Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Техника

Вземи в gLOG
14 Септември 10, 13:39 / Автор: AMI Communications
HP представи бизнес нетбука HP Mini 5103 в България
София, 14.09.2010 г. HP представи своят нов бизнес нетбук с опционален сензорен екран – HP Mini 5103. Моделът е предназначен за употреба от студенти и хора, работещи в движение, като предлага голямо разнообразие от конфигурации, съчетани с отлична мобилност.
София, 14.09.2010 г. HP представи своят нов бизнес нетбук с опционален сензорен екран – HP Mini 5103. Моделът е предназначен за употреба от студенти и хора, работещи в движение, като предлага голямо разнообразие от конфигурации, съчетани с отлична мобилност.

HP Mini 5103 е напълно функционален мобилен компютър, който може да бъде конфигуриран спрямо специфичните нужди на всеки потребител. Той е с 25,7 см. (10,1“) диагонален дисплей със светодиодно задно осветяване (LED Backlight). Предлага се в 1024х600 WSVGA или 1366х768 HD(1) резолюция и опционален капацитивен, чувствителен на допир дисплей. (2,3)

HP Mini 5103 е последният нетбук на HP с опционален сензорен екран и предлага подобрена надеждност и устойчивост при всекидневна употреба. Той е със здрава и лека рамка на дисплея, изработена от алуминий с анодна обработка. За допълнително удобство при пренасяне потребителите могат да закупят отделно и специална дръжка за устройството.(2)

Моделът използва последните процесори Intel Atom N455 или N550, до 2 GB DDR3 RAM и до 320 GB хард диск. Tеглото при базовата конфигурация е едва 1,2 кг., а дебелината 2,3 см., което го прави едновременно удобен за пренасяне и подходящ за работа с офис приложения. Клиентите могат да увеличат скоростта на работа със своите файлове, като закупят модела с флаш базиран диск (SSD)(2) с големина от 128 GB. С тази опция, освен по-бърза работа, потребителите ще се възползват и от по-ниска консумация на електроенергия.

HP Mini 5103 е с устойчива на разливане на течности клавиатура, която отговаря на 95% от стандартния размер. Заедно с тъчпада, тя осигурява отлична работа с електронна поща, чатове и други приложения, изискващи въвеждането на текст. Опционалният сензорен екран позволява на потребителите да работят интуитивно и бързо с устройството. Той разпознава жестове, натискане и прекарване на пръстите през екрана за по-лесна навигация в приложенията, при търсене на информация и разглеждане на уебсайтове.

Клиентите могат да избират между 4-клетъчната батерия за по-ниско тегло и опционална 6-клетъчна батерия(2) за по-продължителна работа с устройството. С 6-клетъчната батерия HP Mini 5103 може да работи до 10 часа и 15 минути с едно зареждане.(4)

Комуникации и включен софтуер
Освен стандартните 3 USB порта, VGA изход за свързване към външни монитори, четец за карти памет, микрофон и 2.0 MP уебкамера, моделът се предлага с разнообразни мрежови възможности. HP Mini 5103 разполага с адаптер за жична мрежа, Wi-Fi, интегриран модул HP Mobile Broadband, захранван от Gobi с GPS и безжична Bluetooth® технология. Това дава удобството на бързо свързване към Интернет, електронна поща и използването на друга важна информация в движение.

HP QuickSync позволява автоматичната синхронизация, достъп и споделяне на съдържание между основния персонален компютър и HP Mini 5103. Съдържанието може да се създава и изпраща в движение и безжично да се синхронизира на основния компютър в офиса или в къщи.

HP Mini 5103 се предлага и с програмата HP DayStarter,(5), която позволява на потребителите да започнат работния си ден още преди стартирането на Windows. DayStarter осигурява 12 часов календар, предлагащ бърз достъп до насрочените срещи за деня и статуса на батерията, докато операционната система се зарежда.

Цена и наличност(6)
HP Mini 5103 се предлага в България на препоръчителна цена започваща от 749 лева с ДДС.

За HP
HP създава нови възможности, позволяващи на технологията да има значително влияние върху хората, бизнеса, държавните органи и обществото. Най-голямата технологична компания в света НР предлага обширно портфолио в областта на печата, хардуера, софтуера, услугите и IT инфраструктура, което разрешава проблемите на потребителите. Повече информация за HP (NYSE: HPQ) е достъпна на http://www.hp.com/bg.

(1) Съдържание с висока разделителна способност е необходимо за тяхното изобразяване.
(2) Продава се отделно.
(3) Работата на сензорния екран варира спрямо операционната система.
(4) Животът на батерията зависи от модела на продукта, конфигурацията, заредените приложения, характеристиките, начина на употреба, използването на безжична мрежа и настройките на устройството. Максималният капацитет на батерията ще намалее с времето и употребата. За повече информация моля вижте: www.bapco.com /products/mobilemark2007.
(5) За да работи софтуерът има нужда от Microsoft Outlook и HP QuickLook. Потребителят трябва сам да активира тази възможност.
(6) Препоръчителни цени. Реалните цени могат да варират.

За Контакти:

Мартин Маев, AMI Communications за HP PSG,
тел. 02/ 989 51 15, martin.maev (at) amic.bg

Източник: AMI Communications

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1572