Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Автомобили и горива

Вземи в gLOG
17 Ноември 10, 19:05 / Автор: PRoWay Communications Agency
FullCharger International и местният оператор FullCharger България имат удоволствието да ви представят първата мрежа ChargePoint с три зарядни станции за електромобили в България
За страната това е важна стъпка към огромната революция, която се надига в нашето глобално село: автомобилите ще се превърнат в хибриди с възможност за електрическо задвижване или в напълно електрически автомобили, по-чисти и щадящи околната среда.
17.11.2010 г., София. Правителствата и производителите на коли, съгласно протокола от Киото, показват готовност да подпомогнат зората на електромобилите. На пазарите в САЩ, Европа и Източна Азия вече има електрически коли, макар и съвсем малко на брой. 2011 може да стане годината на голямата революция, тъй като няколко основни производители са планирали да пуснат на пазара електромобили през тази година.

Няма нужда да подчертаваме, че навиците на обикновения шофьор ще се променят драматично, тъй като ще има нужда от често и навременно презареждане по улиците, паркингите и домовете!

Основната цел на FULLCHARGER International, чиято централа е в Париж, е да бъде пионер при въвеждането в експлоатация на мрежи от зарядни станции в няколко страни в тясно партньорство с местните власти, с производителите на автомобили и доставчиците на енергия, да изгради готова за работа мрежа, която да позволи успешно развитие на електромобилите. Крайният потребител трябва да има на свое разположение напълно готова и надеждна мрежа за презареждане на батерията на колата си – именно така революцията постепенно ще навлезе в нашето ежедневие.

FULLCHARGER International работи в тясно партньорство с 365 / Coulomb Technologies – водещ производител на зарядни станции, разработващ мрежовия софтуер, който днес е най-модерната технология от този тип в света, с над 1200 зарядни станции ChargePoint, монтирани в 117 града в 23 страни по света.

FULLCHARGER International наскоро въведе в експлоатация първата мрежа в Турция и доставя оборудването на "Рено" и "Фиат" в техните производствени центрове. Освен България, мрежата на FULLCHARGER International ще включва Румъния, Русия, Украйна, Гърция и Кипър, с над 4500 зарядни станции ChargePoint, които ще бъдат монтирани до края на 2011 г., и които ще позволят например на българите, използващи електромобили, да пътуват удобно в тези страни с абонамента си от FULLCHARGE.

Според нас за България възможността да участва активно в революцията на електромобилите е историческа. Икономическото развитие на страната, заедно със сравнително малкото лични автомобили (257 на 1000 за 2008 г.) и напредналата възраст на автопарка в сравнение с ЕС, могат да превърнат страната в идеален пример за трансформация в очите на нейните европейски партньори. От тази гледна точка ние очакваме правителството и местната власт в България да подкрепят прехода към електромобили чрез необходимите законови промени, и по-конкретно чрез предвиждането на финансови стимули за потенциалните потребители на електромобили – както вече беше направено в други страни

Според FULLCHARGER тази революция е и златна възможност за частните предприемачи, тъй като зарядните станции могат да бъдат собственост и да се експлоатират от местни партньори, свързани с оператора за страната, и така да разкриват широки възможности за бизнес. Повече информация можем да предоставим при поискване на www.fullcharger.com

За допълнителна информация:

Весела Шаранкова
Управител
"Фулчарджър България" АД
Тел: (02) 986 67 54
Моб. тел: 0888 97 31 37
Е-mail: vessela@fullcharger.com

За медийни запитвания:

Стоян А. Стоянов
PRoWay Communications Agency
Моб. тел.: 088 888 98 11
Е-mail: stoyanov@proway.bg.

Информация за участниците в събитието:

МАРК БЮКЕР, изпълнителен директор, Full Charger International

Марк Бюкер (43) има магистърска степен по международно търговско право от Сорбоната. Работил е като журналист в различни издания в Париж, както и в Съвета на Европа в Страсбург. Съосновател на медийна група, по-късно свързана с френския гигант "Лагардер", член на управителния съвет, отговарящ за радиостанциите, телевизионните компании и продажбата на медии. В началото на 2002 г. се присъединява към водеща световна финансова институция и работи в Близкия Изток, Африка и Турция. Бюкер е един от основателите и изпълнителен директор на FULLCHARGER International, чиято централа е в Париж. 

АХМЕД ЯПЪШЛАР, изпълнителен директор, "365 Енержи текноложиси ве хизметлери" ООД

Ахмед Япъшлар е роден в Кайсери, Турция, през 1976 г. Получава бакалавърска степен по машинно инженерство от Истанбулския технически университет. Магистър по финанси и инвестиции от "Зиклин скул ъф бизнес" в Ню Йорк. Работи като мениджър в средно голяма международна компания в Ню Йорк Сити. След като решава да се върне в Истанбул, поема контрола над няколко семейни бизнес-начинания, включително акции във фабриката на "Исузу" в Турция, която произвежда лекотоварни автомобили, пикапи, камиони, автобуси. Освен това ръководи търговски площи и сервизни центрове за автомобили. Като инвеститор, съдружник и изпълнителен директор на "365 Енерджи" за Източна Европа и Азия той работи с "365 Енерджи Груп" за разпространението на зарядните станции ChargePoint и отговаря за регион, включващ 30 страни.

ВЕСЕЛА ШАРАНКОВА

От 1997 г. работи в областта на рекламата и притежава собствена рекламна агенция (сертифицирана по ISO 9001:2008). Има значителен опит в областта на връзките с обществеността, графичния дизайн и производството на филми. Сред клиентите й са някои от най-големите компании на българския пазар. Весела Шаранкова притежава магистърска степен по аналитична механика от Софийския университет „Св. Климент Охридски“, магистърска степен по корпоративно управление от Университета за национално и световно стопанство и специализации по медиа планиране и стратегии, и вътрешен одит.

ЛЮБОМИР СЛАВОВ

С повече от седемнадесет години опит в частния бизнес, Славов се специализира основно в изграждането на газопреносни системи. Собственик е на една от малкото утвърдени компании в тази област на българския пазар, сертифицирана по ISO 9001:2008. Инженер по образование, той е специализирал и приложението на публично-частното партньорство при концесии и обществени поръчки.

Източник: PRoWay Communications Agency

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

5.6568