СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Здравеопазване

12 Октомври 10, 14:49 / Автор: PR Agency Anettevents
Турски медицински център лекува по 100 българи месечно
В края на изминалата седмица група български лекари придружени от български медии, посетиха организираната в Истанбул в Анадолски медицински център, афилиейт център на „Джон Хопкинс”, турско-българска здравна среща, за да се запознаят с използваните с постиженията на своите колеги и с модерните технологии и методите, използвани в клиниката.
В Анадолския медицински център всеки месец се лекуват по 100 българи, които търсят специфична помощ, основно в областта на лечението на раковите заболявания. По време на своето посещение в Истанбул нашите медици и журналисти завариха двама български пациенти, които буквално преди броени са получили втори шанс за живот, благодарение на турските лекари и съвременните технологии, прилагани в клиниката.

Аnadolu Мedical Center е основан през 2005 г. в партньорство със световно признатия американски медицински институт "Джон Хопкинс". Болницата разполага с 205 легла, със 126 лекари, които са специалисти на световно ниво и с 252 медицински сестри. Медицинският център е специализиран в дисциплините онкология, кардиология, гинекология и ин витро процедури, неврология, хирургия, вътрешни болести, диагностика и скрининг.

По време на своята визита българските медици споделиха със своите турски колеги взаимни идеи и виждания за лечението на най-тежките заболявания, както и възможности за още по-тясно сътрудничество между двете страни. По време на срещата бе демонстрирана работата на медицинското чудо кибер-нож - иновативна технология, позволяваща безкръвни операции на тумори с точност до ½ от милиметъра. Клиниката в Истанбул е една от 22-те болници в Европа, които разполагат с тази технология и е първата в региона на Балканите и на Средния Изток.

В момента чуждестранните пациенти в клиниката са около 3000 годишно. За сравнение - през 2007-ма година са били 570 души. Хора от над 30 страни постъпват за лечение тук - от България, Румъния, Косово, САЩ, Австралия, Иран, Азербайджан, Англия, Русия и т.н.

А статистиката за Анадолския медицински център е наистина внушителна: едва 5 на 1000 пациенти са смъртните случаи в болницата.

За Контакти:Anettevents Ltd.

www.anettevents.com