Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Местно самоуправление

Вземи в gLOG
02 Ноември 10, 19:09 / Автор: Арт клуб „Вижън хол”
Кметът на Варна откри инициативата за събиране на средства за специализиран транспорт
изложба стартира инициативата на Агенция за социално развитие „Вижън” за събирането на средства за закупуването на специализиран транспорт за децата, учащи в общообразователни училища и на които Агенция „Вижън” предоставя услугата социален асистент.
Община Варна в лицето на кмета г-н Кирил Йорданов, подкрепи кампанията на Агенция „Вижън” за набирането на средства за закупуване на специализиран транспорт. Подкрепа указаха и г-жа Благовеста Йорданова, директор на ДИРЕКЦИЯ „КАНЦЕЛАРИЯ НА КМЕТА, ПРОТОКОЛ И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА”, д-р Здравко Марков, директор на ДИРЕКЦИЯ „СОЦИАЛНИ ДЕЙНОСТИ И ЖИЛИЩНА ПОЛИТИКА”, както и представители на частния сектор.

Кметът на Варна г-н Кирил Йорданов откри изложбата и първи закупи картина като подчерта, че покрепя идеята с благотворителност да се съберат средства за закупуването на специализиран транспорт за хората, които се нуждаят от него във Варна.

25 акварелни творби са представени от прочутият варненски художник Петър Петров в Арт клуб „Вижън хол”, а част от средствата, които ще бъдат събрани, ще се предоставят за закупуването на специализиран транспорт за децата в неравностойно положение.

Детски център „Вижън Джуниър” осигурява, единствено в България, услугата Социален асистент и Личен асистент за деца със специални образователни потребности, учещи при интегрирани условия в масовите детски градини и училища в град Варна. В рамките на тази своя дейност центъра осигурява подкрепа на 120 деца и техните семейства. Центърът предоставя възможности за подкрепа на деца и във времето за извънучилищна дейност и подготовка. Така работата с децата се разширява и допълва. Освен в училище те имат възможност и за следучилищна програма. С това условията за повишена социална активност, нови социални контакти, усвояване на нови знания и умения са значително подобрени и правят интеграционния процес много по-ефективен и успешен. Единственото, от което тези деца се нуждаят за подобряването на техните условия и за развитието им в социалната среда е закупуването на специализиран транспорт.

Освен в Арт клуб „Вижън хол”, творбите на Петър Петров ще бъдат представени и в уеб сайта на Агенцията за социално развитие „Вижън” - http://vision-bg.com.

Още няколко прояви на Агенцията предстоят до края на годината като част от тази инициатива. Открита е и банкова сметка за събирането на нужните средства:

SGЕкспресбанк - Клон Транспортна
BG88TTBB94001506067847
BIC TTBBBG22

За Контакти: http://vision-bg.com

Източник:
http://vision-bg.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

7.1969