Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Изкуство

Вземи в gLOG
15 Октомври 10, 11:43 / Автор: PR Agency Anettevents
Паола Минекова твори за благотворителна Гала вечер в Лондон
В основата на събитието стои благотворителна кауза - набиране на средства за Лондонското благотворителното дружество „Хънипот”, подкрепящо деца от разбити семейства, както и деца, грижещи се сами за болните си родители.
На 7 ноември любителите на балетното изкуство в Лондон ще имат възможността по време на Гала вечер в „Бритън Тиатър” да се насладят на изящните танци на Кралския Балет, Английския Национален Балет и Холандския Национален Балет. „Балет Блек” - професионална балетна група от танцьори с Африкански и Азиатски произход, както и швейцарският Балет „Ривиера”, също ще се включат в благотворителната кауза. Оперни изпълнения, пиано и много изненади очакват гостите на благотворителното събитие.

Специални гости на събитието ще бъдат Антония Франчески, която ще танцува, докато известният виолонист Брадли Кресуик ще изпълни „Адажио” из “Соната в сол минор за соло цигулка” на Бах.

Антония сега живее и работи в Лондон. Била е балерина в Ню Йоркския балет 11 години. Имала е основна роля в класическия мюзикъл „Слава” на Алън Паркър (1980), а първата й роля е във филмовия бестселър „Брилянтин”.

Паралелно с Гала вечерята ще протече и изложба на младата българска художничка, която живее и работи в Лондон - Паола Минекова. Тя ще представи свои картини от цикъла „Танцьори”. Варна бе първото място, на което картините на Паола бяха изложени през 2008 г. по време на Международния Балетен Конкурс. Специално за събитието в Лондон талантливата художничка е нарисувала две нови картини, за създаването на които е работила със Селиза Диуана - балерина от Кралския Балет, и с танцьори от „Балет Блек”. Картините на Паола Минекова ще могат да бъдат разгледани и предпремиерно по време на коктейл, организиран от MWB Business Exchange, на 19 Октомври в Сити Тауър, Лондон.

Посетителите на изложбата ще имат възможността да се полюбуват и на други български творби - статуетката „Балерина” и още две малки пластики с музикална тематика на известния български скулптор Иван Минеков - по настояще Директор на Националното училище за изящни изкуствата „Академик Илия Петров”, София.

За Контакти: Anettevents Ltd.

Източник: www.anettevents.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4465