Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Техника

Вземи в gLOG
26 Октомври 10, 14:01 / Автор: AMI Communications
HP показа бъдещето на печата: уеб базиран и достъпен от HP облака
26 октомври 2010 г. – НР показа в България нова категория уеб свързани решения за печат, създадени за работа в облака, които ще позволят на хората: - да печатат от всяко устройство с имейл на всеки уеб принтер от всяко място по света чрез новата технология HP ePrint; - да съхраняват документи или файлове в облака и да ги отпечатват директно от там, когато това се наложи; - да променят своя принтер в платформа за публикуване, от която ще могат да персонализират приложенията, свързани с печата, като новини и креативни проекти за училище или бизнес среща, директно от своя домашен или бизнес принтер; - да управляват изцяло процеса на печат чрез новия HP ePrintCenter. Това ще им позволи да се наслаждават на забавно и интересно съдържание, което е форматирано за ефективно печатане.

Печатайте от всяко устройство с имейл, на всеки принтер на HP, навсякъде по света с HP ePrint

26 октомври 2010 г. – НР показа в България нова категория уеб свързани решения за печат, създадени за работа в облака, които ще позволят на хората:

- да печатат от всяко устройство с имейл на всеки уеб принтер от всяко място по света чрез новата технология HP ePrint(1);

- да съхраняват документи или файлове в облака и да ги отпечатват директно от там, когато това се наложи;

- да променят своя принтер в платформа за публикуване, от която ще могат да персонализират приложенията, свързани с печата, като новини и креативни проекти за училище или бизнес среща, директно от своя домашен или бизнес принтер(2);

- да управляват изцяло процеса на печат чрез новия HP ePrintCenter. Това ще им позволи да се наслаждават на забавно и интересно съдържание, което е форматирано за ефективно печатане.

За да наложи новите решения, НР обяви и напълно нова гама e-All-in-One (многофункционални) принтери с възможност за безжична връзка с Интернет. Компанията представи нови продукти, както за домашни и бизнес потребители на цени, започващи от 159 лева.(3) Това са първите принтери с възможност за работа директно с уеб съдържание, като оцветяване на страници за децата ви, 3D герои и HP quick forms, новини и т.н. Първоначално в страната ще започнат да се предлагат потребителските модели, а от месец ноември компанията ще започне да предлага и бизнес продуктите си и свързаните с тях приложения за печат.

“Ние още веднъж променихме печата, за да направим печатането от мрежата и облака нов стандарт в индустрията. Ние знаем, че нашите клиенти искат лесен начин да отпечатват своето съдържание, навсякъде, по всяко време. Ние правим това реалност, давайки на хората възможност да печатат от всеки вид устройство с достъп до интернет – смартфони, iPad, нетбуци и други, на всеки уеб принтер в нашето портфолио,” коментира Георги Филипов, Маркетинг и продуктов мениджър Мастиленоструйни продукти и уеб приложения, в HP.

HP ePrint: Ако можете да го изпратите по имейл, можете и да го отпечатате
Платформата HP ePrint използва HP облака, за да премахне бариерите на разстоянието и да позволи на хората да изпращат файловете, които искат да отпечатат от техните мобилни устройства.(1) От майка и детето й, които печатат детска рисунка от iPad, до бизнесмен, който пътувайки изпраща за печатане презентация от смартфон - HP ePrint позволява на хората да печатат по всяко време и от всяко място.

Всеки принтер HP с ePrint ще има уникален имейл адрес, което позволява на подателя да изпрати разпечатката по същия начин, по който ще изпрати електронно писмо. Клиентите също мога да изпращат документи за печат от смартфони с приложението НР ePrint от дома, офиса или например публични печатни центрове в хотели. Форматите, в които могат да се изпращат документите са широко разпространени - Microsoft® Office, Adobe® PDF, JPEG изображения и много други.

HP ePrintCenter: центърът на всички видове печат
HP ePrintCenter е безплатен онлайн център за всички клиенти на НР, в който те могат да използват нови услуги, приложения и възможности за персонализация на печата си. На hp.com/bg/ePrintCenter потребителите ще могат да се възползват от всички приложения на печат, като тези на Disney, DreamWorks, Tabbloid, Yahoo, Picasa и други изцяло на български език. Например, хората могат да регистрират своите принтери и да получават ъпдейти според своите предпочитания. Могат още да настройва устройствата си, да следят ePrint задачите и да разглеждат и предлагат нови приложения за печат.

