Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Благотворителност

Вземи в gLOG
25 Октомври 10, 22:42 / Автор: Арт клуб „Вижън хол”
Прочут варненски художник представя изложба – акварел за Деня на народните будители
Благотворителна инициатива за събиране на средства за специализиран транспорт стартира във Варна.
Варненският художник Петър Петров представя изложба – акварел, посветена на Деня на народните будители – 1 ноември. Изложбата е организирана от Агенция за социално развитие „Вижън” и е с благотворителна цел. Част от средствата, които ще бъдат събрани, ще се насочат за закупуване на специализиран транспорт за децата, учащи в общообразователни училища и на които Агенция „Вижън” предоставя услугата социален асистент.

Откриването на изложбата ще е на 28 октомври 2010 г., от 18:00 ч. в Арт клуб „Вижън хол” във Варна и ще остане там до 15 ноември 2010 г.

Над 20 акварелни творби ще бъдат представени от прочутият варненски художник. Петър Петров е завършил НХА – София през 1981 г., специалност графика. Освен в страната негови картини са били показвани в Холандия, Белгия, Германия и Полша. Той е един от създателите на „Картата на виното в България”, „Картата на ракията в България” и картата на „Стара Варна”. Един от създателите на най-голямата графика в света /офорт, 4х1м./, изложена в Община Варна. Работи в сферата на графиката, акварела, маслената живопис, компютърната анимация, 3D обекти и карикатурата.
Това не е първата такава инициатива на варненския художник. Той е участвал в благотворителен търг, средствата от който са били предназначени за Домът за деца, лишени от родителски грижи в кв. „Галата” във Варна, както и в събирането на средства за закупуването на кувиоз за Центърът за деца със специални нужди „Карин Дом”.
С тази изложба се стартира и инициативата на Агенция за социално развитие „Вижън” за събирането на средства за специализиран транспорт за децата от Детски център „Вижън Джуниър”.
Детски център „Вижън Джуниър” осигурява, единствено в България, услугата Социален асистент и Личен асистент за деца със специални образователни потребности, учещи при интегрирани условия в масовите детски градини и училища в град Варна. В рамките на тази своя дейност центъра осигурява подкрепа на 120 деца и техните семейства. Центърът предоставя възможности за подкрепа на деца и във времето за извънучилищна дейност и подготовка. Така работата с децата се разширява и допълва. Освен в училище те имат възможност и за следучилищна програма. С това условията за повишена социална активност, нови социални контакти, усвояване на нови знания и умения са значително подобрени и правят интеграционния процес много по-ефективен и успешен. Единственото, от което тези деца се нуждаят за подобряването на техните условия и за развитието им в социалната среда е закупуването на специализиран транспорт.
Освен в Арт клуб „Вижън хол”, творбите на Петър Петров ще бъдат представени и в уеб сайта на Агенцията за социално развитие „Вижън” - http://vision-bg.com.
Стартирането на такава инициатива е от изключително значение не само за децата с такива нужди, но и за нас като хора, поставяйки социалната отговорност на първо място, живеещи в един бързо развиващ се град в Обединена Европа, какъвто е Варна.

Очакваме Ви на откриването на изложбата на 28 октомври 2010 г. от 18:00 ч. в Арт клуб „Вижън хол” във Варна.
Нека заедно да положим началото на една толкова благородна инициатива.

За Контакти:http://vision-bg.com
Източник: (Уебстраница):http://vision-bg.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.1777