Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Информационни технологии

Вземи в gLOG
28 Септември 10, 17:00 / Автор: AMI Communications
HP представи 10 иновации, които променят начина по които хората отпечатват и споделят съдържание
28.09.2010 г. – НР представи няколко нововъведения в своето портфолио за решения за печат. В тях се включват 10 технологии, които се предлагат за първи път в индустрията и ще променят начина, по който клиентите взаимодействат с дигиталното съдържание.
28.09.2010 г. – НР представи няколко нововъведения в своето портфолио за решения за печат. В тях се включват 10 технологии, които се предлагат за първи път в индустрията и ще променят начина, по който клиентите взаимодействат с дигиталното съдържание.

Новите решения са предназначени за всички видове клиенти, от крайни потребители, до малкия и среден бизнес и големи предприятия. Те ще позволят на всички тях по-лесен достъп и управление на дигиталното съдържание, както и да преобразуват информацията от хартиен до дигитален формат само с едно докосване.

„НР направи поредното си нововъведение и още един път превърна бъдещето в реалност. Ние променихме потока на съдържанието за всички клиенти, което им предлага възможност за споделяне, отпечатване и управление на съдържание на практика по всяко време и от всяко място,” каза Виомеш Джоши, Изпълнителен вицепрезидент „Решения за печат” (IPG) в НР.

Акцентите включват:
- Цяла нова категория принтери, която използва мрежата и облака. Тези продукти са от сериите HP Photosmart, Officejet, LaserJet и Designjet. Те ще се предлагат на цени започващи от 189 лева за домашните модели и от 529 лева за бизнес моделите.(1)
- Неограничен достъп до печатно съдържание. Хората вече имат свободата да печатат снимки, документи и много повече директно от мобилни устройства – смартфони, PDA, мобилни компютри и др.
- Истински пробив в модерните технологии с HP FutureSmart Firmware и HP Open Extensibility Platform (OXP), които позволяват на малките и средни предприятия да използват настоящи и бъдещи решения за управление на документооборота, на устройства, произведени до 2005 г.(2)

Предложения за потребителите на дигитално съдържание
HP представи две нови устройства създадени, за да осигуряват достъп до и печат на дигитално съдържание. Освен това компанията е опростила процеса на печат от мобилни устройства с решението HP ePrint(3), което ще предлага с всички нови HP Photosmart принтери, предлагащи се на цени от 189 лева. Освен това те ще позволят и директен печат от Apple iPad, iPod touch и iPhone с iOS 4.2.(4)

- HP Photosmart Premium All-in-One съчетава всички функции на многофункционално устройство с възможност за печат от мрежата, достъп до приложенията за печат на НР и уиджети. Той също така разполага с 10.9 см., чувствителен на допир екран.(5,6) Потребителите могат да се наслаждават на достъп до персонализирано съдържание от Yahoo!, Yahoo! Mail, Yahoo! Messenger, Yahoo! Search and Yahoo! Weather само с едно докосване на дисплея. Одобрения по програмата ENERGY STAR® HP Photosmart Premium ще се предлага на пазара от октомври на цени от 389 лева.(1)

- Нови приложения за печат(8) ще започнат да се предлагат на всички уеб принтери от тази есен, включително: France 24 и Reuters за получаване и отпечатване на последните новини от света; Bing Maps за отпечатване на карти и определяне на маршрути; Facebook за печат на снимки директно от социалната мрежа.

Повече информация за серията уеб многофункционални устройства на НР Photosmart можете да прочетете на този линк: www.hp.com/go/innovationsummit. Всички клиенти на НР ще могат да се възползват от програмата HP Total Care, която осигурява отлични услуги, решения и поддръжка, както докато устройствата са в гаранция, така и след нейното изтичане.

Допълнителна информация за серията HP Photosmart с ePrint възможности можете да намерите тук.

Възможност за малките и средни предприятия да правят бизнес навсякъде по всяко време
Новото портфолио на НР от уеб принтери, предназначени за малките и средни предприятия, улеснява техния достъп до приложенията за печат на НР(8), споделянето на информация и ePrint(3), без значение къде правят бизнес.

