Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Образование

Вземи в gLOG
18 Септември 10, 10:53 / Автор: Варненски свободен университет
ДЕЛЕГАЦИЯ ОТ МОЛДОВА ЩЕ ПОСЕТИ ВАРНЕНСКИЯ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ
Официална делегация от Молдова, Автономна териториална област (АТО) Гагаузия, ще посети Варненския свободен университет „Черноризец Храбър” на 20 септември (понеделник) 2010 г.
Целта на посещението им е да се запознаят с базата на университета и да се срещнат с ректорското ръководство.

Сред официалните лица при посещението във Варненския свободен университет ще бъдат: г-н М. М. Формузал, Башкан на АТО Гагаузия, г-н Н. М. Стоянов, заместник на Башкана на Гагаузия, г-жа В. И. Балова, началник Главно управление на образованието, г-н Д. А. Камбур, началник Главно управление на културата и туризма, г-жа З. Н. Арикова, И. о. Ректор на Комратския държавен университет, г-н С. Д. Сапунджи, кмет на с. Кирсово, г-н М. Д. Драгни, кмет на с. Бешалма, както и представители на бизнеса в АТО Гагаузия. Те ще бъдат придружавани от г-н Николай Няголов, заместник-областен управител на Варна и г-н Димо Николов, главен секретар на Областна администрация – Варна.

През август, тази година, властите на Гагаузката автономия и Варненска област се договориха да укрепят икономическото си сътрудничество. На проведеното заседание на правителството главата на автономията Михаил Формузал е информирал членовете на правителството за резултатите от проведената тогава работна среща в България.

На срещата е отбелязано, че във Варна живее най-голям процент гагаузи в България. Двете страни са се договорили управата на Варненска област да посрещне делегация на Гагузия, както и икономически представители, заинтересовани в развитието на сътрудничеството с България.

За Контакти: Петър Павлов

Източник:
www.vfu.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1125