Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Храни

Вземи в gLOG
28 Септември 10, 18:18 / Автор: APRA Porter Novelli
НЕСТЛЕ СЪЗДАДЕ ЗВЕНО ЗА НАУКА ЗА ЗДРАВЕТО И ИНСТИТУТ ПО ЗДРАВНИ НАУКИ С ЦЕЛ ИЗПОЛЗВАНЕ НА НОВИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ МЕЖДУ ХРАНИТЕ И ЛЕКАРСТВАТА
Нестле обяви създаването на Нестле „Здравни науки“ С.А. и Институт на Нестле за здравни науки, за да положи началото на нова индустрия между производството на храни и фармацевтиката.
Нестле обяви създаването на Нестле „Здравни науки“ С.А. и Институт на Нестле за здравни науки, за да положи началото на нова индустрия между производството на храни и фармацевтиката. Тези две отделни организации ще позволят на Нестле да развие иновативната област на персонализираната здравна наука на храненето за превенция и лечение на заболявания като диабет, затлъстяване, сърдечносъдови заболявания и болестта на Алцхаймер, които са голяма тежест за системите на здравеопазването по света.

Нестле „Здравни науки“ С.А., 100% дъщерно дружество на Нестле С.А., ще започне да функционира на 1 януари 2011 г. Новата компания ще бъде управлявана от основната дейност на Нестле в областта на храните, напитките и здравословното хранене и ще включва съществуващия бизнес със специални храни за медицински цели на Нестле, който има оборот от 1,6 млрд. швейцарски франка през 2009 г. Нестле „Здравни науки“ С.А. ще има достъп и до външно научно и технологично ноу-хау чрез иновативната мрежа на Нестле, както и до редица фондове за рисков капитал, към които компанията проявява интерес. Луис Кантарел, председател и главен изпълнителен директор на дружеството, ще се отчита пред Пол Булке в качеството му на Administrateur delegue на Съвета на директорите на Nestlé Health Science S.A, чиито председател е Петер Брабек-Летмат.

Институтът на Нестле за здравни науки ще бъде част от световната научноизследователска и развойна мрежа на Нестле. Институтът ще се ръководи от Емануел Е. Батдж, бивш главен научен директор на биотехнологичната компания ViaCyte със седалище в Сан Диего, който ще се отчита пред главния технологичен директор на Нестле Вернер Бауер и на управителен комитет, съставен както от членове на Нестле, така и от външни членове. Нестле ще инвестира стотици милиони швейцарски франка през следващото десетилетие за изграждане на институт за здравни науки от световна класа, в който ще се провеждат изследвания в съответните области на биомедицинските науки, за да могат тези знания да се използват за хранителни стратегии за подобряване на здравето и дълголетието. Институтът ще бъде базиран в мултидисциплинарната научна среда на Швейцарския федерален технологичен институт (EPFL) в Лозана, където Нестле вече е част от две инициативи в областта на науките за живота.

Председателят на Нестле Петер Брабек-Летмат заяви, че Нестле ще бъде пионер в развитието на областта между хранителната и фармацевтичната промишленост. „Комбинацията от здравна икономика, демографски промени и напредък в науката за здравето показват, че съществуващите системи за здравеопазване, които са предназначени за лечение на болни хора, не са устойчиви и се нуждаят от реформи. Нестле разполага с необходимата експертиза, научните познания, средствата и организацията, за да играе важна роля в търсенето на алтернативни решения. При персонализираното хранене въз основа на науката за здравето става въпрос за намиране на ефикасни и икономически ефективни начини за превенция и лечение на остри и хронични болести в XXI век”, каза той.

Главният изпълнителен директор на Нестле Пол Булке заяви: „Създаването на Нестле „Здравни науки“ С.А. и Института на Нестле за здравни науки е най-добрият начин да съсредоточим вниманието си и да организираме нашите уникални способности и умения, за да се възползваме от тази обещаваща възможност за бизнеса. Така ще заемем пионерска и водеща роля в този изцяло нов отрасъл, като същевременно ще можем да запазим необходимия акцент върху изключително важния бизнес с храни, напитки и здравословно хранене на Нестле, което е отразено от обещанието ни за „Добра храна, добър живот.”

Луис Кантарел, президент и главен изпълнителен директор на Нестле „Здравни науки“ С.А. заяви: „Това е вълнуваща нова възможност за бизнеса, изпълнението на която ще има дългосрочен положителен ефект върху живота на хората. Персонализираното хранене въз основа на науката за здравето ще създаде обща стойност, както за Нестле, така и за обществото, чрез успешно предотвратяване, подобряване и лечение на остри и хронични заболявания. С нетърпение очаквам да се започне работа по този новаторски отрасъл.”

Емануел Е. Батдж, ръководител на Института по здравни науки на Нестле, заяви: „Институтът ще създаде и предложи високи постижения на световно ниво в областта на биомедицинските изследвания с цел по-добро разбиране на човешките болести и остаряване, които се влияят от генетиката, обмяната на веществата и околната среда. Използването на тези знания на практика ще предостави възможност да се развие концепцията за ежедневно персонализирано хранене въз основа на науката за здравето като най-важна първа стъпка при превенцията и лечението на болести.”

Нестле, водещата компания за балансирано хранене и здравословен начин на живот в света, за първи път навлезе в областта на здравословното хранене през 1986 г. През последните три години, компанията осъществи редица стратегически придобивания в тази област, като например звеното на Novartis за клинично хранене и Vitaflo. Звеното за здравословно хранене Nestlé HealthCare Nutrition, което в момента е неразделна част от Nestlé Nutrition, има репутация на научна организация и очертава тенденцията за персонализираното хранене и свързаните с това услуги през последните години.

Източник:
APRA Porter Novelli

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5457