Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Информационни технологии

Вземи в gLOG
20 Октомври 10, 14:56 / Автор: Списание ENTERPRISE
Мобилните технологии и базираните в социални мрежи CRM системи са успешното бъдеще на взаимоотношенията с клиентите
Водещи експерти представиха тенденциите за развитие и добрите практики за повишаване лоялността на клиентите на CRM/BI Конференция на тема „На Фокус: КЛИЕНТЪТ”, организирана от списание ENTERPRISE в София
София, 19.10.2010 г. Проучване на авторитетната консултантска компания Gartner на тема "Пазарът на CRМ и BI за 2010 година", проведено сред бизнес мениджъри от цял свят, показва че социалните мрежи ще играят все по-голяма роля на пазара на клиентски ориентирани информационни услуги и компаниите трябва да вземат проактивни мерки за въвеждането им, за да бъдат успешни на пазара. Изводите от изследването на Gartner бяха представени от Александър Захариев, регионален мениджър на компанията, по време на Конференция за управление на взаимоотношенията с клиентите (CRM) и стратегическо планиране (BI), организирана на 19 октомври от водещото списание за мениджмънт и софтуер за управление на бизнеса ENTERPRISE.

Д-р Явор Янкулов, независим консултант от Е-training.bg, насочи вниманието на участниците към "Клиентът", неговата лоялност и как тя се променя през годините. "Стратегията в CRM е задържане на клиентите възможно най-дълго време", коментира той. „CRM не е BIG BROTHER, нито обикновено воайорство, този тип система подсказва следващите стъпки в мениджмънта на компанията", добави той. Янкулов фокусира своето изложение върху т. н. стойностни клиенти, които са около 10% от всички, но които правят основния оборот за компанията. „Комуникацията с тях трябва да бъде персонализирана и да включва емоционален елементи", обясни той.

Урбан Иванович, Мениджър продажби CRM решения в Oracle Адриатик и България, представи една от най-популярните платформи за управление на взаимоотношенията с клиенти - Oracle Siebel CRM. Платформата е успешен инструмент на търговците да бъдат по-ефективни и продуктивни, използвайки предимствата на социалните мрежи за разпространение на информация до повече клиенти.

Георги Лазаров, независим CRM консултант, представи „подводните камъни” при осъществяване на CRM проект. Според него системите за управление на взаимоотношенията с клиентите са нервната система на компаниите. "За да знаем повече за клиентите си и да поддържаме стратегическото управление на фирмата, трябва да използваме данните, идващи от CRM платформите", обясни той.

Петър Миленков, Изпълнителен директор на SAP България, обяви за изключително важно използването на социалните мрежи за връзка с клиентите. SAP вече работи в посока интеграция на социални мрежи със CRM. "Имаме визия и наша цел е да помогнем на клиента да осъществи целите си. SAP CRM може да бъде използван както за електронен магазин, така и за платформа за управление на клиенти, избиратели, граждани, и за управление на преписки в различни институции, case managment system и много други", обясни той.

Боряна Младенова, старши мениджър консултански услуги на PWC, насочи вниманието на участниците към няколко основни елемента на CRM платформа и особеностите на българската култура спрямо клиентите. Целта на търговеца според нея не трябва да завършва единствено с влизането на клиента в магазина. Тя подчерта, че за успешен бизнес е важно политиката за работа с клиенти да бъде променяна целенасочено и с поглед в бъдещето.  „Въвеждането на една философия за взаимотношения с клиенти, която не засяга само продажбите, а целият жизнен цикъл на продукта и всички процеси в компанията, е правилният модел на работа", коментира тя.

Мая Фетваджиева, Мениджър маркетинг и продажби в Брейн Сторм Консулт, представи предимствата на изцяло българската интегрирана платформа за управление на бизнеса Kartell и на счетоводния софтуер МИРАЖ. 

Според Елена Хисямова, ръководител проект в компанията "Илиада", обслужването на място е много важно и показва отношението на фирмата към клиентите. Тя коментира, че CRM системите позволяват масовизация и помагат на компаниите да достигат до по-широк кръг клиенти.

Виктор Петров, управител на „Комитекс” ЕООД, запозна присъстващите с последните тенденции в областта на клиентските карти и представи основните насоки при използването на този тип комуникация с клиента като основно средство за клиентска идентификация. Според него ефективната работа с клиентски карти дават възможност за поощряване на определена клиентска активност

Жанет Найденова, Guerilla marketing coach в JNN-consult, призова по време на Конференцията: „Следете внимателно поведението на клиентите в Интернет". Тя даде серия практически примери и говори колко е важно проучването на клиентите и комуникационните канали.

Конференцията бе осъществена с подкрепата на SAP и Oracle и имиджов спонсор бе Brain Storm Consult. Тя бе осъществена и с подкрепата на Комитекс, Конгрес Инженеринг и Nescafe Gold. 

Медийни партньори на събитието са Jobs.bg, HumanCapital, EventBox.bg, Business Week България, Darik Finance.bg, ECON.bg, Profit.bg, MoitePari.bg, Expert.bg и Actualno.bg.

Подробна информация, цитати от участниците и повече снимки, може да намерите във Facebook групата на списание ENTERPRISE: http://www.facebook.com/pages/spisanie-Enterprise/90639717839?v=wall#!/notes.php?id=90639717839&notes_tab=app_2347471856. Интернет страница на Конференцията: http://www.crm.enterprise.bg

За допълнителна информация:

Стоян А. Стоянов
Комуникационна агенция PRoWay
Тел.: 088 888 98 11
E-mail:
stoyanov@proway.bg

Източник: 
Списание ENTERPRISE

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

7.4947