Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Събития

Вземи в gLOG
11 Ноември 10, 12:11 / Автор: PRoWay Communications Agency
Успешните проекти във ВЕИ сектора в България ще бъдат дискутирани на конференция в София на 18 ноември
PVB (Petrolvilla Group), Вестас България и SunEdison ще представят предизвикателствата и трудностите пред реализирането на свои проекти, свързани с възобновяеми енергийни източници.
11.11.2010 г., София. Секторът на възобновяеми енергийни източници в България е колкото перспективен, толкова и труден – това е мнението на експертите в бранша, които ще дискутират темата по време на Конференция „В търсене на енергия или какво спира ВЕИ проектите в България”, организирана от вестник „Пари”. Събитието ще се състои на 18 ноември 2010 г. (четвъртък) в Гранд Хотел София.

Конференцията дава възможност на компаниите във ВЕИ сектора да поставят своите въпроси и искания пред отговорните държавни институции, както и да обединят своите усилия за успешно реализиране на своите проекти.

Участниците в конференцията ще могат да се запознаят с опита и предизвикателствата пред PVB (Petrolvilla Group), Вестас България, SunEdison и Еко Драчево, представени от висши мениджъри на компаниите:

„Управлението и изграждането на хидроенергийни проекти” ще бъдат в центъра на внимание на Пламен Дилков, изпълнителен директор на ПВБ ПАУЕР БЪЛГАРИЯ АД и изпълнителен директор на ВЕЦ СВОГЕ АД. Той ще представи основните проблеми и възможности в хидроенергийния сектор, както и ще отговори на въпроса: „Изчерпан ли е потенциала на българските реки?”. Участниците в Конференцията ще се запознаят с успешния опит при реализирането на проекти в хидроенергетиката на компания с над 3000 MGW инсталирани мощности в Европа.

„Сигурността на инвестициите във вятърни проекти” ще бъде темата за изказване на Виктор Гърбев, търговски директор, Вестас България ЕООД.

Хавиер Арейшио Берейнкуя от SunEdison (световен лидер в предоставянето на слънчева енергия) ще представи Rovigo Project (72MW) и ще говори за ”Отправната точка за българския ВЕИ проект”.

Теодор Цачев, управител на „Еко Драчево” ЕООД ще представи един от новите изградени в България фотоволтаични паркове.

Законовите изисквания и администрирането на ВЕИ проекти ще бъдат разгледани от експерти в бранша:

Костадин Сирлещов, съдружник Cameron MacKenna LLP в сътрудничество с Адвокатско дружество „Петкова и Сирлещов” ще направи анализ на законовата рамка и инвеститорски очаквания при ВЕИ проектите.

Антонио Куенца Молина от Evolutiza Испания ще представи правнoто и административно развитие на фотоволтаични проекти в България. Фокусът на неговата презентация ще бъдат факторите за успешно развитие, устойчиво функциониране, възвращаемост на инвестициите на всеки фотоволтаичен проект.

По време на конференцията ще бъдат разгледани ключови въпроси, засягащи държавната стратегия и изпълнението на европейските директиви, производството на възобновяема енергия, правната и регулаторна рамка, управлението на проекти, предизвикателствата пред бизнеса.

Представители на браншовите асоциации във ВЕИ сектора ще дискутират относно възможностите за асоцииране и балансиране на интересите на бизнеса и потребителите на енергия.

Конференцията се осъществява с любезното съдействие на PVB Power Bulgaria, Vestas Bulgaria, UniCredit Leasing и Evolutiza Испания.

Предварителна програма и информация за събитието може да намерите тук:
http://pari.ivuworks.net/event/18.11.2010/v-tursene-na-energiia-ili-kakvo-spira-vei-proektite-v-bulgariia.html

За допълнителна информация:

Катрин Иванова
Тел.: 02/4395 855, 0889 078 293
E-mail: Katrin.ivanova@pari.bg
Web: events.pari.bg

За медийни запитвания:

Стоян А. Стоянов

PR Мениджър
PRoWay Communications Agency

Моб. тел.: + 359 (888) 889 811
E-mail: stoyanov@proway.bg

Източник: PRoWay Communications Agency

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1136