- HP LaserJet Pro CM1415fnw Color MFP е първият лазерен принтер на НР, който печата от мрежата и мобилни устройства.(9,10) Той е снабден с 9 см. цветен сензорен екран и контролен панел, които улесняват бизнес потребителите да използват пълните му възможности за печат, сканиране, копиране и изпращане на факс, независимо дали се намират в дома си или в офиса. Моделът предлага както жични така и безжични мрежови възможности. Той ще се предлага от месец ноември 2010 г. на цени от 699 лева(1). Поддръжката на HP ePrint и приложения за печат ще започнат от тази зима.

- HP Officejet Pro 8500A e-All-in-One дава възможност на собствениците на малък бизнес да направят отлично впечатление с висококачествени цветни маркетингови материали и други бизнес документи. Моделът също така ще им осигури печат на до 50% по-ниска цена на страница и до 50% по-малък разход на електроенергия в сравнение с цветните лазерни принтери от същия клас.(11) HP Officejet Pro 8500A ще започне да се предлага от месец октомври 2010 г. на препоръчителни цени от 529 лева.(1)

- Мрежовият(6,13) HP Officejet 6500A e-All-in-One опосредства създаването на цветни документи с професионално качество на ниска цена,(14) плюс функции като факс, копир и скенер. 6500A използва до 40% по-малко електроенергия в сравнение с лазерните принтери от същия клас (15) и е снабден със 6 см. цветен сензорен екран. Той ще се предлага от месец ноември 2010 г. на цени от 299 лева. (1)

- Новите приложения за печат(8) ще започнат да се предлагат на всички уеб принтери от тази есен, включително: Google Docs за лесно сканиране на документи в мрежата и тяхното отпечатване впоследствие; Box.net за сканиране, споделяне и управление на бизнес съдържание, онлайн; Reuters за отпечатване на последните новини и Biztree за моментален достъп до бизнес формуляри, като фактури, договори, разписки, правни спогодби и графици.

Освен тези анонси, НР представи своето разширено портфолио от устройства за печат с HP ePrint технология, както и нов компактен скенер. Тези устройства се очаква да започнат да се предлагат от тази зима.

- HP LaserJet Pro CP1025nw Color Printer е най-малкият(16) и един от най-енергийно ефективните цветни лазерни принтери в света.(17) Той помага на потребителите да спестят време и средства с до 50% по-малък разход на електроенергия спрямо конкурентните предложения.(23) Моделът ще бъде наличен от месец ноември 2010 г. на цени от 439 лева.(1)

- HP LaserJet Pro CP1525nw Color Printer осигурява разпечатки с професионално качество на ниска цена от лесен за използване и компактен принтер. Той включва ниска консумация на електроенергия с Instant-on технология, която намалява разходите за електричество с до 50%.(23) Моделът ще бъде наличен от месец ноември 2010 г. на цени от 529 лева.(1)

- HP LaserJet Pro M1536dnf MFP е първият модел в класа си, който предлага автоматичен двустранен печат. Той ще повиши ефективността на всеки бизнес с функциите си за печат, сканиране, копиране и факс, докато в същото време ще защити бизнес информацията, чрез вградените опции за заключване на факса. Устройството помага на потребителите да щадят околната среда с Instant-on технологията, която намалява консумацията на електроенергия с до 50%.(23). Той ще се предлага на цени от 569 лева.(1) Поддръжката на HP ePrint ще стартира през зимата на 2010 г.

- HP Scanjet Pro 3000 сканира само с едно натискане на бутона. Скенерът идва със свръхзвукова система за двустранно сканиране и може да работи с различни медии (от ламинирани карти до документи с размер А4). Scanjet Pro 3000 сканира двустранно документи със скорост от 20 страници в минута, благодарение на автоматичната тава за подаване на хартията. Моделът ще бъде наличен от месец ноември 2010 г.

Трансформацията на печата в стратегическо преимущество
HP FutureSmart Firmware и последната версия на HP Open Extensibility Platform (OXP) помагат за удължаването на живота на наличните устройства за печат, докато в същото време увеличават продуктивността в офиса и подобряват управлението на устройствата.

