Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Общество

Вземи в gLOG
03 Декември 10, 13:43 / Автор: Си Ви Ес – България
Министър Игнатов ще открие изложба и празник, посветен на доброволчеството
На 4-и и 5-и декември в Унгарския културен институт Си Ви Ес – България ще отбележи Международния ден на доброволеца с различни танци, музика, творчество и много забавление
01.12.2010, София
За седма поредна година Си Ви Ес – България събира всички свои доброволци, приятели и активни граждани, за да отбележи Международния ден на доброволеца, като потанцуваме, потворим и споделим кой какво е постигнал през 2010. 

Програмата за 4-и декември започва от 14.00 ч., когато се очаква министърът на образованието, младежта и науката доц. Сергей Игнатов да открие 3D (триизмерна) предметна изложба, посветена на Европейската доброволческа служба на програма „Младежта в действие” на Европейската комисия. Предвидени са разнообразни ателиета по кукловодство, рециклиране на хартия, оригами, суши и други изненади. Денят ще приключи с играта Дарплей, която има за цел да ни събере в малки групи и да ни предизвика да споделим своите чувства и мисли по различни въпроси в рамките на 3 минути.

В неделя (5 декември) забавлението започва в 16.00 ч. и включва уроци по различни танци – танго, латино и народни танци, както и жонглиране. Освен това доброволците на Си Ви Ес – България ще разкажат как са протекли проектите, в които са участвали през изминалата година. Те ще показват снимки и ще споделят историите от приключенията си. Ще имаме възможност да наблюдаваме и филми, правени от и за доброволци и техните проекти. Празникът ще включи джембе, тромпетни, китарни и етно изпълнения.

И през двата дни ще се проведе благотворителна продажба на книги, както и всичко сътворено по време на ателиетата от доброволците. Събраните средствата ще бъдат използвани за организирането на доброволчески акции с момчетата и момичетата от дома за деца и юноши в с. Разлив.

Изложбата и честването на Международния ден на доброволеца се провеждат в рамките на национална кампания за популяризиране на Европейска доброволческа служба (ЕДС), финансирана от НЦЕМПИ, която се провежда от Си Ви Ес - България. 

Си Ви Ес – България е организация, чиято цел е да популяризира доброволчеството в България, като организира доброволчески инициативи и мотивира млади хора да се включват в подобни дейности. Тя е активна на национално и международно равнище от 1998 и е част от международната мрежа за доброволчески труд и мир - Ес Си Ай (SCI – Service Civil International). Най-важните дейности на Си Ви Ес - България са организирането на краткосрочни и дългосрочни международни доброволчески обмени, тренировъчни курсове, семинари, обучителни визити, пленери и дискусии в сферата на културата, екологията, изкуството, социалните дейности.

През 2010 Си Ви Ес – България изпрати 58 младежи на краткосрочни,дългосрочни и обучителни международни инициативи и посрещна 41 чуждестранни доброволци, като 30% от всички тях са младежи в неравностойно положение. 28 доброволци се включиха в инициативите на сдружението в България. 

През 1985 Организацията на обединените нации (ООН) обявява 5 декември за Международен ден на доброволеца. 16 години по-късно 2001 година е определена от ООН за Международна година на доброволчеството (МГД). Догодина с инициативата МГД+10 международната общност отбелязва десетгодишнината й, а Европейският съюз обявява 2011 за Европейска година на доброволчеството (ЕГД).

НЦЕМПИ е част от структурата на Министерството на образованието, младежта и науката и отговаря за изпълнението на програма „Младежта в действие” на Европейската комисия в България. НЦЕМПИ осъществява акредитирането на организации, както и администрирането на всички заминаващи и посрещани доброволци в рамките на програмата от и в България.

###

За повече информация:

Юлия Йордановa – координатор на проекта
тел: 00359 884 766 459

Адрес: гр. София, ул. „Хан Аспарух” 31, партер
Тел./факс: +359 2 989 98 46
Сайт: www.cvs-bg.org
e-поща: cvs-bg@bluelink.net

Източник: 
Си Ви Ес – България

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1432