Нови Photosmart принтери в различни ценови класове
Новата линия HP Photosmart уеб принтери дава на домашните потребители достъп до съдържание и печат отвсякъде, без нуждата от компютър. Това може да се постигне, чрез HP ePrint от всяко устройство или с едно докосване на различните приложения и опции за печат от интуитивния чувствителен на допир екран.(2)

- HP Photosmart Premium e-All-in-One – този най-висок клас принтер осигурява безжична връзка с мрежата и може да бъде персонализиран чрез избор от пълната гама приложения за печат. Той включва 10.9 см HP TouchSmart екран с подобрена технология за докосване и може да намали употребата на хартията с до 50% благодарение на автоматичния двустранен печат. Моделът ще започне да се предлага през ноември на цена от 389 лева.(3)

- HP Photosmart Plus e-All-in-One – отпечатва снимки с отлично качество, документи и креативни проекти чрез големия 8.9 см HP TouchSmart екран. Бърз печат на уеб съдържание като уеб страници и HP Quick forms без нуждата от компютър.(2) Модела ще започне да се предлага през септември на цена от 299 лева.(3)

- Photosmart Wireless e-All-in-One – Интуитивен печат на уеб съдържание, чрез 6.1 см. НР TouchSmart екран. С него могат да се създават впечатляващи фото проекти на достъпна цена с индивидуалните мастилници и функциите за фото печат като auto-engaging photo. Продуктът е наличен от юни на цена от 199 лева.(3)

Потребителите ще могат да създават фото албуми, календари и други забавни проекти с новия, безплатен софтуер HP Photo Creations. Всички нови принтери намаляват отпадъците от опаковки, защото са в специална еко торба, която може да се използва повторно. Одобрени са и по програмата за енергийна ефективност ENERGY STAR®.

Принтерите са съвместими с мастилниците HP 364 черно, циан, маджента и жълто и опционалните мастилници с голям капацитет HP 364XL. С тях потребителите могат да отпечатат повече страници на по-ниска цена.(4)

Нови партньори при разработката на приложения за печат (5)
По-късно тази година бизнес клиентите също ще могат да се възползват от приложения за печат на услуги като Google Docs за търсене и отпечатване на документи в мрежата; Mappy за търсене и отпечатване на карти и маршрути; Box.net за търсене, споделяне, управление и достъп до бизнес съдържание онлайн; Reuters за отпечатване на последните новини, и DocStoc и Biztree за моментален достъп до различни бизнес форми като фактури, договори, квитанции, правни спогодби и органайзери. Освен тези приложения, НР ще работи с независими разработчици в Европа, Африка и Близкия Изток, за да усъвършенства своя софтуер и за да създаде допълнителни приложения за печат през тази година. Разработчите могат да получат пълния пакет информация от менюто за разработчици, намиращо се на HP ePrintCenter.

HP еPrint Photo за Android(6)
HP еPrint Photo е безплатно приложение за фото печат. То осигурява бърз и лесен безжичен достъп до мастиленоструйните принтери на НР, които са свързани в локална Wi-Fi мрежа. От този момент приложението ще работи и на смартфоните, използващи Android. Android се добавя към досега поддържаните OS - Symbian, Windows Mobile®, iPad, iPhone и iPod touch.

Първите уеб принтери на НР за бизнеса
Технологията HP ePrint дава имейл адрес на всеки принтер, което позволява лесен печат за потребителите, докато са в движение. Освен това решението допринася за удобството на клиентите и колегите в офиса, без нуждата от допълнителни драйвъри или софтуер.

HP ePrint дава възможност на бизнес клиентите да печатат от всяко мобилно устройство, без значение кога и къде работят. Чрез приложенията за печат на НР за първи път бизнес клиентите на компанията могат да отпечатват уеб съдържание като форми и онлайн документи без нуждата от компютър. Приложенията за печат са достъпни директно от сензорните екрани на принтерите, което допринася за приятната и интуитивна работа с устройствата. 