Тези технологии позволяват на всички бизнес клиенти да използват и бъдещи решения на устройствата, които са закупили днес, както и да удължат тези възможности до OXP устройства, датиращи от 2005 г.(2) Възможностите осигуряват значителна защита на направените инвестиции до този момент. Заедно, те позволяват на НР и разработчиците от трети страни да създадат по-добри приложения. Това от своя страна ще направи многофункционалните устройства на НР център за документооборота в офиса и ще увеличи бизнес продуктивността.

Представените продукти за печат и всички мрежови възможности на бизнес лазерните принтери на НР са базирани на HP FutureSmart firmware. Новите продукти, услуги и решения са създадени, за да помогнат на клиентите на НР, които използват стратегиите за аутсорсинг на печатни услуги да намалят разходите, да подобрят продуктивността, да намалят риска и да подсилят бизнеса си.

Новите продукти включват:
- С многофункционалното устройство HP Color LaserJet Enterprise CM4540, работните групи и малките и средни предприятия могат лесно да печатат, копират, сканират, изпращат електронно и чрез факс.(5) Отличните цветове, надеждността, управлението, сигурността и възможностите за ъпгрейд правят това устройство център на продуктивността. CM4540 е първото МФУ, което позволява преглеждането на документи преди печат. Тази функция е възможна благодарение на FutureSmart firmware. Компактният му размер позволява на клиентите да използват МФУ-то като настолно устройство. То също така включва уеб печат с функционалността за мобилен печат HP ePrint и се очаква да бъде налично тази зима(1)

- HP Color LaserJet Enterprise CP5520 Printer осигурява цветен печат в големи обеми, както за големи, така и за малки и средни предприятия на широк набор от хартии с размер до А3+. Той предлага лесна употреба и ефективност, чрез инструментите си за интуитивна интеграция и управление. Моделът включва и уеб печат с функционалността за мобилен печат HP ePrint и се очаква да бъде наличен тази зима.(1)

- HP Scanjet 7500 Enterprise Flatbed Scanner е скенер с голям капацитет, създаден за употреба от големи работни групи, и предлага прецизна работа с хартията, бърза скорост на сканиране, безпроблемна интеграция, работа с документи А4 и софтуерен пакет. Продуктът позволява сканирането и изпращането на документи до споделено място на сървъра само с един клик. Моделът ще бъде наличен от месец ноември 2010 г.(1)

Новите решения включват:
- HP Insurance Policy Accelerator Solution подобрява документооборота при управлението на застрахователни полици - от предложението до заплащането, което помага за подобряване на времето за всеки проект и намалява оперативните разходи.

- HP Claims Correspondence solution намалява необходимото време за обработка на документите, което от своя страна позволява на служителите, които отговарят за исковете по застрахователни полици, да обслужат повече клиенти за по-малко време.

- HP Dynamic Marketing е софтуерна платформа и набор от услуги, предназначени за маркетинговите отдели. То има за цел да оптимизира създаването, управлението и дистрибуцията на маркетингови материали (включително директна поща, брошури и уеб документи). Решението позволява извършването на персонализирана комуникация, чрез различни канали заедно с намаляване на разходите, контрол върху марката и времето, необходимо на материалите да стигнат до пазара.
- Решението на HP и TROY Secure Document Printing Solution позволява на организациите да печатат черно-бели документи със специална защита от измами. За целта се използва обикновена хартия и лазерни принтери и многофункционални устройства с PCL5.

Новите услуги включват:
- HP ePrint Enterprise(18) за устройства BlackBerry® е усъвършенствано за по-голяма сигурност и по-добри възможности за търсене.

- HP Security Action Plan осигурява изчерпателен план, за да помогне на предприятията да идентифицират и да се предпазят от често срещани заплахи за сигурността в тяхната печатна среда. Тя подобрява защитата на данните и стандартизацията.

