Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Туризъм

Вземи в gLOG
15 Ноември 10, 10:42 / Автор: Българско круиз общество
КОГА И КЪДЕ ДА ОТИДЕМ НА КРУИЗ ПРЕЗ 2011
Резюме на анализ за текущото състояние на круиз индустрията, както и конкретни мотивирани препоръки за 2011-та за подходящи места и период на посещение на туристически дестинации.
Неизменно за последните 10 години круиз индустрията е най-динамично растящия сектор от цялата туристическа индустрия. Различните круиз линии със стотиците кораби, хилядите посещавани портове в дестинации по целия свят през цялата година, постоянно изменящите се пазарни условия и гъвкав мениджмънт в конкурентна среда, са само част от факторите, които правят избора и покупката на круиз ваканция нелека задача.

Традиционно краят на годината е времето, когато акредитираните круиз експерти в Българско круиз общество съветват българските пасажери кога, къде и как да планират пътешествието си по вода за следващата година, наблюдавайки динамиката на всички тези елементи. Както и досега, един от основните водещи параметри на нашите препоръки е „качество-цена” за клиента, на подходящото място и в подходящото време.

Докато 2009 г. бе годината, през която промоциите и атрактивните цени за круизи изобилстваха навсякъде, през 2010-та примамливите предложения не бяха толкова много, но все пак с помощта на специалист можеха да се идентифицират, то 2011-та ще бъде времето, когато информираността на клиента ще бъде от съществено значение при инвестицията в начина на прекарване на свободното време. Ето и седем конкретни съвети за пасажерите от България:

• Препоръчителна дестинация за зимата на 2011-та: Карибски острови. Слабият американски долар, удобните и достъпни ценово самолетни връзки, изобилието от избор на круиз линии, кораби и маршрути във всички пазарни сегменти, избора на времетраене на круиза (от 3 до над 20 дни), както и възможността за подбор на маршрути без изискване на виза за САЩ, правят дестинацията привлекателна през целия задаващ се зимен сезон. Примерна „цена от” на човек в двойна каюта за 7-дневен круиз през февруари 2011, тръгващ от Маями, с включен пълен пансион, някои напитки, атракции, съоръжения и забавления на борда: 324 евро (по 46 евро на ден).

• Препоръчителна дестинация за пролетта или лятото на 2011: Средиземно море или Балтийско море: Идващото лято ще бъде рекорд в историята на круиз индустрията по отношение на Европа. Никога преди не са оперирали толкова много круиз линии в Европа (25 на брой, с над 50 кораба), както ще бъде през летните месеци на 2011. Това означава огромно предлагане във всички ценови нива, сериозна конкуренция между доставчиците и определено привлекателни оферти за клиентите. Наличието на нискотарифни авиолинии и липсата на визови ограничения за българските граждани правят осъществяването на мечтаната круиз ваканция напълно постижимо. Препоръчителен период на резервации: не по-късно от началото на януари, 2011. Примерна „цена от” на човек в двойна каюта за 7-дневен круиз през август 2011, тръгващ от Копенхаген с маршрут из Балтийските столици, с включен пълен пансион, някои напитки, атракции, съоръжения и забавления на борда: 770 евро (по 110 евро на ден).

• 2011-та е подходящо време за посещение на Мексико: С цени от 308 евро за 7-дневен круиз от Южна Калифорния, Мексиканската Ривиера (Кабо Сан Лукас, Масатлан, Пуерто Ваярта), е трудно да бъде конкурирана от друга дестинация като оферта. Цените за тази част на света са продиктувани от рецесията в Калифорния, продължаващите схватки между наркокартелите в Мексико и навлизането на нови кораби по този маршрут.

• Трансокеански плавания през пролетта и есента на 2011: Обикновено всяка пролет круиз линиите препозиционират част от своите кораби от Карибския регион към Европа или Аляска за летните месеци, а на есен ги връщат обратно. Много от тези трансокеански плавания, характеризиращи се с повече дни по вода и с по-малко посещение на портове, струват от около 36-40 евро на ден. Ако обичате живота на борда, това преживяване е много отпускащо и човек наистина може да си почине. Имайте предвид обаче, че тези плавания са свързани с нуждата от повече свободно време (около 10-14 дни), а средната възраст на пасажерите е около 60 години и нагоре. В допълнение, самолетните билети са по-скъпи от традиционните двупосочни отсечки.

• Фокус към продуктите за групи на някои български туроператори: Не всички фирми в туристическия сектор в България специализират в групови пътувания свързани с круизите (т.нар. „Пътешествия с ескорт” в развитите пазари), но това са професионални продукти на отлична крайна цена за клиента, която идва в резултат от възможността да бъдат ползвани групови, по-ниски цени, договорени и частично предплатени 8-10 месеца предварително от организатора. Разбира се в този случай финансовия риск се поема изцяло от туроператора. Положителните страни за клиентите са няколко: възможно най-ниска цена (несъществуваща в интернет или от който и да е друг доставчик), цялото пътешествие е планирано и организирано до най-малкия детайл от и до България (самолети, багажи, прехвърляния през междинни летища, наземни трансфери, хотелски нощувки, круиз маршрут, времетраене на круиза, време на круиза, брегови екскурзии, забавления на борда и др.), като групата е съпровождана през цялото време от водач, грижещ се за всички организационни въпроси, често влизащ и в ролята на преводач.

