурява на проекта предимството клиентът да намери всичко на едно място. Според Станимир Михайлов – архитект на комплекса, едно от големите предимства на Варна Тауърс е нещо, което липсва при традиционните търговски центрове - 45% от общите площи са оформени като тип „градски пространства”: улици, площади, слънчеви атриуми, фонтани… По този начин за посетителите са осигурени многобройни места за отдих и разходки.

Варна Тауърс предлага високи стандарти за всеки детайл: офиси клас А, вертикална комуникация решена с модерни панорамни асансьори, ескалатори и травелатори, повече от 800 паркоместа.

В търговско-административния център ще бъде изградена единствената по рода си в България зона за забавления на закрито на площ от над 8000 кв.м., която включва боулинга Big Balls, дигитално стрелбище, детски лабиринт на три нива, лазерно бойно поле, танцово училище, спа, фитнес салони и др.

Инвестицията в проекта Варна Тауърс надхвърля 50 млн. евро. Стартът е даден през 2007 г., като в работата по изграждането са взели участие над 1500 души и повече от 100 фирми. Варна Тауърс разполага с над 83 000 кв.м. обща разгърната площ, от които 60 000 кв.м. търговски и обслужващи площи, и 23 000 кв.м. офис площи.

В комплекса ще отвори врати словенската търговска верига „Меркатор”. Компанията е най-голямата верига за бързо оборотни стоки в Източна Европа. От „Меркатор” обещават да отговорят на изискванията на варненци и установените стандарти по отношение на обслужването, излагането на стоките и ценовите нива.
На територията на Варна Тауърс за първи път в града ще дебютират популярни световни марки, сред които: „LC WAIKIKI”, „KOTON”, „JENNYFER”, “PIAZZA ITALIA”, „LIST”. От български марки ще бъдат представени „ДЕНСИ”, „ЧИПОЛИНО”, „МАКС СПОРТ”, ресторант „ЕГО”, CITY ROCK CAFE и др.
За първи път в търговско-административен център ще бъде обособена и специална зона за услуги, включваща центрове за заплащане на всички комунални услуги, химическо чистене, часовникарско, обущарско, ключарско ателиета, цветарски магазин, фризьорски салон и др.

Уникален не само за проекта и за Варна, но и за целия Балкански полуостров ще бъде първият у нас панорамен въртящ се ресторант „Магнито” разположен на върха на източната кула. В съответствие със световната практика, функционалността на комплекса се допълва от изградената върху западната кула първа в България лицензирана хеликоптерна площадка върху сграда.

В топлата връзка между двете кули, на близо 35 метра над земята, ще бъде изграден уникален за Варна „висящ” бизнес салон, който ще служи като алтернатива на заседателните зали и на заведенията, давайки възможност за работа и провеждане на бизнес срещи в по-неформална и същевременно професионална обстановка. Концепцията за управление на офисите предвижда пълно административно обслужване на наемателите, виртуални офиси, ползване на зали за срещи и други услуги.

Повече за Варна Тауърс:

Инвеститор: „Варна Тауърс” ООД, собственост на "Денси-М" ЕООД, управлявано от Марин Згурев и "Сити център" ЕООД, управлявано от Антонио Бухтияров.

Инвестиция: над 50 млн. евро.

Финансиране: 25% осигурени от собствениците, 75% - кредит от Банка Пиреос България.

Отдадени площи към момента: близо 75% от търговските площи, като към датата на откриване този процент ще нарасне над 85%. От офис площите 70% са отдадени, близо 20% са в напреднали преговори и само под 10% са все още свободни за отдаване.

Функционално разпределение: общата структура на сградата е изградена от три подземни нива с паркинг места и търговски обекти, четири етажа надземна търговско-развлекателна част и обособени в двете кули офис пространства.

За допълнителна информация моля, свържете се с:
PR Agency Anettevents: +359.52.691.888; office@anettevents.com

За Контакти: PR Agency Anettevents