Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Образование

Вземи в gLOG
08 Октомври 10, 21:17 / Автор: Варненски свободен университет
ВСУ „Черноризец Храбър” със статут на европейски „бенч-марк” за мобилност
Получаването на знака „ECTS Label” за успешно прилагане на Европейската система за натрупване и трансфер на кредити превръща ВСУ „Черноризец Храбър” в европейски „бенч-марк” за мобилност. Това заяви ректорът на университета проф. д.ик.н. Анна Недялкова след завръщането си днес от Антверпен, Белгия, където получи отличието от еврокомисаря по образование, култура, многоезичие и политика на младежта Андрула Василиу. ВСУ „Черноризец Храбър” се нарежда на пето място сред европейските университети”, подчерта проф. д.ик.н. Анна Недялкова. В еврозоната има 54 висши училища носители на „DS Label”, но са малко тези, които имат и двата сертификата, добави още тя.
Българският университет е бил с най-висока оценка от отличените на Селекция 2010, обясни проф. Недялкова. Според нея високите отличия правят ВСУ „Черноризец Храбър” един от най-добрите университети в Европа, които утвърждават високите стандарти в сферата на висшето образование и прилагането на Болонския процес.

„Българският флаг и кирилицата влязоха в официалния журнал на Европейската комисия, който тя издаде по повод събитието", съобщи още проф. Недялкова. На церемонията по връчването на „ECTS Label” в белгийския град Антверпен е било подчертано, че университетите с двата знака се превръщат в глобални образователни институции и своеобразни съветници на Европейската комисия, стана ясно още при представянето на европейската система за студентска мобилност.

ВСУ „Черноризец Храбър” получи сертификата за успешно прилагане на Европейската система за натрупване и трансфер на кредити този юни, а миналата година – и „DS Label”, който гарантира качеството на образованието и автоматичното признаване на дипломата в ЕС.

В България той е единственото висше училище, удостоено с високите отличия на ЕК. Двата знака – ECTS и DS Label, помагат на студентите да избират най-добрите университети за продължаване на своето образование, както и да участват в програми за мобилност, подчертаха от висшето училище. Техните квалификации се признават в различни страни, което е предпоставка за успешна професионална реализация на младите хора, добавиха оттам.

За Контакти: www.vfu.bg

Източник:
www.vfu.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1173