Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Изкуство

Вземи в gLOG
02 Септември 10, 18:50 / Автор: ОББ
Ансамбъл „Филип Кутев” представи фолклорния спектакъл „Шарена гайда” на петата вечер от „Аполония 2010”
Участието на известния български фолклорен ансамбъл включваше класически, съвременни и премиерни танци и песни
1.09.2010, Созопол - В продължение на час и половина един от най-добрите ни фолклорни изпълнители – Национален ансамбъл за народни песни и танци „Филип Кутев” представи пред публиката на „Аполония 2010” своя завладяващ спектакъл „Шарена гайда”, кръстен на едноименния български танц.

„Ние сме изключително благодарни на Фондация „Аполония” и на компаниите, които подпомагат Фестивала, затова че имахме чудесната възможност да изпълним своята фолклорна програма”, заяви проф. Елена Кутева, директор и художествен ръководител на Ансамбъла. „Организацията е перфектна, на нас и на останалите артисти бяха осигурени всички необходими условия, за да се подготвим и представим успешно”, допълва тя. Въпреки студеното време многобройните зрители и слушатели на спектакъла, разположени както в Амфитеатър „Аполония”, така и в обкръжаващия го градски площад, нееднократно аплодираха изпълнителите

Ансамбъл „Филип Кутев” участва в Празниците на изкуствата „Аполония” за трети път. Творческите планове на изпълнителите включват организацията на фолклорен фестивал „Фолкфест” на 25 и 26 септември на Витоша, близо до София, както и премиерни тържества през май 2011 година, посветени на 60-годишнината от създаването на Ансамбъл „Фолип Кутев”.

Участниците в „Аполония 2010” бяха категорични, че Празниците на изкуствата нямаше да бъдат възможни в пълния си блясък и артистична програма без финансовата подкрепа на Обединена българска банка, CANON и Фондация „Америка за България” и медийната подкрепа на БНТ.

По-късно вечерта любителите на джаза бяха в Клуб ОББ на премиерен концерт в памет на Оскар Питърсън, изпълнен от Ангел Заберски Трио в състав Ангел Заберски, Димитър Димитров и Димитър Шанов.

В следващите дни почитателите на музиката и изкуството ще могат да се насладят в Клуб ОББ на две премиери – концерт ASTOR FOR FOUR, Музиката на ПИАЦОЛА – Веселин Веселинов – Еко, Венци Благоев, Живко Петров, Христо Йоцов и концерт ONE jazz MAN – Милчо Левиев. С концерти в джаз клуб ОББ ще се представят – МИХАИЛ ЙОСИФОВ СЕКСТЕТ с гост Бен Крос и Концерт 100 ГОДИНИ DJANGO REINHARDT VENTZISLAV BLAGOEV HOT JAZZTET.

За Национален ансамбъл за народни песни и танци „Филип Кутев”

Националният ансамбъл за народни песни и танци Филип Кутев е създаден преди 59 години. Още от самото начало той е сформиран като професионален състав. Първите млади певци, танцьори и музиканти са постъпили в ансамбъла след сериозен подбор на специално проведения национален конкурс. Наред със своя артистичен талант те носят и богатството от традиции на своите родни места. Всичко останало като теория и организация се добавя от Ансамбъла и благодарение на това, той се е превърнал в престижна школа за сценично фолклорно изкуство.

За Оскар Питърсъни Ангел Заберски Трио


През своята 60-годишна кариера Оскар Питърсън е свирил с най-големите имена на джаза, показвайки ненадминато майсторство на пианото и характерен стил, преминавайки свободно от буги-вуги към страйд и бибоп. Редовно е изнасял концерти в Европа, често заедно с ненадминатата Ела Фицджералд. Работил е с плеада забележителни артисти като Рой Елдридж, Стан Гец, Дизи Гилеспи, Чарли Паркър, Джо Пас, Бен Уебстър и Лесли Йънг.

В Созопол трима изключителни български джаз музиканти ще свирят в памет на легендата Оскар Питърсън – Ангел Заберски, Димитър Шанов и Димитър Димитров.

За допълнителна информация:

Стоян А. Стоянов

PR I Media I Events Consultant

Mob: + 359 (888) 889 811
E-mail: stoyan.a.stoyanov@gmail.com

Източник:
Стоян А. Стоянов

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1337