Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Здравеопазване

Вземи в gLOG
24 Септември 10, 17:25 / Автор: GoGreenCommunications.bg
АстраЗенека отбелязва Световния ден на сърцето
На 26 септември 2010 г., „АстраЗенека България“ за десета поредна година чества Световния ден на сърцето, като участва в съвместната инициатива на Световната здравна организация и Дружеството на кардиолозите в България.
На 26 септември 2010 г., „АстраЗенека България“ за десета поредна година чества Световния ден на сърцето, като участва в съвместната инициатива на Световната здравна организация и Дружеството на кардиолозите в България. На специален пункт в градинката между СУ „Св. Климент Охридски” и Народното събрание всички желаещи ще имат възможността безплатно да измерят кръвното си налягане и холестерол.

Ежегодната кампания има за цел повишаването на обществената информираност относно начините на превенция и контрол на риска от сърдечно-съдови болести.

По данни на Дружеството на кардиолозите в България почти половината от починалите от хронични болести, включително сърдечно-съдови заболявания и инфаркт, се намират в разцвета на силите си и са на възраст между 15 и 69 години.

Над 80% от смъртните случаи от сърдечно-съдови заболявания биха могли да се предотвратят чрез здравословна диета, редовни физически упражненения и въздържане от тютюнопушене

От възможността да проверят кръвното си налягане и холестерол в неделния ден могат да се възползват и много столичани, които ще получат и полезни съвети от доц. Николай Рунев, кардиолог към Клиниката по пропедевтика на вътрешните болести при УМБАЛ „Александровска”.

Успоредно с основната активност, тази година за пръв път и най-малките ще могат да се включат в празника и да изразят представите си за човешкото сърце, рисувайки картини с пръсти, пастели, четки и друг вид материали по темата „Нарисувай ми сърце”

„АстраЗенека“ е инициатор на отбелязването на първия Ден на сърцето в България като глобален партньор на СЗО и ежегодно реализира кампании в подкрепа на превенцията на сърдечно-съдовите заболявания. Компанията има над 40-годишен опит в областта на кардиологията, и е лидер в производството на бета-блокери, за което част от научните й открития са удостоени с Нобелова награда. 
 
Повече за „АстраЗенека България“:

„АстраЗенека“ е сред водещите фармацевтични компании в света с нови и високоефективни лекарствени средства в седем големи терапевтични области – онкология, сърдечно-съдови, стомашно-чревни и белодробни заболявания, заболявания на централната нервна система, интензивно лечение и анестезия.

Всеки работен ден компанията инвестира повече от 20 милиона щатски долара в областта на разработването и проучването на нови медикаменти.

В България „АстраЗенека“ разгръща активна социално отговорна програма, насочена към подобряване на здравето и качеството на живот, и работа с младите хора. За своите социално отговорни инициативи компанията е удостоена с редица престижни отличия в национални и международни конкурси.

За допълнителна информация:

Стоянка Муховска
02/ 971 25 34
stoyanka.muhovska@astrazeneca.com

Източник: 
GoGreenCommunications.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5929