Партньорството между НР и Canon продължава да носи отлични резултати в глобален мащаб. HP UPD (Postscript) в момента поддържа продуктите imageRUNNER ADVANCE и ще бъде пригоден за работа с по-новите монохромни многофункционални устройства, които ще са на пазара тази есен. HP Web Jetadmin и HP Remote Monitoring работят дори с по-новите продукти на Canon (imageRUNNER ADVANCE 6000 и монохромните многофункционални устройства 8000). HP продължава да инвестира в технологии и решения, за да позволи един и същ вид работа с устройствата на HP и Canon.

Променящи пазара, уеб базирани решения, предназначени за дизайнери
НР разшири своята ePrint платформа, като я направи достъпна и за пазара на графични изкуства. Новите решения ще помогнат на дизайнерите да работят в много и различни локации, да опростят работния процес и да намалят разходите си.

- HP Designjet T2300 eMultifunction Printer (eMFP) е първата в индустрията система за широкоформатен печат, която позволява директен печат от мрежата. С нея потребителите ще могат лесно да сканират и качват документи в мрежата, както и да печатат изображения, където и да се намират.(19)

- HP ePrint & Share е уеб базирано решение за печат, което е достъпно през HP ePrintCenter. То позволява на дизайнерите автоматично да създават, печатат, споделят и управляват проекти онлайн, като за целта могат да използват, както настолни, така и мобилни компютърни устройства.(20)

- The HP Designjet T7100 Printer е система за печат, която осигурява бърз монохромен и цветен печат с изключително ниска обща цена на притежание в сравнение с конкурентните технологии.(21)

- HP Designjet Z6200 Photo Printer е най-бързият широкоформатен фото принтер в своя ценови клас.(22) Устройството осигурява разпечатки с резолюция от 2 400 точки на инч (dpi). То е подходящо и за печат на изображения, предвидени за външна употреба от картини до снимки и знаци. Мастилата НР Vivid Photo, които се използват от HP Designjet Z6200 предлагат подобрена устойчивост срещу надраскване, нива на гланц и по-широка цветова гама, с по-дълбоки нюанси на черното спрямо предишните мастила.

За HP
HP създава нови възможности, позволяващи на технологията да има значително влияние върху хората, бизнеса, държавните органи и обществото. Най-голямата технологична компания в света НР предлага обширно портфолио в областта на печата, хардуера, софтуера, услугите и IT инфраструктура, което разрешава проблемите на потребителите. Повече информация за HP (NYSE: HPQ) е достъпна на http://www.hp.com/bg.

