Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Образование

Вземи в gLOG
14 Октомври 10, 02:18 / Автор: Варненски свободен университет
ВСУ „Черноризец Храбър” чества 20 години Академичен форум
Три публични лекции и международна конференция за Черноморския регион съпътстват юбилея на висшето училище.
Юбилейна сесия за 20-годишнината от създаването на Академичен форум започва от утре, 14 октомври, във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър”. Стартът й ще бъде даден с публична лекция на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов пред студенти и преподаватели, съобщиха от висшето училище.

Домакин на събитието е Юридическият факултет на Университета, като лекцията на тема: „Министерството на вътрешните работи – състояние и перспективи” започва в 13:20 ч. в Зала „Аула Максима”. По-късно, по решение на академичната общност, Ректорът на ВСУ „Черноризец Храбър” проф. д.ик.н. Анна Недялкова ще връчи на министър Цветанов почетния знак на Академичния форум и грамота.

В петък, 15 октомври, гост на дискусията във Факултета „Международна икономика и администрация” ще е министърът по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев. Лекцията му на тема: „Европейските фондове в България – политики за развитие” започва в 10.00 ч. в Учебно-спортния комплекс на Университета, заявиха от висшето училище. Министър Томислав Дончев също ще бъде удостоен с почетния знак на Академичния форум и грамота, добавиха оттам.

Кулминацията на юбилейната сесия е Международната конференция „Нови мостове в Европа, възможности за сътрудничество в Черноморския регион”. Тя ще се проведе от 18 до 20 октомври във Варна, като в двете й сесии – политическа и научно-експретна, ще участват изтъкнати политици и учени от 14 държави - Азербайджан, Армения, България, Германия, Грузия, Гърция, Кипър, Латвия, Литва, Молдова, Румъния, Руската федерация, Турция и Украйна.

Основни доклади за перспективите за икономическо сътрудничество в Черноморския регион ще изнесат проф. д.ик.н. Анна Недялкова, Ректор на Варненския свободен университет, проф. Волфганг Райнхарт, министър на европейските въпроси на провинция Баден-Вюртенберг, Германия, и Петрас Аустевичиус, зам.-председател на парламентарната комисия по европейските въпроси на Литва.

Организатори на конференцията са ВСУ „Черноризец Храбър” и Фондация „Конрад Аденауер”, а откриването й ще е на 19 октомври от 08.45 ч. в Конферентната зала на Хотел „Ривиера Бийч” - Ваканционен Клуб „Ривиера”, непосредствено до курорта Златни Пясъци.

На 22 октомври – петък, гост на Варненския свободен университет ще е Извънредният и пълномощен посланик на САЩ у нас Джеймс Уорлик. Пред студентите и преподавателите на висшето училище той ще изнесе публична лекция на тема: „Значението на многостранната дипломация”.

Практиката да се канят министри, народни представители, дипломати, както и известни имена в областта на икономиката, науката, спорта и културата, е „запазена марка” на ВСУ „Черноризец Храбър” от създаването на Университета и Академичния форум преди 20 години. Целта е студентите в 49-те акредитирани бакалавърски и магистърски програми да получат автентична информация за процесите в света и социално-икономическия живот в страната, обясниха от висшето училище.

За Контакти: www.vfu.bg

Източник:
www.vfu.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.487