Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Събития

Вземи в gLOG
10 Септември 10, 09:24 / Автор: Агенция за социално развитие - ВИЖЪН
Семинар с европейско участие и Първи регионален форум на доставчиците на услуги за хора с увреждания в област Бургас
Първи регионален форум на доставчиците на услуги за хора с увреждания в област Бургас и заключителен семинар по проект „Сноубол” ще се проведе в Бургас на 10 септември 2010 г. от 13:30 часа в Заседателната зала на Община Бургас.
Първи регионален форум на доставчиците на услуги за хора с увреждания в област Бургас и заключителен семинар по проект „Сноубол” ще се проведе в Бургас на 10 септември 2010 г. от 13:30 часа в Заседателната зала на Община Бургас.

Форумите са организирани от Националният алианс за социална отговорност /НАСО/, с подкрепата и партньорството на Фламандските власти и Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания /EASPD/, и с участието на Община Бургас.

През последните две години в България се реализира европейският проект „Сноубол”, който има за цел да подкрепя развитието на структурите и капацитета на доставчиците на услуги за хора с увреждания в България. Проектът се осъществява от Агенцията за социално развитие - ВИЖЪН, която е учредител и водеща организация в създаването на Националния алианс за социална отговорност /НАСО/. Задачата на алианса е да обедини усилията на НПО, предоставящи социални услуги на хора с увреждания, на водещи корпорации и фирми, както и на общините, поели сериозни социални ангажименти. Основен партньор по проекта, който се подкрепя от Фламандските власти е Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания /EASPD/. В рамките му са реализирани два форума - през месец септември 2009 г. във Варна и през месец април 2010 г. в София.

Създаването на Национален Алианс за Социална Отговорност е предшествано и обусловено от 10 годишен много успешен опит на учредителите в реализацията на значими и иновационни проекти в областта на социалните услуги, социалното предприемачество, социално отговорен бизнес, заетост, култура, активно участие в Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания /EASPD/ и резултатно партньорство с местните и държавни власти.

Националния алианс за социална отговорност представлява националната мрежа на доставчиците на услуги за хора с увреждания, която е част от Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания.

В Бургас, където за първи път се провежда подобен форум, ще се срещнат представители на Министерството на труда и социалната политика, Европейската комисия, Фламандските власти, представители и експерти от европейски организации, както и представители на институции, общини, работодатели и организации-доставчици на услуги за хора с увреждания от област Бургас. Основната цел на събитието е обучение и повишаване на капацитета на възможностите за доставчиците и изграждане и развитие на европейското партньорство. Участниците във форума ще имат възможността да обменят мнения и опит, да получат информация, както и да реализират контакти за бъдещо сътрудничество помежду си.

За Контакти: asd.vision@gmail.com

Източник:
http://www.naso.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.6221