(1) Препоръчителни крайно клиентски цени. Реалните цени могат да варират.
(2) Устройствата, които поддържат OXP са: HP LaserJet M3035 MFP, M4345 MFP, M5035 MFP, M9040/9050 MFP; HP Color LaserJet CM3530 MFP, CM4540 MFP, CM4730 MFP, CM6030 MFP, CM6040 MFP; HP 9250 C Digital Sender; HP Scanjet 7000n.
(3) Принтерът се нуждае от връзка с Интернет. След това може да работи с всяко устройство поддържащо връзка Интернет и email. За повече информация: www.hp.com/go/ePrintCenter.
(4) AirPrint ще работи с iPad, iPhone 4, iPhone 3GS и iPod touch (трето или по-късно поколение).
(5) Нуждае се от връзка с интернет. За някои от услугите е нужна регистрация. За повече информация www.hp.com/go/ePrintCenter.
(6) Работата на безжичната мрежа зависи от физическата обстановка и разстоянието от точката за достъп.
(7) При направата на HP ENVY100 e-All-in-One от не са използвани съединения с бром и поливинилхлорид (BFR/PVC-free). Това отговаря за променящите се критерии за BFR/PVC-free, както са определени от iNEMI Position Statement on the ‘Definition of Low-Halogen Electronics (BFR/CFR/PVC-Free)”. Частите от пластмаса съдържат <1,000 ppm (0.1% ) бром и <1,000 ppm (0.1%) of поливинилхлорид. Всички платки (PCB) и субстратни ламинати имат общо съдържание на бром и поливинилхлорид <1,500 ppm (0.15%) с максимално количество на хлор от 900 ppm (0.09%) и максимално количество бром 900 ppm (0.09%). Допълнително закупените части могат и да бъдат BFR/PVC-free.
(8) Принтерът се нуждае от връзка с Интернет. Услугите могат да изискват регистрация. Наличните приложения варират според страната и езика. За повече информация: www.hp.com/go/ePrintcenter.
(9) Принтерът се нуждае от връзка с Интернет. Приложенията работят с всяко устройство, поддържащо връзка Интернет и email и се нуждае от firmware update. За повече информация: www.hp.com/go/ePrintCenter.
(10) Принтерът се нуждае от връзка с Интернет. Услугите могат да изискват регистрация. Наличните приложения варират според страната и езика, и изискват firmware update. За повече информация: www.hp.com/go/ePrintcenter.
(11) За по-голямата част от лазерните многофункционални принтери на цена по-ниска от 400 евро без ДДС, март 2010 г. за повече информация: www.hp.com/go/officejet. HP Officejet Pro ISO стандарт с мастилниците с най-голям капацитет. За повече информация: www.hp.com/go/learnaboutsupplies. Консумацията на електроенергия е установена в проучване на НР, в което са използвани критериите TEC на програмата ENERGY STAR
(12) Сравнението за цената на страница важи за мастиленоструйни много функционални устройства с факс на цена по-ниска от 200 евро без ДДС, предлагани от големите доставчици през март 2010 г. За повече информация: www.hp.com/go/officejet. HP Officejet ISO стандарт с мастилниците с най-голям капацитет, теста е проведен с непрекъснат печат. За повече информация: www.hp.com/go/learnaboutsupplies.
(13) Предлага се само в HP Officejet 6500A Plus e-All-in-One.
(14) В сравнение с мастиленоструйни многофункционални устройства на цена под 200 евро без ДДС., предлагани от големите доставчици през март 2010 г. За повече информация: www.hp.com/go/officejet. Не включва HP Officejet Pro All-in-Ones. Изчислението за цена на страница за серията HP Officejet е базирано на ISO стандарт за продукти, които се предлагат през септември 2010 г., теста е направен с мастилниците с най-голям капацитет при непрекъснат печат. За повече информация: www.hp.com/go/learnaboutsupplies.
(15) Мнозинството от цветни лазерни многофункционални устройства на цена под 400 евро без ДДС, март 2010 г. За повече информация: www.hp.com/go/officejet. Консумацията на електроенергия е установена в проучване на НР, в което са използвани критериите TEC на програмата ENERGY STAR
(16) Спрямо личните лазерни принтери, както са дефинирани от IDC, които се доставят от юни 2010 г. Размерът е изчислен спрямо спецификациите на производителите, за устройства с размер А4.
(17) Консумацията на електроенергия е изчислена според сравнителните TEC тестове, резултатите от които могат са качени на: energystar.gov and eu-energystar.org. Тестовете са направени с лазерни принтери през юни 2010 г. Различната конфигурация на продукта и начини на употреба ще променят и консумацията на електроенергия.
(18) Решението HP ePrint Enterprise се нуждае от BlackBerry Enterprise Server, BlackBerry устройства поддържащи Интернет и email с операционна среда 4.5, с отделно закупен достъп до интернет, приложение HP ePrint и HP еPrint сървър. Решението работи с PCL5/6, PCL3, PCL3GUIпринтери (включително с модели на други производители).
(19) Необходима е връзка с Интернет.
(20) Ъпгрейд на функционалността ще започне да се предлага през 2011 г. Принтерът може да изисква връзка с интернет. Работи с всяко устройство поддържащо връзка Интернет и email. За повече информация: www.hp.com/go/ePrintCenter.
(21) HP Designjet T7100 предлага до 66% по-ниска обща стойност на притежание за период от три години в сравнение с конкурентните цветни устройства и до 50%% в сравнение с конкурентните монохромни решения. Резултатите са от вътрешно проучване на НР.
(22) Според публикуваните спецификации на производителите от юни 2010 г.

За Контакти:

Мартин Маев, AMI Communications за HP IPG,
т: 02/ 989 51 15, @: martin.maev (at) amic.bg

Източник: AMI Communications

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

4.7117