Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Изкуство

Вземи в gLOG
16 Ноември 10, 20:32 / Автор: PRoWay Communications Agency
Уникална кукумявка над всички в “Дивият свят на България”
Най-добрите фотографии от конкурса „Дивият свят на България”, организиран от Списание 8, в партньорство с Обединена българска банка и Агенция Булфото, ще бъдат показани на открита изложба на Пешеходния мост на НДК от 17 до 30 ноември 2010 г.
София, 16.11.2010 г. Снимка на изключително рядката врабчова кукумявка спечели голямата награда от фотоконкурса „Дивият свят на България”. Авторът Николай Стайков по неповторим начин е запечатал нежното миниатюрно създание, което достига едва 16 сантиметра дължина. То е сред най-застрашените видове у нас.

Победителите в надпреварата, организирана от Списание 8, в партньорство с ОББ и Булфото, бяха отличени на специална церемония. Конкурсът имаше за цел да представи пред любителите на дивата природа автентични и интересни снимки на най-различни животни от България. В него се включиха над 540 участници от цялата страна, изпратили повече от 2345 фотографии за категориите „Диви животни”, „Птици” и „Макрофотография”. 

Журито, председателствано от професионалния зоолог и фотограф Иво Зафиров, имаше тежката задача да избере най-добрите. Оценяваха се както качествата на самата снимка, така и особеностите на уловения на нея вид животно. 

„Имахме удоволствието да потънем в море от хубави снимки и тяхното оценяване беше невероятно изживяване”, сподели Евгени Димитров, член на журито и управител на Булфото. „Най-важният критерий за нас бе снимката да е красива и интересна за гледане - простичко, но трудно достижимо. Безкомпромисно сме отстранявали от надпреварата кадри, в които животните са извадени от естествената им среда - птичета, изкарани от гнездото, зверове, затворени в зоопарк”, допълва Димитров.

„Конкурсът – големият интерес и впечатляващите снимки още веднъж показаха, че в България има много непознати неща, които си струва да се видят и да се съхраняват. Изумителната дива природа на страната ни заслужаваше това представяне. То е естествено продължение на досегашните инициативи на Списание 8, ОББ и Булфото за нов поглед към красотата на България“, допълни главният редактор на “8” Ганета Сагова. 

Най-добрите получиха грамота и парична награда. Победителят заслужи 1500 лв., а авторите на първите снимки в трите категории – по 1000 лв. Носителят на приза на NIKON пък получи професионален бинокъл NIKON "Action VII 10X50 CF".

Наградният фонд за победителите е осигурен от ОББ, банката поема и всички разходи, свързани с откритата изложба на Пешеходния мост на НДК.
Наградите бяха връчени от Ганета Сагова, главен редактор на Списание 8, Людмил Каравасилев, мениджър „Връзки с обществеността и спонсорство” в ОББ, и Евгени Димитров, управител на Булфото.

Най-добрите фотографии от конкурса ще бъдат изложени на открита изложба на Пешеходния мост на НДК от 17 до 30 ноември 2010 г., както и ще бъдат публикувани на страниците на Списание 8.

Ето и всички наградени автори и техните фотографии: 

Голямата награда
Николай Стайков, „Духът на дивото”

Първа награда – категория „Диви животни”
Борислав Борисов, „Опит за бягство”

Първа награда – категория „Птици”
Пьотр Шпаковски, „Снежни битки”

Първа награда – категория „Макрофотография”
Ивайло Петров, „Очи в очи”

Награда на NIKON
Минко Михайлов, „Приказка за лека нощ”

Специални призове:

Награда на фотографска агенция Булфото
Добромир Добринов, „Боен клуб”

Специална награда на Списание 8
Радослав Цветков, „Лисичка”

За организаторите на фотоконкурса „Дивият свят на България”:

Списание 8 е българското научнопопулярно списание, което продължава духа и традициите на любимото на поколения българи сп. "Космос", излизало от 1962 г. до 90-те години на ХХ в. Списание 8 представя популярна и задълбочена информация за науката, природата, алтернативната медицина, древната история и неочакваното, като с акцент и приоритет са откритията и новините от България. 

Обединена българска банка е една от компаниите, която развива дългосрочни програми в подкрепа на културата и изкуството, културно-историческото наследство, образованието, грижата за деца в неравностойно положение, масовият детски спорт и високото спортно майсторство в България. Отделените средства за последните 10 години само в областта на култура и изкуство надхвърлят 2 милиона лева. ОББ финансира фотографски и художествени изложби, а през юни 2010 година дарява на Софийска община 30 съоръжения за външни експозиции, превръщайки по този начин Пешеходния мост до НДК в София в „Постоянна галерия на открито”.

Фотографска агенция Булфото е един от лидерите на българския пазар за фотозаснемане. Клиенти на агенцията са почти всички големи печатни медии в България, интернет медии, ПР и рекламни агенции и компании. Булфото подпомага активно проекти в подкрепа на българската археология, история и култура. Агенцията е инициатор на Сдружение „Културни проекти” и Експедиция „Преоткрий България”.

ОТНОСНО ПРАВАТА НА СНИМКИТЕ В ПРЕСИНФОРМАЦИЯТА:
Авторите и носителите на права за разпространение упълномощават медиите за безвъзмездно публикуване на настоящите кадри единствено за публикации, отразяващи фотоконкурса и изложбата, предмет на пресинформацията. Всяка друга публикация, включително комерсиална, е нарушение на ЗАПСП и може да бъда потърсена административна и наказателна отговорност съгласно закона.

За допълнителна информация: 

Стоян А. Стоянов
PRoWay Communications Agency,
Моб. тел. 088 888 98 11,
Е-mail: stoyanov@proway.bg.

Източник: PRoWay Communications Agency

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5441