Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Имоти и строителство

Вземи в gLOG
29 Ноември 10, 22:34 / Автор: PR Agency Anettevents
Варна Тауърс отвори врати!
Новият търговско-развлекателен и административен център на морската столица Варна Тауърс отвори врати с двудневно празненство наситено с безброй забавни и културни събития. Както отбеляза на официалната пресконференция преди откриването един от двамата основни инвеститори на проекта Марин Згурев: „Варна Тауърс няма да бъде само търговски център, а си е поставил за цел да се превърне в модерно средище на култура, на забавления, на релакс и търговия.”
Официалното откриване на Варна Тауърс стартира с тържествен водосвет извършен от Варненски и Великопреславски митрополит Кирил и с прерязване на лентата от Кмета на гр. Варна Кирил Йорданов и инвеститорите на проекта Марин Згурев и Антонио Бухтияров.

Концерт на плеяда от звезди: Орлин Горанов, Румънца и Енчев, Трио „Уникални гласове”, ансамбъл „Българе” посрещна многобройните посетители. Светлинно шоу под куполите на Варна Тауърс и многоцветна заря отвън ознаменуваха първите секунди, в които центърът отвори врати!

Специално, за да кръсти една от емблемите на Варна Тауърс – въртящият се ресторант Магнито Скай, пристигна Соломон Паси, който нарече търговско-развлекателния център „уникално чудо на архитектурата и пример за безграничен размах на фантазията”.

Организаторите на събитието по официалното откриване предложиха на посетители през първите работни дни поредица от забавни атракции и културни събития: парад на ретро автомобили и последен модел возила марка „Мерцедес”, които обиколиха самите атриуми на Варна Тауърс, изпълнения на артисти от танцови, циркови и художествени школи, рисунки на стъкло, стрийт денс демонстрации и много други.

Открита бе благотворителна изложба на картини рисувани от деца, лекуващи се в Детска клиника по онкология и хематология към УМБАЛ „Света Марина”-Варна, като първият закупил картина бе известният със социалната си ангажираност български политик Соломон Паси. На площ от 120 кв.м. гостите на Варна Тауърс могат да разгледат и фотоизложбата „АртЕкстремно” - инициирана и заснета от „ANDARI photography and communications”. До 15 януари 2011 г. посетителите ще могат да видят за пръв път в България модерни и екстремни кадри, заснети върху единствената по рода си, първа в България, лицензирана хеликоптерна площадка изградена върху сградата на западната кула на „Варна Тауърс”. 20-те фотографии, които се показват са направени на 72 м височина с призьорите-звезди на световния балет, участници на 24-тия „Международен Балетен Конкурс - Варна “ 2010.

Варна Тауърс бе домакин и на първата за морската столица официална премиера на бестселъра „Стъклен дом”. За представянето от София пристигна специално авторката Ваня Щерева, която посрещна своите почитатели и раздаде автографи в книжарницата на търговско-развлекателния център. Приятна изненада за присъстващите бе откритието, че освен че пише добре, Ваня Щерева и рисува отлично. В Арт Центъра на Варна Тауърс, нашумялата авторка нарисува върху стъкло красива коледна къщичка и остави на стената собственоръчно послание: „Да е живо изкуството!”.

Варна Тауърс в цифри:

В проекта са инвестирани над 50 милиона евро. Изграждането на административния и търговски център Варна Тауърс е осъществено с подкрепата на Банка Пиреос България. В работата по изграждането са взели участие повече от 2 000 души от над 100 фирми. Варна Тауърс разполага с 83 000 кв.м. обща разгърната площ, от които 60 000 кв.м. търговски и обслужващи площи и 23 000 кв.м. офис площи.

За Контакти: Анета Недялкова

Източник:
www.anettevents.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1468