Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Музика

Вземи в gLOG
29 Октомври 10, 09:00 / Автор: Иван Иванов, Ваня Пеева
Глория постави ново начало!
Примата на попфолка Глория представи нов поп изпълнител на концерта си!
Глория постави ново начало!

За много хора може да се стори странна статистиката за професионален жест в сферата на приемствеността в изкуството, но май е време да си го кажем. И дали въобще има приемственост , за да тъсим професионален жест.

В последните демократични години „скандал” е най-често употребяваната дума във всички сфери на изкусвата в България. Вярно е, че скандалите помогнаха на много новоизлюпени „творци” да се превърнат в „звезди”, но както най-често се оказва те са еднодневки. Разбира се, че има и такива, които с много труд и усилия са постигнали сериозни успехи в кариерата си, но те като че ли попадат в графата скромни и някак избягват самоизтъкването и личния PR. Въпреки това са в челните позиции на жанровите класации!

А дали има голяма разлика в манталитета и характерите на тези два вида популярни хора? Да, видимо преди това!

За какво точно става въпрос?

Спомняте ли си през последните години някой известен български артист или певец да е направил нещо толкова впечатляващо като професионален жест, че всички медии или поне онези най- ... да заговорят, пишат, да поощрят?

Аз лично не си спомням, или поне не съм чел или чул. Излязоха десетки книги мемоари на звезди, след които тръгнаха дела, клюки и скандали. Организираха се стотици концерти с участие на купища позастаряващи звезди в подкрепа на колеги или на кауза....само защото се снема за телевизия и има приличен PR. Жеста обаче, подплътен с реклама за участие е вече със стойност под 50 %. Телевизиите се надпреварват с благотворителни шоа, обаче плащат за участието и в договорите им със звездите е включен, и съпътстващ PR.  Липсата на приемственост е очевадна и по още една причина – „подаването на ръка” от по-зрелия /грубо казано по възрастния/ изпълнител или т.н. звезда с по- дълъг стаж на по-млад?

Знам, ще оспорите за първата естрадна дама и подкрепа и за един млад певец. Това обаче също се оказа PR – в първия случай на фестивал в провинцията, във втория - личен тв пиар с международно евровизионно звучение. Склонен съм все пак да приема това за жест, както и подаръкът - китара на страхотен музикант.....имаше такова нещо май? Но и те бяха така употребени, че слязоха и под 30 % като стойност в класацията за жест в професионален план!

Отдавна си мисля да предложа да оформим една класация за медия, която не отразява благотворителност или жест към колега особено по-млад.

Да! Знам, че няма да стане!

Тогава ще ви се похваля!

Бях на концерт на попфолк дивата Глория не като фен, а като човек, който трябваше да отрази случващото се на сцената в критичен план.

Не, няма да прочетете такова нещо тук, ето защо:

Концертът се случи в един от елитните клубове на столицата и подходящата реклама събра стотици фенове, приятели и почитатели на лейди Гло - близо хиляда човека. Да, мина ми през ума за кризата, но... факт! Между толкова многото имаше и такива с положителна енергия, звезди, злоба, злобни звезди и.... какво ли не. Тя се държа перфектно с всички, пя с с тези, които пожелаха, това показа и „другото лице на Глория”...

За финал, обаче с един жест „тръшна” всички!

Глория покани на сцената един млад изпълнител и освен, че го представи професионално и приятелски обяви:

„Не съм чувала такъв глас, въпреки, че съм търсила! Не съм вярвала, че толкова голям талант може да бъде и толкова добър приятел, толкова истински боец в творчеството си.

Госпожи и господа, представям ви Жожо - Георги Дюлгеров и го каня на сцената заедно да изпеем една авторска песен на големия Георги Христов.”

Залата притихна, звездите се заоглеждаха... Чуваха се питанки от рода на: „кой е пък тоя?”, „новият й певец ли е?”, „за този ли писаха, че е гадже на дъщеря й?”...

Какво научих? Той е завършил музикалната академия, има опит, има награди, има фенове и приятели, но... нямал късмет...

Как няма? – мисля си... А това да те презентира Глория и да направи такъв жест на финала на концерта си - какво е?

Глория не пя с Георги Дюлгеров. Тя му подари финала на концерта си и остана до него! Той с блестящото си изпълнение, усетил подкрепата от голямата дама на българския попфолк, почти се просълзи и отвърна на жеста с мили думи, не скри респекта си към примата, прибра обилна доза аплодисменти и слезе в залата!

Какво му трябва на талантливия човек? Подкрепа разбира се! Дори само един такъв жест!

А Глория го направи прекрасно! Впрочем, както обикновено!
Жестът й няма конкуренция за съжаление! Нали?

За Контакти: Иван Иванов - 0888340099; Ваня Пеева - 0898577474

Източник:
http://www.vbox7.com/play:fc2d56c8

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5165