Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Енергетика

Вземи в gLOG
23 Ноември 10, 23:00 / Автор: ЧЕЗ България
ЧЕЗ подписа Меморандум за сътрудничество с Индустриален клъстер електромобили
Догодина в рамките на споразумението в София се очаква да бъде пусната зарядна станция, захранвана от възобновяеми източници
ЧЕЗ България и Индустриален клъстер електромобили (ИКЕМ) подписаха вчера меморандум за сътрудничество. Целта на споразумението е сътрудничество при подготовката и реализацията на стратегия за изграждане и развитие на инфраструктурата от зарядни станции за електромобили. Двете страни ще обединят усилията си и по отношение на разработката и осъществяването на проекти за устойчив градски транспорт и организиране на кампании и инициативи в областта на зелените индустрии.

Първите резултати от подписания рамков договор се очакват още в началото на следващата година, когато в София е планирано да бъде пусната зарядна станция за електромобили, използваща енергия от възобновяеми източници.

„Вярваме, че подписването на този рамков договор е началото на едно ползотворно сътрудничество, което ще допринесе за навлизането на електромобилния транспорт в България. Със споразумението ние си поставяме за цел да подпомагаме институциите при взимането на експертни решения за повишаване на конкурентоспособността на българската икономика с оглед развитието на електромобилната индустрия. Също така можем да помогнем и при изработването на насърчителни мерки и инструменти за популяризиране на екологичните превозни средства”, каза Ян Вавера, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

ЧЕЗ България се ангажира да предостави информация за постиженията в областта на електрическата мобилност, направени в Чехия. ЧЕЗ Груп е разработила подобни пилотни проекти, които се очаква да бъдат реализирани в градовете Прага и Острава до 2012 година.

Подписването на меморандума за сътрудничество с Индустриален клъстер електромобили е част от зелената корпоративна политика на компанията. В духа на политиката за опазване на околната среда от следващата година ЧЕЗ ще предложи на своите клиенти да изберат електронна фактура, вместо да получават месечната си сметка на хартиен носител.

Предстои също ЧЕЗ да подпише меморандум с българското правителство, съгласно който компанията ще инвестира 41 млн. евро в енергийни проекти, включително проекти за енергийна ефективност. Споразумение за сътрудничество ще бъде подписано и със Столична община.

Пресцентър на ЧЕЗ България, тел. 02/ 8958 369; моб. 0884498636;
е-mail: angel.shopov@cez.bg

Източник: ЧЕЗ България

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1752