Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Изкуство

Вземи в gLOG
22 Септември 10, 21:48 / Автор: Варненски свободен университет
КОМРАТСКИЯ ДЪРЖАВЕН УНИВЕРСИТЕТ ЩЕ СИ СЪТРУДНИЧИ С ВСУ „ЧЕРНОРИЗЕЦ ХРАБЪР”
Михаил Формузал, башкан (глава) на Автономно териториално образувание (АТО) Гагаузия в Молдова, г-жа Вера Балова, директор на дирекция образование на АТО Гагаузия и ректорът на Комратския държавен университет г-жа Зинаида Арикова, изявиха желание за тясно сътрудничество с Варненския свободен университет „Черноризец Храбър”. Това стана на провелата се на 20 септември 2010 г. среща с ректорското ръководство на ВСУ.
След запознаването с базата на университета делегацията бе посрещната в заседателната зала от зам.-ректора на ВСУ „Черноризец Храбър” проф. д.пс.н Галя Герчева, която представи структурата, условията за обучение и предимствата на висшето училище.

От своя страна ректорът на Комратския държавен университет, запозна присъстващите в залата с възможностите за сътрудничество за обмен на преподаватели и студенти между двете висши училища.

Сред официалните лица, придружаващи г-н Формузал бяха и г-н Николай Стоянов, заместник башкан на АТО Гагаузия, г-н Сапунджи, кмет на с. Кирсово, в което 50% от населението са българи, г-н Камбур, началник Главно управление на културата и туризма, както и представители на бизнеса в АТО Гагаузия. Те бяха придружавани от заместник-областния управител на Варна г-н Николай Няголов.

Делегацията бе на посещение във Варна във връзка с подписано споразумение за сътрудничество с Областна администрация Варна, като от всички университети в България само Варненския свободен университет „Черноризец Храбър” и Медицински университет – Варна са предизвикали интерес за бъдещо сътрудничество за обмен на молдовски преподаватели и студенти.

За Контакти: Петър Павлов

Източник:
www.vfu.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

2.8818