Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Медии

Вземи в gLOG
28 Август 10, 09:54 / Автор: PR Agency Annettevents
Манията по онлайн телевизиите - причини и следствия
Във време, в което достъпът до информация е всичко, медийният пъзел пренарежда своите части. Макар все още да е валидно общото правило, че появата на нова медия не води до заличаването на друга, експанзията на онлайн медиите сериозно повлия на медийния пазар в последните години.
Рядкост са инкономическите, културните или социалните сектори, които са се променили толкова много в рамките на четвърт век и са довели до толкова осезаема промяна в начина на живот и ежедневието на хората. Още през седемдесетте години на миналия век, много медийни социолози предсказват промяната на медиите към дестандартизация . Очакванията са за промяна към един свят, в който книгите, картините и музиката ще се на разположение на всички и по всяко време. Ето, че четирдесет години по-късно, медиите са всичко друго, но не и стандартизирани.

След мощното навлизане на информационните и новинарски он лайн портали, шеметно набират скорост и онлайн телевизиите. Няколо са причните те да са все по-предпочитано от аудиторията средство за информация. Първо, предлагат възможност за проследяване на информацията по интереси. Появата на новите медии предоставя на зрителя така необходимото му право на избор, отвъд техническите или икономическите граници за достъп до информация. Изследвания върху поведението на зрителите, реализирани във Франция, показват тенденция към повишаване на аудиторията на специализираните канали за сметка на традиционните такива. Друга важна причина за развитието на новите медии е тяхната гъвкавост. Те позволяват редакция на информацията в реално време, както и светкавична реакция при всякакви условия. Не на последно място, онлайн телевизиите позволяват на зрителя да се включва в процеса на обмен на информация. Всеки може да коментира, обсъжда или споделя съдържание с другите. Онлайн телевизиите поставят началото на нова ера, в която зрителят гледа каквото иска, когато иска и където иска.

Зрителите на спорта например никога не са били по-облагодетелствани в достъпа до информация за тяхната страст. Докато в спортните он лайн портали може да се получи бърза информация за новини и резултати, то он лайн телевизиите предоставят денонощен достъп до най-значимите световни спортни събития в реално време. Повечето пъти това е безплатно като добър пример е Unibet TV. Това е онлайн телевизията на букмейкъра Унибет и по нея българските зрители могат да гледат над 20 футболни първенства, включително тези на Испания, Италия, България Бразилия и Холандия. Освен това телевизията предава всички по-значими тенис турнири от Мастърс сериите и Големия Шлем, както и Шампионските Лиги по баскетбол и волейбол. По нестандартните предложения на Унибет ТВ включват дартс, плажен волейбол и футбол, тенис на маса и снукър.Спортната програма продължава 24 часа и е напълно безплатна като единственото нещо, което се изисква е регистрация в сайта на телевизията.

Новите он лайн медии все още не са в състояние да доведат до пълен крах на традиционната телевизия или преса, но определено предизвикват преразпределение на картите на медийния пазар. Дали медиите днес ще са медиите утре, зависи главно от желанието и възможностите им да уловят духа на времето, което тече все по-бързо и все по-интерактивно.

За Контакти: Anettevents Ltd

Източник:
www.anettevents.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.77