Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Образование

Вземи в gLOG
24 Септември 10, 12:12 / Автор: Варненски свободен университет
ОТКРИВАНЕ НА УЧЕБНАТА 2010/2011 ГОДИНА ВЪВ ВАРНЕНСКИ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ “ЧЕРНОРИЗЕЦ ХРАБЪР”
Официалното откриване на учебната 2010/2011 година във Варненския свободен университет “Черноризец Храбър” ще се състои на 27 септември (понеделник) 2010 г. от 09:30 ч. в двора на университета. На тържеството са поканени да присъстват всички студенти и преподаватели, бивши възпитаници, партньори, гости и приятели на ВСУ, както и представители на медиите.
Традиционно ще бъдат връчени студентски книжки и награди на първокурсниците, приети с най-висок бал, социални стипендии и стипендии за отличен успех от името на Асоциация ВСУ, от Ректорското ръководство и от работодатели.

Официални гости на тържествената церемония ще бъдат г-н Николай Няголов, зам.-областен управител на Варна, който ще приветства първокурсниците и г-н Евгени Орманлиев, председател на клуба на възпитаника на ВСУ „Черноризец Храбър”.

Тази година над 12 000 студента ще започнат новата учебна година във Варненския свободен университет, обучавайки се в 49 бакалавърски и магистърски програми и 20 научни, акредитирани специалности за подготовка на докторанти.

Сред най-предпочитаните специалности са: „Право”, „Защита на националната сигурност”, „Международни икономически отношения”, „Финанси и счетоводство”, както и първата в България специалност „Дизайн за архитектурна среда”.

След официалното откриване новите студенти ще имат възможността да се срещнат с ръководствата на катедрите и бъдещите им преподаватели по професионални направления.

Варненският свободен университет е едно от най-големите висши училища в България. През 2006 г. получава от (НАОА) повторна акредитация с най-висока оценка за максималния срок от 6 години.

ВСУ ”Черноризец Храбър” е единствения български университет, удостоен от Европейската комисия със знаците DS Label и ECTS Label – знаци за качество и успешно прилагане на Европейската система за натрупване и трансфер на кредити и признаване на дипломите за висше образование в Европа.

Европейските отличия ECTS и DS Label помагат на студентите да избират най-добрите университети за продължаване на своето образование, дават им възможност да участват в програми за мобилност, а техните квалификации се признават в различни страни, което е предпоставка за успешна професионална реализация.

За Контакти: Петър Павлов

Източник:
www.vfu.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.1729