Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Спорт

Вземи в gLOG
15 Септември 10, 22:46 / Автор: PR Agency Anettevents
Световна фитнес звезда пристига във Варна за международен фестивал
Владимир Снежик е хореограф по образование и повече от 30 години се занимава с танци. Придобил е професионалния си опит, благодарение на работата си в над 20 страни - Русия, Дания, Испания, Латвия, САЩ, Германия, Италия и др. Автор и продуцент е на многобройни ТВ и видео проекти, свързани с фитнеса. Участвал е на повече от 450 фитнес конвенции и семинари в цял свят. Снежик е още и организатор на фитнес конвенциите в Русия, директор на конкурса Rookie of Russia, фитнес директор на компаниите INTERSPORT (Delta-Sport, Nike) Русия, Orange Fitness и City Fitness.
Владимир Снежик е хореограф по образование и повече от 30 години се занимава с танци. Придобил е професионалния си опит, благодарение на работата си в над 20 страни - Русия, Дания, Испания, Латвия, САЩ, Германия, Италия и др. Автор и продуцент е на многобройни ТВ и видео проекти, свързани с фитнеса. Участвал е на повече от 450 фитнес конвенции и семинари в цял свят. Снежик е още и организатор на фитнес конвенциите в Русия, директор на конкурса Rookie of Russia, фитнес директор на компаниите INTERSPORT (Delta-Sport, Nike) Русия, Orange Fitness и City Fitness. Автор е на известната програма PortDeBras - това е много мека и достъпна програма, поднесена на фона на специална чил аут музика. Тя носи в себе си и механичен, и физиологичен, и психологичен ефект, но преди всичко прави хората по-красиви и елегантни, с желание да продължат да живеят. Програмата подробно ще бъде представена чрез мастер класове и семинари на предстоящия във Варна Международен фитнес фестивал.

Фестивалът ще се проведе от 17 до 19 септември на входа на Морската градина във Варна и има за цел да разшири представата на хората от всички възрасти за това, що е фитнес. Разбиран у нас погрешно като еквивалент на културизъм, фитнесът всъщност е комплекс от мерки, свързани както с храненето, така и със спорта. Той е определен начин на живот, към който се придържа модерният човек в страните, към които се стремим. Спортната инициатива цели да популяризира оздравителни и танцувални класове, модерни фитнес програми, опиращи се на международен опит и най-съвременни технологии в областта на фитнеса и спорта. Сред презентаторите на фестивала освен Владимир Снежник ще са и световно известните Хулио Папи (Испания), Игор Кастилия (Италия) и др.

Специално за българските читатели, Снежник отговори на няколко въпроса:

Здравейте, г-н Снежик . Вие сте голямо име в спортните среди по целия свят. От колко години се занимавате със спорт?

Аз съм в танцувалната индустрия, но започнах да преподавам групови фитнес упражнения през 1986 г. Веднага ми хареса – няма системи, няма правила, само изразяване и дух. Беше като прозорец за мен. По това време бях хореограф и изпълнителен управител на голям ансамбъл за национални фолклорни танци.

Смятате ли, че в България хората се занимават достатъчно със спорт?

Не мисля, че е достатъчно, както в Русия и много други страни. Правителството трябва да се радва, ако 10-15% от всички хора започнат да се занимават с фитнес или някакъв друг спорт, например в Холандия тези хора са около 20%. Как могат да говорят за икономика, образование, медицина и да не правят нищо за спорта?

Смятате ли, че заниманията с фитнес са подходящи за деца.

Те трябва да живеят със спорта, без значение какъв. Това е бъдещето на страната на цялата нация.

При какви здравословни проблеми е препоръчително заниманието с фитнес?

Оновното предимство на фитнеса и на тренировките на закрито като цяло, е достъпността. Няма значение на каква възраст си, дали си в спортна форма, дали си здрав. Фитнесът е достъпен и препоръчителен при всички хора. Затова тази индустрия се радва на феноменален успех през последните 25 години.

От години се занимавате с участие на фитнес фестивали, каква е ползата от тях?

Като преподавател по аеробика подписах първите си договори през 1989 г. и имах възможност да пътувам много. През 1991 г. натрупах много добър опит в Швеция. През 1997 г. започнах да преподавам в много страни. До сега съм работил в около 25 страни, имам изнесени около 600 семинара, средно по 30-40 на година. Моята работа е моят живот – не мога без нея.

Вие сте създател на програмата PortDeBras®. Разкажете ни малко повече за нея.

Благодарение на съвместната ни работа с Хулио Папи достигнахме до тази невероярна програма, като заслугата е донякъде и на цялата фитнес индустрия. С Хулио имаме дългогодишен опит – аз съм завършил академия за преподавател по хореография, Хулио има две по-високи квалификации, включително за рехабилитатор. Но най-добрите идеи се раждат по време на работата с хората. С Хулио се познаваме от много години, заедно решихме да създадем програмата PortDeBras® през 2006 г. Сега това е търговска марка, официално регистрирана в повече от 30 страни и има почитатели и привърженици по целия свят.

Какво ще покажете по време на IFF Varna?

На първо място ще покажем програмата PortDeBras®. Аз ще подготвя изцяло нова част от тази програма, която се изпълнява на пода с леки тренировки на три класа.

Има ли нещо, което бихте искали да направите или място,което да посетите по време на престоя си в България?

Харесва ми България, тя е красива и спокойна страна, с мили и спокойни хора. Искам да видя много хора по време на конвенцията, разбира се старите си приятели, да отида на църква, да видя морето.

За Контакти: Anettevents Ltd.

Източник:
www.anettevents.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.1574