Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Образование

Вземи в gLOG
27 Септември 10, 16:45 / Автор: Варненски свободен университет
ВАРНЕНСКИЯТ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ „ЧЕРНОРИЗЕЦ ХРАБЪР” ПОСРЕЩНА СВОЯ ДВАДЕСЕТИ ВИПУСК
ПРАЗНИЧЕН МОЛЕБЕН С ВОДОСВЕТ ПО СЛУЧАЙ ОТКРИВАНЕТО НА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА, ОТСЛУЖИ ВАРНЕНСКИЯ И ВЕЛИКОПРЕСЛАВСКИ МИТРОПОЛИТ КИРИЛ За двадесети път стартира учебната година във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър”. Тържествената церемония, която се проведе в двора на университета, беше открита и водена от проф. д.пс.н Галя Герчева, зам.-ректор на Варненския свободен университет, а Н.В.Пр. Варненския и Великопреславски митрополит Кирил, отслужи празничен молебен с водосвет по случай откриването на двадесетата учебна година във Варненския свободен университет.
На специалното тържество, състояло се на 27 септември 2010 г. традиционно бяха връчени студентски книжки и награди на първокурсниците, приети с най-висок бал, бяха раздадени социални стипендии и стипендии за отличен успех от името на Асоциация ВСУ, от Ректорското ръководство и от работодатели.

В своето обръщение към студентите проф. д.ик.н. Анна Недялкова, ректор на Варненския свободен университет, говори за академичните проекции, които университетът ще осъществи през настоящата учебна година. Стремежът ще бъде към реализация на основния девиз на университета – високо качество на образователния процес и активно взаимодействие с бизнес партньорите. 

Основен момент в дейността на университета ще бъде и стремежът да се съхрани и развие младият и интелектуален елит на страната. Проф. Анна Недялкова отбеляза още, че европейските отличия ECTS и DS Label, които университетът единствен в България притежава, ще помогнат на студентите да избират сред най-добрите университети за продължаване на своето образование. Това им дава възможност да участват и в програми за мобилност. Европейските приложения ECTS и DS Label, гарантират, че квалификациите, придобити във Варненския свободен университет, се признават в страните членки на Европейския съюз, както и в тези страни, които признават европейската образователна система.

Сред официалните лица, присъстващи на тържеството бяха: арх. Венелин Жечев, зам.-кмет на община Варна, г-н Николай Няголов, зам.-областен управител на област с административен център Варна, г-н Павел Димитров, народен представител и областен координатор на ПП ГЕРБ – Варна, г-жа Ванухи Аракелян, председател на Окръжен съд – Варна, г-жа Тинка Косева, председател на Административен съд – Варна, г-н Пламен Градинаров, кмет на район “Приморски”, г-н Яни Янев, председател на Настоятелството на ВСУ, г-н Илия Раев, директор на Фестивален и конгресен център – Варна, г-н Евгени Орманлиев, председател на Клуба на възпитаника на ВСУ, представители на кмeтствата “Владислав Варненчик” и “Младост”, представители на ТБ Алианц България, както и директорите на средните училища във Варна, от които имаше отличени стипендианти-първокурсници.

Приветствие към първокурсниците поднесе и г-н Николай Няголов, зам.-областен управител на област с административен център Варна, който пожела на новите студенти да бъдат упорити и да не се предават, като ги увери, че хубавите моменти ще са повече, въпреки трудностите, които им предстоят отсега.

Специален художествен поздрав към присъстващите на тържеството поднесоха студенти от различни специалности, ръководени от проф. Петър Ангелов, художествен директор на Академичен танцов театър „Черноризец Храбър” и ръководител на катедра „Изкуства” към университета.
След официалното откриване първокурсниците имаха възможността да се срещнат с ръководствата на катедрите и бъдещите им преподаватели по професионални направления.

През новата учебна 2010/2011 г. повече от 12 000 студенти ще продължат обучението си в 49 бакалавърски и магистърски програми и 20 научни, акредитирани специалности за подготовка на докторанти.

За Контакти: http://www.vfu.bg

Източник:
http://www.weekpr.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.0697