Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Лайфстайл

Вземи в gLOG
08 Ноември 10, 17:51 / Автор: PR Agency Anettevents
Фестивалът на „Комите Колбер” – френско вдъхновение в Дубай
Фестивалът Колбер предложи на посетителите на Дубай МОЛ (над 5 милиона месечно!) истинска разходка по парижките улици. На четири самостоятелно обособени пространства под огромните куполи на мола и наименувани съответно: Мечта за елегантност, Мечта за изисканост, Мечта за емоция, Мечта за удоволствие.
За 18 години Дубай – едно то най-атрактивните Обединени Арабски Емирства, претърпя най-грандиозната метаморфоза, регистрирана някога в световната икономическа история. От почти безлюдни територии градът се превърна в изключително творение от архитектурна, модернистична и естетична гледна точка. Развитието му трудно може да се определи по друг начин освен - изумително. Всяка следваща крачка граничи с все по-недостижими мечти, които се претворяват в спиращо дъха пътешествие през годините, отпращайки ни далеч в бъдещето. За последното десетилетие Дубай се е превърнал в съвременен мегаполис, но в същото време грижливо съхранява древните традиции. Отличният климат, екзотичната природа, близостта до основни транспортни маршрути и нестихващият икономически растеж, способстват емирството да стане една от най-продаваните туристически дестинации в света.

В Дубай се строи денем и нощем. В момента там са концентрирани 25% от всички кранове на света! Проектите, които са вече завършени или се изграждат са достойни за рубриката „по-по-най”: най-високата кула в света, най-големият увеселителен парк, единственият подводен хотел, най-големите изкуствено построени острови в света, най-големият мол в света… Списъкът е безкраен.

Не малко българи посещават и работят в Дубай. В града неспирно се провеждат събития с културен, икономически и туристически характер. Както напоследък е практиката и у нас, дубайските молове (които за този мегаполис са само 5-6!), са арена на различни събития, спомагащи за развитието на търговията и привличане на все повече потребители. Едно от последните значими събития е завършилият на 7 ноември „Фестивал Колбер – предмети на мечтите, икони на френския стил”, проведен в рамките на една седмица в най-големия мол в света: Дубай Мол.

Събитието преминало под патронажа на Шейх Майид Бин Мохамед Бин Рашид Ал Мактум, президент на Комитета за култура и изкуство на Дубай, е първото мероприятие на френския Комитет Колбер * в региона. След Русия и Китай, 30-ет от 75-те водещи френски бранда обединени по инициатива на Жан-Жак Живанши през 1954 г. в Комитета Колбер, реализираха в Дубай едно от най-бляскавите събития на сезона в емирството. Благодарение на Йоана Петрова – млада българка живееща и работеща в Дубай от 9 години, в началото на ноември част от българските туристи успяха да се докоснат до неповторимата атмосфера на бляскавото събитие. Като собственик на бутикова травел агенция със звучното име “All Seasons”, Йоана предлага на своите клиенти именно това – нестандартни решения за техния престой в Дубай. Защото градът се усеща именно посредством посещения не само на традиционните туристически обекти, а чрез докосването до живота, който кипи на толкова различни и невероятни места в емирството. По време на официалното откриване на Фестивала Колбер, точно до Дубай Мол над Бурж Кхалифа (най-високата кула в света) кръжи хеликоптер, в който Том Круз заснема поредната серия на „Мисията невъзможна”. Туристите трудно могат да решат кое е по-интересно за тях в този свят на нестихваща магия…

Фестивалът Колбер предложи на посетителите на Дубай МОЛ (над 5 милиона месечно!) истинска разходка по парижките улици. На четири самостоятелно обособени пространства под огромните куполи на мола и наименувани съответно: Мечта за елегантност, Мечта за изисканост, Мечта за емоция, Мечта за удоволствие, 30-те френски марки представиха изящни стоки примери за френски лукс и разбирането за “art de vivre” - част от неповторимата френска култура. Пример за това, че държавата застава зад събитията провеждани и в моловете на Дубай с оглед развитие на интернационалните търговски връзки и повишаване на потреблението е, че на официалното откриване на Фестивала Колбер присъстваха множество представители на държавната власт начело, разбира се, с Шейх Майид Бин Мохамед Бин Рашид Ал Мактум, президент на Комитета за култура и изкуство на Дубай. Държавата подкрепя всеки частен проект в името на цялостното и успешно развитие на емирството. Един добър пример за обединени усилия в името на общия просперитет! Не случайно наричат Дубай „архитектурно чудо”, „бляскав остров на бъдещето”... С Дубай докосваш небето.

Повече за Комитет Колбер*

Комитетът Колбер е асоциация създадена през 1954 г. по инициатива на Жан-Жак Живанши. Днес в комитета членуват 75 бранда, модни къщи и предприятия, които заедно работят в името на обединеното представяне на Франция и нейните достижения на международната икономическа и културна сцена. Комитетът защитава и утвърждава най-важните културни, исторически и иновативни ценности на френската държава. Асоциацията носи името на Жан Баптист Колбер – финансов интендант на Луи XIV, Кралят Слънце.
Комитетът Колбер единствен в света асоциира такова широко разнообразие от професии и занаяти.
Сред 75-те френски гиганта са Диор, Живанши, Ермес, Ланком, Картие, Шанел и т.н., както и вериги хотели, ресторанти и др. Асоциирани членове, подпомагащи дейността на комитета, са Музеят Лувър, Парижката опера, Сорбоната, Френската Академия, Музеят Версай, Комеди франсез, Ер Франс и др.

За Контакти: Anettevents Ltd.

Източник:
www.anettevents.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

5.7244