Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Благотворителност

Вземи в gLOG
18 Ноември 10, 08:20 / Автор: Агенцията за социално развитие „Вижън”
„Когато краката не могат и крилете вършат работа!”
С фотоизложба продължава благотворителната инициатива за събиране на средства за специализиран транспорт във Варна
С фотоизложба продължава благотворителната инициатива под надслов: „КОГАТО КРАКАТА НЕ МОГАТ И КРИЛЕТЕ ВЪРШАТ РАБОТА!” на Агенцията за социално развитие „Вижън” за набирането на средства за специализиран транспорт за децата с двигателни проблеми, учащи в общообразователните училища във Варна и на които Агенция „Вижън” предоставя услугата социален асистент.

Членовете на студио Фотография и Видео към центъра за социална рехабилитация и интеграция към Агенцията ще представят част от своите произведения и ще дарят средствата от закупените фотографии за стартиралата вече кампания.

Откриването на изложбата ще е на 18 ноември 2010 г., от 18:00 ч. в Арт клуб „Вижън хол” във Варна и ще остане там до 03 декември 2010 г., когато ще бъде открита и изложба с картини на деца от Детски център „Вижън Джуниър”, участващи в художествените курсове на Агенцията.

Благотворителната инициатива, която бе подкрепена и от Община Варна в лицето на кмета г-н Кирил Йорданов, стартира на 28 октомври 2010 г. с изложба от 25 акварелни творби на варненския художник Петър Петров.

Детски център „Вижън Джуниър” осигурява, единствено в България, услугата Социален асистент и Личен асистент за деца със специални образователни потребности, учещи при интегрирани условия в масовите детски градини и училища в град Варна. В рамките на тази своя дейност центърът осигурява подкрепа на 120 деца и техните семейства. Те обаче имат големи затруднения при придвижването на децата до училищата и детските градини. Липсата на транспорт за трудноподвижните деца е остър проблем, който пречи за доброто качество на услугата, за която са заделени значителни средства.

Центърът предоставя възможности за подкрепа на деца и във времето за извънучилищна дейност и подготовка. Така работата с децата се разширява и допълва. Освен в училище те имат възможност и за следучилищна програма. С това условията за повишена социална активност, нови социални контакти, усвояване на нови знания и умения са значително подобрени и правят интеграционния процес много по-ефективен и успешен.

Освен в Арт клуб „Вижън хол”, фотографиите от изложбата ще бъдат представени и в уеб сайта на Агенцията за социално развитие „Вижън” - http://vision-bg.com.

Още няколко прояви на Агенцията предстоят до края на годината като част от тази инициатива. Открита е и банкова сметка за събирането на нужните средства:

SGЕкспресбанк - Клон Транспортна
BG88TTBB94001506067847
BIC TTBBBG22
За Контакти:http://vision-bg.com

Източник:
http://vision-bg.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1285