Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Събития

Вземи в gLOG
10 Октомври 10, 18:26 / Автор: М. Милев
Празник на град Смолян 2010
"Най-знаковото в предстоящия празник на град Смолян тази година е символичното му обвързване с бенефиса на Христина Лютова”, каза кметът на Смолян Дора Янкова на пресконференция по повод юбилейния концерт на народната певица Христина Лютова.
„Безкрайно се гордеем с Христина – един значим за нас човек, родом от Смолян, която повече от 50 години продължава да пее. Тя носи в душата си песента, Родопа, магията на планината, фолклора, а самата тя е една човешка магия. И няма родопчанин или друг човек, докоснали се до нея да не са усетили духа на Родопа планина.

Предстои ни празник, предстои ни поредната годишнина свобода, достолепие, присъствие на българския дух в Родопите, които трябва да опазим. Затова на 21 октомври ще издигнем 22-метрови знамена с българския трибагреник на пет знакови места в общината. Планината е символ на българското, на родолюбието, на патриотизма. А българското, родолюбието и патриотизма не могат без хора като Христина, без българския фолклор, който за Родопа планина е най-важният", коментира още Янкова

През месец май 2010 г. именитата народна певица и почетен гражданин на Смолян Христина Лютова отбеляза своята 70-годишнина. Юбилейният концерт „Планино, стара планино” на народната певица ще се проведе на 20 октомври 2010 г. от 19.00 ч., в зала 1 на Сцена „Николай Хайтов”- Смолян в навечерието на празника на град Смолян.

Специални гости на юбилейния концерт са Валя Балканска; Надка Караджова и квартет „Славей”; инструменталисти от ДФА "Филип Кутев"; ДАНТП „Родопа” - Смолян и Каба трио „Родопея”.

За Контакти: М. Милев

Източник:
http://www.wix.com/lyutova/hristina

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.151