• Речни круизи в края на лятото и ранната есен на 2011 из Южна Франция: Винени дегустации с посещения на шата, средновековни замъци и поселища по поречието на Лоара, музика и местни фестивали са само част от преживяването речен круиз из люлката на световната цивилизация. Примерна „цена от” на човек в двойна каюта за 7-дневен круиз през октомври 2011, тръгващ от Авиньон с маршрут из Южна Франция, с включен пълен пансион, някои напитки, всички турове, съоръжения и забавления на борда и порт такси : 1190 евро (по 170 евро на ден). Препоръчителен период на резервации: не по-късно от началото на март, 2011.

• Наем на ветроходна морска яхта със скипер в Гърция за пролетта/лятото/есента на 2011: Не е нужно човек да е собственик на яхта и да плаща ежегодно немалки суми по поддръжката й, за да прекара седмица-две ваканция по този уникален начин със семейството си или с приятели. Уединени заливи за гмуркане и плаж достъпни само откъм морето, вечери по таверни, ресторанти и барове на различни острови всяка вечер, романтични разходки и пешеходни турове из посещаваните места, описват една примерна яхт-чартър ваканция. За тези, които не могат да управляват самостоятелно, някои компании, които отдават яхти под наем предоставят и скипер. Близостта на Гърция и липсата на визови ограничения улесняват в максимална степен клиентите от България. Примерна цена за едноседмичен наем за юли 2011 г., из Спорадските острови (в Егейско море, по средата между Солун и Атина) за 6-местна ветроходна яхта с включен скипер, гориво, застраховка и почистване: 4293 евро (по 715 евро на човек за цялата седмица, или по 102 евро на човек на ден). В допълнение компаниите правят и отстъпки за ранно записване, както и при наем за повече от една седмица. Препоръчителен период на резервации: от началото на декември, 2010.

• Наем на моторна речна яхта за пролетта/лятото/есента на 2011 в цяла Западна Европа: Интересното в тези пътешествия по вода е факта, че всеки един човек може да управлява речна яхта, без да е необходим какъвто и да било предишен опит или обучение, разрешителни, сертификати и т.н. В рамките на един час преди вземането на яхтата от базата й ще ви бъде обяснено начина на управлението й, който е елементарен. Тук, както и при морските яхти, не е необходимо да сте собственик, нито да заплащате за поддръжката на лодката. Не е необходимо да наемате и скипер, тъй като вие ще бъдете капитана и ще имате пълно уединение с вашето семейство или приятели. Тъй като вие решавате кога и къде да акостирате, организирането на барбекюта по поречието на реката, спирането в центъра на градчетата и обикалянето им с велосипеди, посещението на средновековни забележителности и бутикови винарни са вашето ежедневие по време на вашата ваканция с речна яхта. Нискотарифните авиолинии правят този вид ваканция още по-достъпен за всички пътуващи българи. Примерна цена за едноседмичен наем за септември 2011 г., из Бургундия, Франция, за 6-местна яхта, с включена застраховка и отстъпка за ранна резервация: 2700 евро (по 450 евро на човек за цялата седмица, или по 64 евро на човек на ден). Препоръчителен период на резервации: от началото на декември, 2010.

По данни на Международната асоциация на круиз линиите, бъдещето за сектора е повече от оптимистичен. През 2009 г. круиз пътешествия са осъществили 13,44 млн. пасажери, което представлява ръст от 4,8% спрямо предходната година. Новите кораби в Европа, пуснати на вода, увеличават предлагания капацитет с 8% спрямо 2008 година, и със 75% спрямо 2005-та. След две седмици предстои официалното кръщаване във Флорида на най-новия и най-голям кораб в света, Allure of the Seas на круиз линията Royal Caribbean, с капацитет от 5400 пасажера.

За Българското круиз общество:

Българското круиз общество е неправителствена организация, подпомагаща информираността на българските пасажери, туроператори и туристически агенции, за достиженията и текущото състояние на световната круиз индустрия. Към асоциацията сътрудничат обучени и акредитирани круиз експерти от Асоциацията на круиз експертите във Великобритания, чиято цел е да следят тенденциите и да дават препоръки на клиентите от България при избора на най-подходящото пътешествие като продукт, време на пътуване, дестинация и пазарни условия.

За Контакти:

Илиян Иванов, председател, Българско круиз общество, www.cruise.bg, cruise@cruise.bg, Skype: Cruise.BG, тел. 422-40-40, факс 422-41-41, GSM 0888-508-199

Източник:
www.cruise.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1556