До края на годината НР ще предложи следните бизнес уеб принтери:

- HP Officejet Pro 8500A e-All-in-One дава възможност на собствениците на малък бизнес да направят отлично впечатление с висококачествени цветни маркетингови материали и други бизнес документи. Потребителите могат бързо и лесно да получат достъп и да отпечатват документи посредством
6 см. сензорен екран. Моделът също ще им осигури печат на до 50% по-ниска цена на страница и до 50% по-малък разход на електроенергия в сравнение с цветните лазерни принтери от същия клас.(7) Възможността за сканиране и изпращане на факс директно до компютър или в папка на мрежата, както и двустранното копиране и в последствие събирането на информацията на една страница, допълнително помагат на предприемачите да правят повече с по-малко инвестиции. HP Officejet Pro 8500A ще започне да се предлага от месец ноември 2010 г. на препоръчителни цени от 529 лева.(3)

- HP LaserJet Pro CM1415fnw Color MFP е първият лазерен принтер на НР, който печата от мрежата и мобилни устройства. Той е снабден с 9 см. цветен сензорен екран и контролен панел, които улесняват бизнес потребителите да използват пълните му възможности за печат, сканиране, копиране и изпращане на факс, независимо дали се намират в дома си или в офиса. Моделът предлага както жични, така и безжични мрежови възможности. Той ще се предлага от месец ноември 2010 г. на цени от
699 лева(3). Поддръжката на HP ePrint и приложения за печат ще започнат от тази зима.

- HP LaserJet Pro CP1025nw Color Printer е най-малкият(8) и един от най-енергийно ефективните цветни лазерни принтери в света.(9) Той помага на потребителите да спестят време и средства с до 50% по-малък разход на електроенергия спрямо конкурентните предложения. Моделът ще бъде наличен от месец ноември 2010 г. на цени от 339 лева.(3)

За HP
HP създава нови възможности, позволяващи на технологията да има значително влияние върху хората, бизнеса, държавните органи и обществото. Най-голямата технологична компания в света НР предлага обширно портфолио в областта на печата, хардуера, софтуера, услугите и IT инфраструктура, което разрешава проблемите на потребителите. Повече информация за HP (NYSE: HPQ) е достъпна на http://www.hp.com/bg.

(1) Може да изисква връзка на принтера с Интернет. Работи с всички устройства поддържащи Интернет и Електронна поща. За повече информация: www.hpeprintcenter.com
(2) Има нужда от безжичен рутер и Интернет връзка с принтера. Услугите могат да изискват регистрация. За повече информация: www.hpeprintcenter.com
(3) Препоръчителни цени с ддс на НР. Реалните цени могат да варират.
(4) Според сравнение на цената на страница на оригиналните мастилници на НР с голям и стандартен капацитет. Цената на страница е определена според препоръчителните цени на дребно на НР и публикувания от НР капацитет на мастилниците. Реалните цени могат да варират. Резултатите могат да варират спрямо употребата на принтера, изображенията, които се отпечатват и други фактори. Моля вижте повече на: www.hp.com /go/learnaboutsupplies.
(5) Наличността на приложенията може да варира според страната.
(6) Ще се предлага само в избрани страни.
(7) За по-голямата част от лазерните многофункционални принтери на цена по-ниска от 400 евро без ДДС, март 2010 г. за повече информация: www.hp.com/go/officejet. HP Officejet Pro ISO стандарт с мастилниците с най-голям капацитет. За повече информация: www.hp.com/go/learnaboutsupplies. Консумацията на електроенергия е установена в проучване на НР, в което са използвани критериите TEC на програмата ENERGY STAR
(8) Спрямо личните лазерни принтери, както са дефинирани от IDC, които се доставят от юни 2010 г. Размерът е изчислен спрямо спецификациите на производителите, за устройства с размер А4.
(9) Консумацията на електроенергия е изчислена според сравнителните TEC тестове, резултатите от които могат са качени на: energystar.gov and eu-energystar.org. Тестовете са направени с лазерни принтери през юни 2010 г. Различната конфигурация на продукта и начини на употреба ще променят и консумацията на електроенергия.

За Контакти:

Мартин Маев, AMI Communications за HP IPG,
т: 02 / 989 51 15, 0885 769 556, martin.maev (at) amic.bg

Източник:
AMI Communications


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5413